[quote="sophie":1g169z65]tak neviem, co mam robit, skusala som kavovy klystir, uvolnil sa mi kamen a upchal zlcovod (utorok), bolo mi zle, myslela som, ze skoncim pod nozom, ale mala som naplanovanu jaterku na najblizsi vikend (mám ich za sebou 5) a povedala som si, ze epsomka rozsiri zlcovody a precisti ich, stalo sa, kura pomohla, to bolo asi pred 3 mesiacmi, chcela som pokracovat, ale prejavili sa mi problemy s gastritidou - bolesti brucha, nafukovanie, od lekarky som dostala omeprazol (tlmi kyselinu) a pomaha mi, bolesti brucha ustali, ale po sone zlcnika (videla som, ze je plny kamenov, ale kedze nerobili silny tien, tak asi tych cholesterolovych) mi povedala, ze by mal ist von, kym je to kludne, ze je v podstate nefunkcny ..., co s tym...?
horčík ak chanca piedra su fajn, užívala so ich , ale mam nižší tlak a po dlhšom čase som ho mala veľmi nízky,až z toho boli závrate, tak som si musela dat prestávku, tie kamene aj keď sú cholesterolové, sú vidno, aj ked nie tak ostro ako vápnikové. Žlčník cítim ako ma niekedy odiera.[/quote:1g169z65]Ahoj Sophie, svuj nazor uz jsem ti psal, teda ocisty s epsomkou a olejem. A jeste par poznamek. Za prve dodatecne gratuluju, ze jsi zvladla problem s ucpanym zlucovodem po kavovym klystyru. Udelala jsi to asi presne tak, jak doporucuje Moritz v pripade nejakych problemu, uz jsem to sem psal. Jsem rad, ze se to zkusilo a predevsim ze to pomohlo.
K tomu, co je videt na sonu, napriklad 30miro pise [quote="30miro, dub 28, 2013 5:03 pm":1g169z65]Vypuzení žlučníkového kamene jsem popsal na str.150 a 151 ,ale na přání Pavla zopakuji základní data.
Kámen mně našli cca před 20 lety a za tu dobu jsem si při stravě,kterou žl. nepřijal, užil řadu kolik a s tím i bolestí, zpravidla
3-5 dnů. Poslední sono při předoperačním vyšetření ukázalo velikost 2,5 x 1,5 cm. Při přijmu v Motole na chýře mně mladý,snaživý doktůrek pohmatem našel něco na žaludku a poslal mne na internu,kde mne 4měs. trápili 4x opakovanou "hadicí" do žaludku s odběrem vzorků žal. stěny. Měl jsem vztek, že nemohu pokračovat v léčbě sirnou patlaninou (rostoucí PSA po operaci prostaty) a tak i na doporučení mé léčitelky jsem přistoupil k samoléčbě (vypuzení žl. kamene) olivovým olejem s citronem - jak jsem už výše na zmiňovaných str. popsal. Při předání z interny zpět na chirurgii se chtěli domluvit na termínu operace ((tyhle slova se mně píší obzvláště dobře)) a já jen skromě poznamenal "Já nechci termín,já chci sono!" A na sonu paní doktorka "Ať hledám jak hledám - nic tam není !" A zpět na chýře už jen pan doktor ve zprávě konstatoval ( s jeho výrokem,že to ještě nepsal) -
SAMOLÉČBOU ŽLUČNÍK VYLÉČEN.[/quote:1g169z65] ze mel na sonu mnohem vetsi sutr nez ty a prokazatelne se ho ocistou zbavil. A prestoze byl ten "sutr" videt na sonu, byl mekky, nekde jsem se ho na to ptal, takze predpokladam, ze jsou mekke i ty tve a i kdyby nebyly, stejne to chce vycistit a cim driv tim lip.
A jeste k prispevku miram, kde doporucuje rozpousteni, protoze se ji nebo Jardovi zda, ze kdyz je videt neco na sonu, je tu nejake riziko a ze je lepsi nejdriv rozpoustet. Ono to zni hezky, ale problem je, ze to rozpousteni jde velmi pomalu. nemam nic proti tomu delat soucasne ocisty i rozpousteni, ale kdyz ocisty delat nebudes, muzes dopadnout jako alerter[quote="alerter":1g169z65]Asi pred rokom som mal prvý žlčníkový záchvat, potom ešte asi dve a po treťom so skončil v nemocnici so zápalom žlčníka. Na sone mi nezistili nič, až na CT mi zistili 2 cm kameň. [b:1g169z65]Podľa doporučenia som kameň začal rozpúšťať[/b:1g169z65] /horčík, chanca piedra , B6/. Pár mesiacov bol pokoj a potom som dostal záchvat, ktorý trval skoro dva dni a bolo to niečo strašné, nezaberali ani inekcie z pohotovosti ani žiadne rady tu z fóra a nakoniec som zase skončil v nemocnici so zápalom. [b:1g169z65]Súhlasil som s operáciou, lebo toto som už viac nechcel žažiť.[/b:1g169z65] Vyoperovali mi nakoniec 5 kameňov cca 1 cm , ktoré sa mimochodom vôbec nepodobajú tým, ktoré sú tu na fóre /vyzerajú ako normálne tmavé kamene/. Týždeň som držal dietu a potom som začal skúšať všetko, 2 týždne po operácii som už na oslave jedol všetko od vypr. mäsa, cez majonezový šalát až po koláče bez žiadneho problému. Ani jedna potravina , alkohol ... proste nič mi nerobí žiadne problémy. Ja osobne som rád, že som išiel na operáciu, ktorá bola moja prvá a nebolo to nič straštné, skôr naopak.[/quote:1g169z65]ktery si nabehnul na rozpousteni a nakonec dostal silny zachvat a nechal si zlucnik uriznout. Kdyz nekdo zvazuje rizika ocisty, mel by brat v uvahu i riziko, ze ocistu neudela, ktere je podle mne mnohem vyssi nez riziko pri ociste. Zkus se podivat aspon na zacatek diskuze jak to casto dopada po odstraneni zlucniku
http://diskuse.doktorka.cz/komplikace-o ... /archiv/0/ , precetl jsem jen cast, ale nic moc. Vyber si z toho co chces, jen jsem chtel, abys slysela i rekneme druhou stranu. k bezpecnosti ocist uz jsem toho tu psal dost, doufam, ze aspon ty to ctes, tak to nebudu opakovat.
PS: a jeste jsem nekde nasel preklad ocisty jater podle Moritze,