Martina112 píše:
Zdravím,
myslím si, že mám taky kandidozu, ale nejsem si jistá. Už delší dobu mě trápí svědění konečníku. Byla jsem s tím u lékařky, dělala mi test na parazity - negativní, hemeroid nějaký malinký mám, ale ty to nejsou. S lékaři mám spíše špatné zkušenosti, nikdy mi moc nepomohli, odkážou maximálně překrývat následky, ale nikdy neřeší příčinu a s tím mám dost zkušeností :-/ Kolem konečníku mám asi ekzém a teď se mi objevil i v oblasti ohanbí nad klitorisem, kůže je suchá, jakoby zašedlá a hrozně svědí. Také mě už dlouhodobě trápí svědící a suchá kůže v uších hned na vstupu, na začátku zevního zvukovodu. Lékař mi napsal mast s kortikoidy, které zaberou jen krátkodobě, navíc nechci neustále mazat kortikoidy. Konečník si pravidelně omývám vodou a když udělám takový slabší výplach, tak ze mě jdou takové bílé kusy a vypadají právě jako kousíčky plísně. Občas prohlédnu špejlí stolici a mívám tam různé dlouhé provazce a stolice občas bývá jakoby obalená bílým povlakem, který vypadá jako plíseň nebo jako hodně hustý hlen. Dělala jsem si i test slin (našla jsem návod někde na netu) plivla jsem do sklenice s vodou a po půl hodině slina nebyla na hladině, ale plavaly různé bílé kousíčky a provazce uvnitř, jakoby padaly ke dnu. Na kořene jazku mám bílý povlak, který ale jde celkem dobře očistit kartáčkem a taky mívám pocit sucha v ústech a i po vyčištění zubů mám cítit dech. Myslíte, že se jedná o kandidozu nebo něco jiného? Co mám na to vyzkoušet? Mám za sebou 2 šankaprakšalány, nic moc zvláštního ze mě nešlo. Pokud vyzkouším ketogenní dietu, jak dlouho se drží než zabere?
Předem děkuji za rady.
Tak kandida to být určitě může i když asi je dobré si vždy uvědomit, že kandida není příčina, ale důsledek špatného metabolizmu. Jde ji umravnit mnoha postupy a bezsacharidová dieta je jeden z nich. Zabere celkem rychle, zpravidla je úleva cítit již po několika dnech po počáteční fázi vymírání kvasinek, což bývá dost nepříjemné.