Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 4:50 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 2:32 pm 

Dezonero píše:
Pokud jsi začal pálit tuky a nepálíš už bílkoviny, tak je asi jedno jestli piješ kafe. To je jak jsem psal, že nepřekročíš nějakou tu hranici k tomu, co tělo bere jako "příjem jídla" (údajně 20g sacharidů denně a více)

Poškodit orgány hladověním si můžeš uplně klidně. \":)\" Pokud bys nepřešel na autospalování tuků a dal si denně třeba jen půl krajíčku chleba, tělo by si myslelo, že je sále ve fázi potravy, nepřepnulo by se a po spálení zásob cukrů (přepnutí snad 3-5tý den - už si to nepamatuju) by začalo normáně spalovat svaly. A pak po spálení příčné svaloviny, by přešlo na hladkou. \":)\"

To doufám nemyslíš vážně. Takže až bych spálil všechny svoje svaly na těle bych začal spalovat orgány. \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

Dezonero píše:
Stejně jako u půstu, když tělo po 40ti až 90ti dnech spálí veškeré zásoby tuku, tak také začne pocit hladu a pak jde na spalování svalovin, čili i orgánů.
Takže to neni sranda. Se podívej jak dopadli lidé z koncentráku. Orgány uplně na dranc. Protože dostávali (nebo si šetřili) alespon minimum jídla, které jim bránilo přepnout se na šetřící režim. A věř mi, že při půstu opravdu tělo šetří uplně maximálně. Stačí mu denně pouze 300gramů tělesného tuku. Což u některých lidí co jsou obezní, by znamenalo, že by možná vydrželi i rok bez jídla. Možná je to možné, jelikož v tucích je uložené všechno, od soli, přes toxiny až po minerály.

Lidi z koncentráku měli trošku jiné podmínky, tvrdě museli pracovat, k tomu šílený psychický stres. Podvýživa, zima. Na nich cokoliv dokumentovat je naprosto mimo mísu.
Rok bez jídla? To jsi asi upadl. Pro tebe nejspíš nová informace, po pár dnech ketózy/hladovění se začne vylučovat katabolický glukagon a začneš pálit svaly, nezávisle na tom, že tělo
funguje na ketony.

Dezonero píše:
Ale znovu zopakuju, pokud by tělo neúpřešlo na spalování tuků, pálilo by dále svaly...
Takže ti musím OPONOVAT, protože při delším půstu právě člověk svaly neztratí. Pouze první tři dny (max 5), pak už tělo na svaly nesáhne. Dokonce ti svaly můžou i nabrat během půstu. I když u mě to bylo spíše optický klam, protože tuk odejde a svaly se zdají opticky větší. Ale taky jsem během půstu neblbnul a neposiloval ani nesportoval. I když je pravda, že jsem docela o víkendech fyzicky makal. \":)\"

Neztratí svaly? Opravdu? To tě musím zklamat, svalů mám poměrně dost a vím, jak to bylo po týdenním půstu a jak jsem byl na tom silově a výkonostně.

PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 2:50 pm 

Dezonero, počas 40 dňového pôstu si si nevšimol, že si rapídne stratil svalstvo ? Niečo mi tu nehraje......
Ja za svoje 84 hodinové pôsty (dnes som ukončil štvrtý, prvý som mal, zabudol som, pred 4ma rokmi) tiež niečo stratím, síce minimum, ale na mne štíhlom to vidno. Potom trvá nejaký ten asi týždeň, kým znova vyzerám rovnako ako predtým.... Potom 4-5 dní toho stavu "vyzerať rovnako ako predtým), a znova nasleduje 84 hodinová hladovka a s ňou trošku strata váhy \":D\"
Áno, svalov za ten čas stratím len trošku, stratím viac vody a tuku (ktorého mám aj tak máličko), ale stratím aj svaly.
A za 7 dní hladovky by som stratil ešte viac. Po 40 dňoch hladovky by som vyzeral ako z koncentráku. Stratil by som kopu svalov nie len z tela od krku dolu, ale aj z tváre. Najprv ide voda, potom tuk (to ale neznamená, že všetka voda a všetok tuk - POZOR), potom svaly. Alebo niekedy všetko viac-menej súčasne ? ...
Ale áno, je pravda, že pri dlhodobej hladovke si telo môže brať energiu z orgánov, teda "páliť" ich, ale nie tak, že ich bude "vyžierať" ako kyselina, ale proste sa budú zmenšovať. Lenže to je až po tom "vlčom" hlade, či ? ...

PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 3:15 pm 

No nechci tady nikomu kazit radost, ale je potreba se zamyslet take nad timto

Pavel Veselý píše:
Kokosák obsahuje mastnou kyselinu-kyselinu palmitovou,ta je v podstatě něco jako vosk(stejně jako v sádle,másle,kakaovém másle,loji) a tím pádem může za určitých okolností vyvolat ucpávání cév(vysoký tlak,nadbytek vápníku(tvaroh,sýr!!),kolující záněty).Dále obsahuje krátké mastné kyseliny které jsou pohotovým zdrojem energie(máslo jich obsahuje trochu taky) ale ty bohužel ve velkém množství blokují v těle přetváření ALA na EPA/DHA.To bude možná ten vliv na celkový choesterol a zdraví cév,protože jak známo EPA/DHA/ALA mají účinek na cévy zcela opačný.
Dle mého názoru se toho člověk prostě nesmí systematicky přejídat,ale využívat to jen na hubení kvasinky,nebo jako pohotový zdroj energie ve stavech vyčerpání.To samé platí o kokosu.

Jarda:
To píšete správně, vždy je třeba tuky správně vybalancovat a již jsem zde psal, že 4 polévkové lžíce jsou horní hranice, ne kilo denně. \":mrgreen:\"

PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 3:24 pm 

miram píše:

Pavel Veselý píše:
Kokosák obsahuje mastnou kyselinu-kyselinu palmitovou,ta je v podstatě něco jako vosk(stejně jako v sádle,másle,kakaovém másle,loji) a tím pádem může za určitých okolností vyvolat ucpávání cév(vysoký tlak,nadbytek vápníku(tvaroh,sýr!!),kolující záněty).Dále obsahuje krátké mastné kyseliny které jsou pohotovým zdrojem energie(máslo jich obsahuje trochu taky) ale ty bohužel ve velkém množství blokují v těle přetváření ALA na EPA/DHA.To bude možná ten vliv na celkový choesterol a zdraví cév,protože jak známo EPA/DHA/ALA mají účinek na cévy zcela opačný.
Dle mého názoru se toho člověk prostě nesmí systematicky přejídat,ale využívat to jen na hubení kvasinky,nebo jako pohotový zdroj energie ve stavech vyčerpání.To samé platí o kokosu.

Jarda:
To píšete správně, vždy je třeba tuky správně vybalancovat a již jsem zde psal, že 4 polévkové lžíce jsou horní hranice, ne kilo denně. \":mrgreen:\"

Nejdřív je třeba poznamenat, že nasycené mastné kyseliny už dávno nejsou vnímány jako škodlivé a nejspíš nemají nic společného s infarkty a mrtvicemi.

PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 5:30 pm 

miram píše:

Pavel Veselý píše:

Jarda:

Miram, SPA-Mä-TAJ-SA.... Videla si už voskujúci nasýtený tuk o teplote 36,5 stupňov celzia ??? JA NIE....uverila si klamstvu, ako svojho času (neviem kedy si Jarda písal s Pavlom Veselým) aj sám Jarda.
WHO má prsty v tom, že si ľudia mysleli, že zdravé sú len rastlinné tuky (ale nie rastlinné nasýtené)...WHO CHCE, ABY ĽUDIA BOLI CHORÍ, JE TO SATANISTICKÁ MAFIA (toto myslím smrteľne vážne). Len slepý to nevidí, a ty, Miram, si stále slepá, keďže papouškuješ niečo, čo je totálny blud. \":)\" ... Tak dúfam, že sa ti už trochu viac otvorili oči, ahoj.

PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 6:33 pm 

Vševěde říkej si co chceš, ale já vím co jsem viděl na sobě. \":)\"
Svaly se ztrácí první dny, pak už ne. Tedy porovnávat tvůj 3denní půst nbeo týdenní, se 40ti dnovým nebo 80ti dnovým je mimo mísu.
Tělo šetří a je blbost aby pálil svalstvo, když má zásoby tuku.
Je běžné, že tělo vydrží 90 dní a myslím, že by tělo vydrželo i déle, mít dostatek tělesného tuku. Něco jako medvěd v hibernaci.

A že orgány jsou svalstvo mi snad nebudeš tady vyvracet. Takže vše co jsem řekl, na tom si trvám, pokud to nějak rozumně nevyvrátíš. A tím nemyslím tak, že to zesměšníš a v podstatě žádný argument.
A nepleť si koncentrák a pracovní tábor. Očividně ani moc nevíš ani o druhé světové. Makalo jen pár lid v pracovních táborech, zbytek byl pouze koncentrovaný, nebo rovnou zabíjen ve vyhlazovacích táborech....

Ono je fakt rozdíl mezi nezdravým hladověním a půstem...

PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 7:20 pm 

Dezonero píše:
Svaly se ztrácí první dny, pak už ne. Tedy porovnávat tvůj 3denní půst nbeo týdenní, se 40ti dnovým nebo 80ti dnovým je mimo mísu.
Je běžné, že tělo vydrží 90 dní a myslím, že by tělo vydrželo i déle, mít dostatek tělesného tuku. Něco jako medvěd v hibernaci.

Dezonero, ale keď mám tuku minimum, tak čo bude spalovať telo keď spáli tuk ??? ... Medveď v zimnom spánku sa nedá porovnať s človekom v bdelom stave počas pôstu. Je to niečo podobné, ale INÉ. Medveď musí fungovať inak počas ziimného spánku, než človek počas pôstu. Medveď sa vôbec nehýbe vtedy, má "vypnuté" oči, spomalené dýchanie, sluch, vnemy. To sa nedeje s človekom, ktorý len drží pôst.... takže človek stráca oveľa viac energie,a energiu si berie po tuku zo svalov...

PříspěvekNapsal: sob zář 13, 2014 5:30 pm 

Však já to píšu od začátku, že svaly se začnou pálit až dojde tuk. Ale dokud je dostatek tuku je to v pohodě...

A s tím medvědem, jasně že je to něco jiné. Ale podívej se, kolik ten medvěd taky toho tuku spálí, minimum. Přes zimu skoro nezhubne. \":)\"
Já nevím kolik se dá vydržet bez jídla a jen ze zásob, ale vím že to jde i bez problémů 90 dní...

EDIT: Našel jsem info, že prý nejdelší dokumentovaný půst byl 250 dní. A to už je skoro rok. \":)\" Nakonec v čem je problém, když tělo má dostatečné tukové zásoby?

PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2014 3:28 pm 

Dezonero píše:

A že orgány jsou svalstvo mi snad nebudeš tady vyvracet. Takže vše co jsem řekl, na tom si trvám, pokud to nějak rozumně nevyvrátíš. A tím nemyslím tak, že to zesměšníš a v podstatě žádný argument.
A nepleť si koncentrák a pracovní tábor. Očividně ani moc nevíš ani o druhé světové. Makalo jen pár lid v pracovních táborech, zbytek byl pouze koncentrovaný, nebo rovnou zabíjen ve vyhlazovacích táborech....

Ono je fakt rozdíl mezi nezdravým hladověním a půstem...

ne že by to bylo podstatné
Citace:
Nucená práce byla od počátku zásadní součástí života vězňů v koncentračních táborech.

http://www.terezinstudies.cz/projects/subcamps.html

Po několika dnech v ketóze se začne vylučovat glukagon a ten bude katabolizovat svaly. Nevím, co jsi viděl na sobě, jestli svoje svalstvo nepoměřuješ nějakými měřitelnými hodnotami,
jako třeba kolik zvedneš v určitém cviku, potom nemůžeš tvrdit, že jsi žádné svaly neztratil.
Ano, orgány jsou svalstvo, ale tvrdit, že až tělo sežere všechny svaly, vrhne se na orgány je fakt stupidní.

PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2014 4:08 pm 

Zaprvé: To co ty uvádíš o koncentačních táborech je pravda, ale problém je ten, že takoví vězni se nedožili konce války.
A ti co se konce dožili, tak ne všichni pracovali. Hele tohle nemá smysl řešit. Nebo mi chceš říct, že všichni pracovali? Existovaly tábory které byly pouze ohradami a v nich drželi ty lidi jako zvířata.

Zadruhé: Ano, chci říct, že až těo spálí svalstvo, vrhne se na orgány. Nebo jako co by tak to tělo dál pálilo, když jediné co zbylo a dá se pálit, jsou orgány? Tělo se prostě začne užírat zevnitř. Takový vnitřní kanibalismus. Protože furt lepší sežrat si kusy orgánů a oslabovat je, než umřít hladem. Tělo má pud sebezáchovy...

PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2014 10:24 pm 

Vševěd, je to pravda. Spaľovanie sa vrhne po spálení tuku a svalov AJ NA ORGÁNY. Ako posledné sa dostane na rad srdce. Písal to aj Malachov, atď - konkrétne tejto informácii by som veril.

PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2014 11:10 am 

Dezonero píše:
Zaprvé: To co ty uvádíš o koncentačních táborech je pravda, ale problém je ten, že takoví vězni se nedožili konce války.
A ti co se konce dožili, tak ne všichni pracovali. Hele tohle nemá smysl řešit. Nebo mi chceš říct, že všichni pracovali? Existovaly tábory které byly pouze ohradami a v nich drželi ty lidi jako zvířata.

Zadruhé: Ano, chci říct, že až těo spálí svalstvo, vrhne se na orgány. Nebo jako co by tak to tělo dál pálilo, když jediné co zbylo a dá se pálit, jsou orgány? Tělo se prostě začne užírat zevnitř. Takový vnitřní kanibalismus. Protože furt lepší sežrat si kusy orgánů a oslabovat je, než umřít hladem. Tělo má pud sebezáchovy...

Prosím tě tipuju tě na ukončení základní vzdělání a ačkoliv máš některé třídy dvakrát, není to na chlubení. Nejdřív řekneš, že v koncentrákách se nepracovalo, potom zase, že kdo pracoval,
ten zemřel. To myslíš opravdu vážně, takovou nebetyčnou píčovinu? To jako ani jeden člověk, který v koncentráku pracoval nepřežil? Pak se mně ptáš, jestli tvrdím, že v koncentráku všichni
pracovali. Kde jsem to řekl? A co je nejdůležitější, máš nějaké relevantní zdroje těch svých informací? A v těch vyhlazovacích táborech, tam ty mrtvé vězně nakládali na vozy a zahrabávali
němčouři sami? A říkali jim: hlavně nic nedělejte, to byste si poničili vnitřní orgány!

http://www.wikiskripta.eu/index.php/Hladověn%C3%AD
Mám za to, že smrt přijde daleko dřív, než tělo stráví orgány. Pitevní nálezy tomu napovídají.

PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2014 3:15 pm 

A není to úplně jedno? Tak pracovai no, ale ne všichni těžce a přesto jejich orgány byly na dranc. Místo toho aby jsi pochopil pointu argumentu tak se tu hádáš o pěknejch kravinách.
A ještě mě urážíš ohledně mého vzdělání.
Podívej se, pokdu neumíš rozumě diskutovat, tvoje vc. Pointa byla ta, že tělo spaluje svaloviny a ničí orgány, když má hlad. Po nějaké době hladovění ale přepne na šetřící režim a jde spalovat tuky. Ty až dojdou, pokračuje tam kde začalo a prostě se rozežere celé. Až dojdou zásoby, tak spaluje potřebné věci, pak i orgány. A samozřejmě je nesežere celé, ale oslabuje je, více a více, až pak člověk umře.
Mimochodem většina pitevních nálezů je mimo cestu, protože hodně hladovějících lidí zemře na stres a nikoliv na vyhladovění, viz případ v Andách...

PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2014 3:44 pm 

Vševěd si asi myslí \":D\" \":D\" \":D\" , že keď telo začne čerpať energiu z orgánov, tak to bude vyzerať akoby z nich niekto odkusoval, odrezával, alebo ako by ich niekto naleptal kyselinou, a preto nechce tento názor so zmenšovaním sa orgánov (ich "pojedaním" telom) prijať. NIE, ORGÁNY SA PROSTE ZAČNÚ ZMENŠOVAŤ, o nejakých ich "zraneniach" pochybujem...... Nevravím, že sa začnú zmenšovať symetricky (že z veľkej gule sa bude stávať stále menšia a menšia "rovonmerná" guľa), ale proste telo bude "požierať" bunky, z ktorých sa skladá orgán, takže z orgánu začne ubúdať (asi tak, ako sa napríklad vekom zmenšuje žľaza brzlík, ktorej zmenšovanie sa dá spomaliť pitím moču malých detí). To je myslím úplne logické v prípade, že smrť nastane LEN Z DôVODU TOTÁLNEHO VYHLADOVANIA. Dokonca to vidím tak (môže ma niekto poopraviť ak sa mýlim, ale tak si pamätám že som to čítal v knihe ktorú nemám a neviem už ktorá to bola), že aj pri dlhodobej hladovke, ešte dlhšej ako tej 40 dňovej (napr. 60 dňovej, a to myslím u človeka ktorý nebol pri jej zahájení obézny), SA UŽ ZMENŠUJE HMOTNOSŤ ORGÁNOV, LEBO SA PROSTE ZMENŠUJÚ.........A po nejakej dobe znovuprijímania potravy sa znovu začnú ZVäČŠOVAŤ............
Srdce sa začne "redukovať" ako posledné, lebo je to najdôležitejší orgán v tele.

PS : inak hladovka fakt omladzuje ? Keď sa tak pozriem na Pavla Máchu, nezdá sa mi to.... Ani telo nevyzerá mlado, a v tvári vyzerá tak, ako jeho ostatní rovesníci, ktorí o hladovke maximálne tak počuli. A to držal X krát 40 a viac dňové hladovky....
Viď .... http://www.pust.cz/frame.php?load=80_2010
Mimochodom, píše tam, že taký človek získa rôzne schopnosti, kľudnú myseľ, atď, takže ak toto bude čítať, bude mu šumafuk môj názor, takže ma tu nenapádajte za to, že ho "urážam"... \":D\"
Ale áno, s hladovkou som kamarát...

PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2014 4:04 pm 

Stačí mi prečítať si toto z pera Pavla Máchy, a je mi ZLE."1) Člověk žumpoidní, který spořádaně několikrát denně papá, začíná snídaní. Kolotoč dne je asi následující:
- toaleta, nákup potravin příprava snídaně umytí nádobí
- toaleta, nákup potravin příprava oběda umytí nádobí
- toaleta, nákup potravin příprava večeře umytí nádobí
Sečteno a potvrzeno, člověk který papá, nakupuje z jedné strany jídlo, z druhé strany toaletní papír:)) Mezi to platí energie za vodu, její ohřev, a třeba za plyn či elektrický sporák. mezitím musí do práce, kde musí několik hodin pracovat, aby měl co jíst \":)\"

2) Člověk půstovní, který nepapá. Kolotoč dne je následující:
Nebudem to rozvádět, je to nám známý kříž \":)\" Učení, práce-zábava, odpočinek, občas spánek:)

Tak to bychom měli půdu připravenou na zodpovězení otázky: Kdo že je tady asketa?? Kde jsou jaké nadlidské výkony? Je trápícím se asketou ten, kdo celý rok slouží svému žaludku, nebo ten, který jíst nepotřebuje, na vše má spostu času a žije poklidným životem v dobré náladě???? Kdo pochopil vítězí \":)\")
"

