[quote="miram":1apy8y6s]Dobry den.
Ja si kupuju uplne stejne lakmusove papirky, takove jake mate vy pane Jardo, ziju v USA. Kdyz si udelam test slin jeste pred vycistenim zubu, tak me to ukazuje hodnotu pouhych pH 6. Kdyz si sliny zmerim ale az po vycisteni zubu (spravne se to dela tak, ze se posbiraji sliny a plivne se na lzicku, kde se to pak odmeri), je to tak alespon uvedene v prilozenem navodu. No a to by melo byt shodne s pH moci. Jenze u me to je pak po vycisteni zubu az neuveritelny odstin fialove barvy. Pripada me trochu odlisna od te barvy, ktera je znazornena na krabicce testu, obavam se tedy, ze je vyssi nez tech pH 8, coz moc dobre zrejme neni, nemylim-li se? Tak jako neni dobre mit hodne nizke hodnoty, tak ani neni dobre mit hodne vysoke hodnoty. Samozrejme, ze ne jenom ty sliny mam v teto hodnote, ale take pH moci.
Snazim se momentalne zlikvidovat candidu, nasadila jsem velmi prisnou dietu (tentokrat uz nezhresim ani jedinym cupcakem, tak jako to obycejne u me dopadalo predtim, ale tentokrat budu bojovat, smich!) a tak asi proto mam pri teto diete to pH najednou tak vysoke? Protoze jim vsechno jen to co je povolene, coz je prevazne sama syrova, nebo naparena zelenina? Nebo proc? A proc je pred vycistenim zubu v ustech tak kyselo po ranu? Muze za to snad ten muj kavernozni hemangion? (jde ten hemangiom take zlikvidovat touto dietou a cistenim, nebo toho se uz nikdy nezbavim?)
Nebo za tu kyselost muze ten zanet dasni? Co mam prosim vas jist krome toho, co je v te diete povolene? Ptam se proto abych to pH srazila jen trochu, tak na tech doporucovanych 7,4pH, ale abych to nejak moc neprepiskla a nesrazila to az uplne dolu na bod mrazu? Stejne se ale obavam, ze si tim pak snizim i tu hodnotu pred vycistenim zubu, ja tomu rikam "nocni hodnotu" a to se muj zanet dasni potom asi nikdy s takovou nevyleci. Uz jsem vyzkousela cisty kurkumin, vcera jsem ho douzivala, take MSM mam uz jen na 2 dny, nepomohlo zvykani hrebicku (pomohl me ale od bolesti dasen po vsech ocistach! jednou me boli dasna na prave strane, podruhe na leve strane, pak zase na obou dvou stranach). Ted zvykam uz druhy tyden cerstve listky salveje, za chvili uz bude cely snezeny, nejdriv mel ty puvodni listy 9,5 cm velike kdyz jsem ho zacala pouzivat, ted nestaci dorustat a listky jsou jen tak 4cm a ja je uz trham, takze zvykam 2-3listy denne) ale nevim jak dlouho to muzu delat, protoze je to pry po delsi dobe uzivani spis skodlive. Kostival, ktery jste mi doporucil nemuzu samozrejme tady sehnat, mozna ze je tady toto podobne? ...
Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0 |
4e20edd37551df71a726bb384065c820 |