Tom Kořenek píše:
Mel bych dotaz na mistni low-carbisty neboli nizko-sacharidove cvicence, kteri cvici kratsi intenzivni treninky. S vlastni vahou cvicim uz nekolik let a v posledni dobe sem zacal cvicit fakt tvrde a narazim cim dal tim vice na "zed". Udelam treba jednu serii kliku ve stojce, ale nezlepsuju se v poctu opakovani, jakoby ve svalu nebylo dost glykogenu ale serii muzu udelat dost. Pri rychlem pruzkumu sem zjistil ze nizko-sacharidova dieta ponecha cvicici lidi s opravdu malymi zasobami glykogenu. (nebavim se o ketoze)
Takze jak z toho? Mam navysit prijem sacharidu PO treninku?
Co byste doporucili jako idealni po-treninkovy napoj? Rekneme ze mam na vyber z nasledujiciho:
WPC Syrovatkovy protein - klasika
Orechove mleko - tip od Jardy, ktery praktikuju momentalne hodinu po syrovatce. Cca 15 gramu proteinu, 30g tuku, trochu sacharidu, mineraly a hlavne enzymy
Ovocna/zeleninova stava - odmitam konzumovat veci jako maltodextrin apod takze na prijem sacharidu mi prijde nejlepsi cerstva stava?
Ma nekdo dlouhodobejsi zkusenosti ? Tusim ze Vseved praktikoval ketozu ci nizkosachardovou a s Xylitolem?
Koľko urobíš kliikov v stojke ? A dokedy sa chceš zlepšovať ? Patríš k možno 0,1% obyvateľstva na tejto planéte, keď dokážeš robiť kliky v stojke na rukách... Chceš sa zlepšovať stále viac a viac ? Siahni po chémii, alebo rovno po steroidoch....
Ja som na nízkosacharidovej strave 4,5 roka. Posledný rok a pol neprekračujem 20g sacharodiv na deň. Momentálne mám 4 tréningy týždenne, vždy precvičím celé telo. Dve trvajú hodinu, dve trvajú okolo 105 minút. Sú fakt intenzívne - cvičím štýlom unilaterálnym - precvičujem cvik z každej strany osobitne, asi v 80% podiele tréningu. A pomedzi to ešte polku tréningu robím supersérie (v prípade pŕs a chrbta).... Takže si predstav - odcvičím tlaky na ľavý prsník, potom hneď na pravý, a hneď prejdem na príťahy na ľavú časť chrbta, potom na pravú časť, a znova prsia... DENNE MÁM DO 20GRAMOV SACHARIDOV.......... kde beriem energiu ??? ....Asi z mäsa hovädzieho, bravčového, vajec, masla, masti, slaniny, kozieho syru.... ?
Potréningový nápoj ? Srvátkový proteín.... CFM.