A tu ho ešte niekto ospevuje, a verí tomu, že ho pôsty "osvietili"... \":D\" \":D\" \":D\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"
Ľudia bežne nechodia každý deň do obchodu, vedia si nakúpiť zásoby aspoň na 2 dni, niektorí aj na týždeň dopredu, máme predsa aj mrazničku. Podľa toho "mastra sveta Máchu", ktorému z ega neubudlo ani za zrniečko (nepíšem nič o svojom egu, ja mám svoje tiež dosť veľké), ľudia čo denne jedia, chodia 3 krát do obchodu a 3 krát umývajú riad. Ja umývam riad denne 1 krát - asi pol hodinu po večeri. Pavel Mácha ale rád PREHÁŇA, má rád VELIKÁŠSTVO, a to je zaručene znak osvieteného človek bez ega, však ? \":D\" \":D\" \":D\"
Pavel Mácha je pôstom tak sfanatizovaný (je jeho otrokom), že za askétov považuje ľudí, ktorí konzumujú potravu denne. Potom dokonca za askétov považuje aj všetky zvieratá, ktoré majú prístupnú potravu denne (mačky, bylinožravé zvieratá), resp. zvieratá, ktoré prirodzene konzumujú potraviny každý deň. Podľa Pavla Máchy je teda askét každý kto denne konzumuje potraviny a chodí na WC....... Ten, kto má jeden 36 hodinový pôst v mesiaci, bude podľa neho už trošilinkuuuuu menší askét. Ten, kto nič nekonzumuje 3 dni v mesiaci, bude zas o trošku menší askét.... To bude nejaká duševná choroba.... bez srandy. Ten muž je plný nenávisti (nevravím, že vo mne nenávisť nie je), takže ak fakt držal toľko tých dlhodobých pôstov, NIJAK MU TO DUCHOVNE NEPOMOHLO. Stále nenávidí ľudí.... \":D\" \":D\" \":D\" \":D\" \":D\" \":D\" \":lol:\" \":shock:\" \":?\"

Ešte na porovnanie jeho foto z roku 2007 a foto z roku 2010 (prvé foto z hora, čiže štvrté z dola) : http://www.pust.cz/frame.php?load=365_2010

Po troch rokoch vyzerá viditeľne starší - starší tak o 3 roky. PREČO PôST NESPOMALIL STARNUTIE ??? Za tie tri roky musel pôstovať aspoň 180 dní.... Ale kdežeby.... on aj 360 a viac dní.... AHA, ASI TO PREPÍSKOL S TÝM PôSTOVANÍM.... Asi je ideál jedna 40-tka za dva roky (hrubý odhad), a možno 3 dni pôstu v mesiaci pravidelne pomedzi to. Možno len vtedy človek mladne, resp. starne oveľa pomalšie. Ako inak si vysvetliť tieto dve fotky, kde na ľavej strane Pavel Mácha FAKT vyzerá o 3 roky mladšie ako na strane pravej ? A TO TAK, AKO HOCIJAKÝ PÁN "Z ULICE" !!!! ........... Takže VIZUÁLNE NEPOSTREHNUTEĽNÉ "OMLADZOVANIE TELA POMOCOU HLADOVIEK - nepostrehnuté, že mnoho krát mal dlhodobú hladovku. Takto ako on vyzerá hocijaký muž pracujúci za počítačom, hocijaký vodič autobusu, hocijaký taxikár, elektrikár, KTORÍ ANI ZDRAVO NEJEDIA, nie to že ešte držia "super zdravé pôsty a sú buddhovia bez ega, a majú prečistanú každú bunku X krát a sú totálne omladení hladovkami"... VEĽKÉ SKLAMANIE Z MOJEJ STRANY, teraz neviem či z hladovky, alebo z tohto pána. Každopádne hladovka ma baví, pokračujem v nej. ALE ROZHODNE NEPôJDEM DO EXTRÉMOV, ako pán Pavol Mácha. Áno, peniaze za jedlo rozhodne ušetril, ale starnutie nezastavil, ani viditeľne nespomalil. Som zvedavý, akého veku sa dožije. 120 rokov ? Ak ani 90, tak........... \":D\" \":D\" \":D\"
Proste z toho nemôžem.....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]