Janula píše:
Miram, ok tak teda si ju zozeniem a urobim ju s tou.
Pri tej sanke by som nerada behala este aj s klystirom,tak by som rada urobila zajtra najprv jednodnovy post a na druhy den tu sanku.Creva budu prazdnejsie a pojde to lahsie.
Samozrejme v pripade nudze pouzijem klystír, ale hadam ten jednodnovy post sifon nahodi a nebude tak potrebny...
Neviem na akom základe ti Miram píše, že Hiimalájska soľ je veľmi dôležitá u šanky
Mohla si si dnes robiť shankapraksalanu, ale podľa všetkého to odložíš, lebo nemáš himalájsku soľ.... Áno, je lepšie robiť shankapraksalanu s himalájskou soľou (aj ja to tak robievam, lebo ju stále mám doma, nakoľko ju stále kupujem), ale robil som to predtým X krát bez himalájskej soli. NIČ SA TI NESTANE, ABSOLÚTNE NIČ. Miram asi nevie o tom, že himalájska soľ má asi len o 2% (dve percentá) menej sodíka než bežná obyčajná soľ....TAKŽE JE V PODSTATE TAKMER ÚPLNE JEDNO, či budeš robiť shankapraksalanu s obyčajnou soľou, alebo himalájskou, TAK ČI TAK keď sa do teba určité množstvo z tej slanej vody čo vypiješ pri shankapraksalane vstrebe, bude to obsahovať veľa sodíka. Himalájska soľ to nijak nezachráni, akurát by sa ti spolu s ňou vstrebali aj iné minerály, ktorých je tam ale minimum.
Zhrniem to ešte takto : himalájska soľ bude lepšia PRI SHANKAPRAKSALANE (čiže sa nebavíme o užívaní do jedla či ako minerálny potravinový doplnok do vody v množstve, aby z toho nepreháňalo) len z jediného dôvodu - neobsahuje protihrudkovaciu chemickú látku. Ale - to nie je vôbec dôvod napísať vetu, že MUSÍŠ robiť shanku len himalájskou soľou, že je to veľmi dôležité, a ešte s výkričníkom.
Tak nech napíše Miram, prečo je to tak veľmi dôležité. Nechcem ťa napádať, Miram, ale OBJASNI, prečo je to tak veľmi dôležité. Aj tak osmózou vyjde z tela možno 4/5 prijatej vody pri shankapraksalane. Myslíš, že jej jedna lyžička obyčajnej soli uškodí ?
Sú ľudia, ktorí denne skonzumujú 25 a viac gramov obyčajnej soli, a žijú tu dlhé roky. Miram to neplánuje robiť, ona si dnes chcela urobiť shankapraksalanu. Mohla si ju spraviť, stačilo napísať, že "dobre, urob si ju, ale nabudúce radšej s himalájskou soľou - pre lepší pocit". LEBO O NIČ INÉ, NEŽ O LEPŠÍ POCIT NEJDE. V skutočnosti je prínos himalájskej soli vo vode oproti bežnej soli vo vode pri shankapraksalane
ÚPLNE ZANEDBATEĽNÝ, ak vôbec nejaký je... Samozrejme, pri pravidelnom solení jedál je himalájska soľ jednoznačne lepšou variantou než obyčajná soľ, tu už s opodstatnením. ALE NIE OPODSTATNENÍM, že má menej sodíka. Čo je to mať o 1-2% menej sodíka na 100g, než obyčajná soľ ? TO JE TOTÁLNE ZANEDBATEĽNÉ. Čo robí himalájsku soľ citeľne menej slanú než klasickú kuchynskú soľ ? Tie 1-2% iných minerálov, ktoré majú takú silu, čo sa týka chuťového vnemu.
OPRAVA : pripomenul som si, aký obsah sodíka má himalájska soľ, a to tak, že som sa pozrel na jej obal (mám ju doma)....
Himalájska soľ (podľa druhu) obsahuje až 99,4 - 99,5% sodíka. Zvyšok sú iné minerály, ktoré asi stačia v stopovom množstve.
Áno, himalájska soľ je vždy lepšia než bežná kuchynská soľ, ale kebyže niekto himalájsku soľ nemá doma a chce si urobiť shankapraksalanu,
SMELO DO TOHO, ŽIADEN ROZDIEL V TOM NEBUDE. ŽIADEN.