marrynes píše:
Dobrý den,
po přečtení Vašich informací na stránkách se nyní zabývám přípravou na očistu jater pomocí Epsomské soli. Je to všechno perfektní a už nechybí moc a pustím se do očisty. Jen mám stále v hlavě jesnu nezodpovězenou otázku.. Na všech serverech kde se popisuje tato skvělá metoda se používá MgSO4. Pořád mi zajímalo zda je potřeba do sebe dávat i síru, když projímavé účinky tvoří především hořčík. Po delším pátrání jsem objevil, že pro veterinární účely se používá MgO2 oxid hořečnatý kde není síra vůbec obsažena. Nenašel jsem však tento produkt v potravinářské kvalitě. Chtěl bych Vás poprosit zda máte informace o tom, zda síra obsažena v epsomské soli má nějaký pozitivní vliv při očistě či je tam pouze navíc a mohl by se se stejným výsledkem použít i MgO2.
předem děkuji za reakci na tuto zprávu,
Martin V.
Mozna nechapes, ze vlastnosti chemickych prvku a sloucenin mohou byt velmi odlisne. Takze i kdyz budes mit v MgO2 horcik, nemusi pusobit stejne jako MgSO4, tedy roztahovat zlucovody a cistit streva. Kdybych si mel tipnout, tak ty vlastnosti mit MgO2 nebude, ale nevim to.
U rady jinych lecebnych protokolu jsem cetl trochu vic o tom jak je autor vytvoril a zjistil jsem, ze i na prvni pohled prkotiny v tom protokolu maji svuj smysl a autor tu cast postupu dlouho vybiral a ladil. Takze kdyz k tomu pak prijde nekdo kdo o tom nema sebemensi poneti a zacne to upravovat, tak teoreticky muze najit obdobne ucinny postup, ale pravdepodobne najde postup mnohem horsi. A urcite nenajde postup, ktery uz byl 100 tisickrat overeny jako je ten nas.
Konkretne v pripade ocisty jater se na prvni pohled asi nic nestane, protoze kameny se vylucuji predevsim diky olivovemu oleji a protokol funguje i bez epsomky, ale mozna hur a je min bezpecny. Ta epsomka se doporucuje i v pripade, ze se nekde nejaky sutr blokne a pomaha, takze podle mne smysl urcite ma.
A i kdyby bylo mozne najit nejaky lepsi postup bez epsomky, tak ja bych to nezkousel, protoze preferuju to, co je nejvic otestovane na lidech a o tom, ze by nekdo nahradil epsomku MgO2 jsem neslysel. Jestli ti tolik vadi sira, ktera je jinak pro telo velmi uzitecna, tak muzes zkusit epsomku vynechat, to uz jsem mnohokrat cetl. A mimochodem, co ti na te sire tak vadi?
Samozrejme je to tvuj problem co pouzijes a v kazdem pripade ti drzim palce
.