Alma píše:
Dobrý den přeji. Právě jsem prováděla svou první šankaprašalánu, první 1,5 l dávku jsem vypila, čekala tak 10 min a nic. Provedla jsem pár úklonů a začala zápasit s nutkáním na zvracení, až jsem nevydržela, ani na záchod jsem nedoběhla. Po vytření podlahy jsem vyždímala z hadru necelý litr vody, takže předpokládám, že ve mně zůstal tak půllitr. Asi po hodině "něco" málo vyšlo ven, zjištění, že sifon nakonce přece jen zafungoval, mě povzbudilo v pokračování (mezitím jsem nic nejedla a nepila, čekala jsem, co se bude dít), jenže další dávku slané vody jsem hned vyzvracela. Teď ještě počkám, co bude, nicméně, na další pití slané vody už nemám odvahu, taky mě z toho všeho hrozně bolí hlava. Z toho všeho usuzuji, že pokud všechno zvracím, šankaprašalána není pro mě, že mám zkoušet raději jiné očisty, což je trochu problém, nemám na to čas a prostor - mám velmi živé malé dítě. Leda tak colonhydroterapii, ale já nerada chodím do zdravotnických zařízení. Vlastně ani nevím, proč to sem píši, asi bych vás chtěla poprosit o připomínky či rady, pokud k tomu něco máte. Děkuji.
Almo, cely problem s sankou podle Jardova navodu jsou vysoke davky soli. Jak sam autor pise, cilem jeho vysokeho davkovani je rychlost ocisty. Ale problemy pri teto zrychlene ociste nastavaji u lidi, kteri jeste nejsou moc procisteni a kterym voda neprojde dostatecne rychle. A jsou i lidi, kteri nedokazou zvracet a kdyz se v nich ta presolena voda zadre, tak si boleni hlavy opravdu uzijou
. Ty jsi mela aspon stesti ze jsi to rychle vyzvracela
.
Predpokladam, ze te asi nenapadlo precist si poradne cely navod vcetne upozorneni
http://zdravi-az.cz/Ocista_tlusteho_streva_02.php píše:
Výše uvedené dávkování soli zajistí velmi rychlý průběh očisty, což je z mého pohledu ideální. Nicméně u někoho mohou tyto vysoké dávky soli vyvolat zvraceni, bolest hlavy, celkovou slabost a další příznaky, které jsou sice nepříjemné, ale zpravidla brzy odezní. Pro první provedení očisty tedy dávkujte sůl raději opatrněji, doporučuji vyzkoušet zhruba poloviční dávky soli. Při dalších očistách již můžete postupovat dle vlastních zkušeností a možností, nebo vycházet z nápadů a postřehů členů fóra uvedených v diskuzích k této očistě.
a dala jsi si plnou davku. Pak se nedivim, ze jsi to vyzvracela..., ja bych se z takove davky soli poblil taky
. Nekdo zkratka ma kachni zaludek a nekdo ne. Samozrejme sanka pro tebe je, ale s normalnim davkovanim. Podle mne je blbost zkouset hned pri prvni ociste rychloverzi, nic jineho, nez ze v optimalnim pripade usetris trochu casu, tim neziskas. Abych se neopakoval tak jeste jeden muj prispevek na dane tema, doporucuju si to precist
http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=46310#p46310