Nika24 píše:
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu, pokud to bude samozřejmě ve Vaší kompetenci. Mám téměř rok problém s absencí menstruace. Věc se má tak, že jsem zhubla během roku 7kg, nicméně
i dříve mi menstruace párkrát vynechala, ač jsem měla váhu jakoukoliv, vždy mi ale po injekci od paní doktorky přišla.
Tentokrát mi injekce nezabraly. Měřím 171cm a vážím 53kg. Údajně mi chybí vnitřní tuk pro tvorbu menstruace
a mám přibrat, každopádně mohu vyvrátit, že by v tom hrála roli štítná žláza, tyto vyšetření ohledně hormonů jsem podstoupila a psychického rázu to také jistě není, od dob co jsem začala zdravě žít a sportovat se cítím skvěle. Zdravě myšleno (bílkoviny (mléčné výrobky, tofu, kuřecí maso, vajíčka), zdravé tuky (ořechy, avokádo, lněný olej), komplexní sacharidy(quinoa, jáhly, brambory..), nejím bílou mouku, jednoduchý cukr, ne trans masné kyseliny atd. Mám pohyb 4-5krát týdně. Posiluji ve fitness, cvičím TRX, jezdím na kole, zahrnuji dlouhé procházky. Pohyb je můj život a zdravá strava můj životní postoj. Nevím jakým způsobem bych tedy měla přibrat údajně 3kg tuku, když jím zdravě a masné, tučné potraviny již rok v mém jídelníčku nejsou a ani nebudou. Snažila jsme se přidat na sacharidech a tucích ale pochybuji, že přiberu 3kg tuku, vždyť je to nesmysl, stejně jako člověk tuk na těle hubne nerovnoměrně, stejně tak i nabírá přece.. Jinak k psychice-od chvíle co jsem začala zdravěji žít jsem pozitivně naladěná, spokojená a baví mě to. Se svojí postavou jsem spokojená, mám dobrou kondičku a ve svém těle se cítím skvěle. Takže psychikou to jistě není. Krom absence menstruace jsem zdravotně fit. Jen občas problém s hemeroidy, ale k těm jsem náchylnější.
V mé stravě je mnoho ovoce, zeleniny, tudíž vlákniny, obilovin, luštěnin, ryb, vody...Opravdu nevím jak podpořit návrat menstruace. Jinak nikdy jsem nebrala HA, byla mi doporučena jako možnost "pomoci" , brát ji však nechci a nikdy nebudu.Jelikož důvěřuji alternativnějšímu způsobu léčení tak bych Vás chtěla poprosit jestli nevíte jaké bylinky, nebo vitamíny atd. by mi mohly eventuálně pomoci? Velice děkuji za Váš čas.
Hezký den přeji
Nika
Správně vám odpovídá členka Loki, pokud je tělo opravdu čisté, mnohdy menstruace neprobíhá skoro vůbec a přesto ty ženy evidentně fungují výborně a ovulace se dostavuje. Osobně bych se asi zaměřil na hladinu hořčíku a bakteriální kultury ve střevě, ty hemeroidy nejsou jen tak z leknutí. Také nebudu tvrdit, že nadváha je ideální stav, tak to rozhodně není, ale všimněte si starých artefaktů, třeba Věstonické Venuše, kde je patrné jak by ideál ženy, myšleno z toho funkčního hlediska, měl vypadat. Ideál dnešní krásy bohužel nepředstavuje a ani mě samotného by patrně taková žena zrovna nepřitahovala, ovšem ty tvary nejsou samoúčelné a dávají ženě, jako pokračovatelce rodu, nejvyšší šance na zdravé a četné potomstvo. Z bylin se dá vyzkoušet kotvičník, damiána, dioscorea a určitě i další rovnače hormonů.