Z knihy Jana Speváčka "Rozhovor s duchovným majstrom 1. - Cesta mágie
Ledinková voda "Jednoduchou úpravou vody získame silný energetický zdroj, môžeme ňou zamedziť stálej únave a dokonca zvýšiť svoju potenciu. Keď niekomu radím užívať "ledinkovou" vodu, často spomeniem na jednu babičku, ktorá sa ku mne prišuchtala. Je faktom, že som jej pomohol aj inak, ale ona za mnou pribehla za dva mesiace a bola ohromne nadšená práve ledinkovou vodou. Druhýkrát som ju nepoznal. Nebola to už babička, ale dáma. Rozprávala, ako ju ledinková voda postavila na nohy, že vraj je jej 68 rokov, a teraz sa cíti o 20 rokov mladšia.
Príprava ledinkovej vody je jednoduchá, ale všetko geniálne je v podstate jednoduché: 1. V mrazničke necháme zmraziť asi 1 l vody v nádobe, ktorá sa neroztrhne. Potom ju necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Zmrznutá a roztopená voda obsahuje takéto útvary -ledinky, ktoré sa nalepia na bunky a regenerujú ich - samozrejme, keď tú vodu pijeme. 2. Voda sa nesmie ohriať na viac ako na 38 °C, inak ledinkové útvary zmiznú. Skôr ako voda v nádobe premrzne, trvá to nejaký čas, preto necháme súčasne jednu vodu mraziť a druhú topiacu sa cez deň popíjame.
Hádam každý z nás si všimol, že keď dáme do nejakého nápoja ľad, že nás to osvieži. Nie je to tým, že je nápoj chladný, ale práve ledinkami. Ledinky nájdeme aj v zmrzline, ktorá nás spočiatku osvieži, ale tuk, ktorý zmrzlina obsahuje, za nejaký čas naopak zvýši telesnú teplotu a dochádza k útlmu (u mňa k žiadnemu útlmu nedochádza po konzumácii vysokotukovej stravy, práve naopak - vďaka tomu, že konzumujem minimum sacharidov, pozn. NOWOCAYN_2). V ledinkovej vode, ktorú necháme najskôr roztopiť, môžeme lúhovať šupky z jabĺk, ale aj iné ovocie. Keď zjeme celé jablko, to sa dostane do trávenia a pôsobí inak. Šupky z jabĺk lúhované 10 hodín vo vode pôsobia na intelektuálnu sféru človeka povzbudivo a hlavne posilnia jeho srdce. Čím kyslejšie máme jablko, tým lepšie. Môžeme využiť aj plánky, ktoré inak nikto nechce. Vylúhované šupky sú bezcenné, tie vyhodíme. Najúčinnejšia je popíjať túto vodu po troškách počas celého dňa. Ledinky objavil a pomenoval akýsi ornitológ, ktorý zistil, že vtáky, ktorí pijú vodu z roztopeného ľadu, sú oproti rovnakému druhu z teplejších krajín - kde táto možnosť nie je, čulejšie, zdravšie, rýchlejšie im rastú mláďatá a dožívajú sa 3x dlhšieho veku!" vodu, často spomeniem na jednu babičku, ktorá sa ku mne prišuchtala. Je faktom, že som jej pomohol aj inak, ale ona za mnou pribehla za dva mesiace a bola ohromne nadšená práve ledinkovou vodou. Druhýkrát som ju nepoznal. Nebola to už babička, ale dáma. Rozprávala, ako ju ledinková voda postavila na nohy, že vraj je jej 68 rokov, a teraz sa cíti o 20 rokov mladšia.
Príprava ledinkovej vody je jednoduchá, ale všetko geniálne je v podstate jednoduché: 1. V mrazničke necháme zmraziť asi 1 l vody v nádobe, ktorá sa neroztrhne. Potom ju necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Zmrznutá a roztopená voda obsahuje takéto útvary -ledinky, ktoré sa nalepia na bunky a regenerujú ich - samozrejme, keď tú vodu pijeme. 2. Voda sa nesmie ohriať na viac ako na 38 °C, inak ledinkové útvary zmiznú. Skôr ako voda v nádobe premrzne, trvá to nejaký čas, preto necháme súčasne jednu vodu mraziť a druhú topiacu sa cez deň popíjame.
Hádam každý z nás si všimol, že keď dáme do nejakého nápoja ľad, že nás to osvieži. Nie je to tým, že je nápoj chladný, ale práve ledinkami. Ledinky nájdeme aj v zmrzline, ktorá nás spočiatku osvieži, ale tuk, ktorý zmrzlina obsahuje, za nejaký čas naopak zvýši telesnú teplotu a dochádza k útlmu (u mňa k žiadnemu útlmu nedochádza po konzumácii vysokotukovej stravy, práve naopak - vďaka tomu, že konzumujem minimum sacharidov, pozn. NOWOCAYN_2). V ledinkovej vode, ktorú necháme najskôr roztopiť, môžeme lúhovať šupky z jabĺk, ale aj iné ovocie. Keď zjeme celé jablko, to sa dostane do trávenia a pôsobí inak. Šupky z jabĺk lúhované 10 hodín vo vode pôsobia na intelektuálnu sféru človeka povzbudivo a hlavne posilnia jeho srdce. Čím kyslejšie máme jablko, tým lepšie. Môžeme využiť aj plánky, ktoré inak nikto nechce. Vylúhované šupky sú bezcenné, tie vyhodíme. Najúčinnejšia je popíjať túto vodu po troškách počas celého dňa. Ledinky objavil a pomenoval akýsi ornitológ, ktorý zistil, že vtáky, ktorí pijú vodu z roztopeného ľadu, sú oproti rovnakému druhu z teplejších krajín - kde táto možnosť nie je, čulejšie, zdravšie, rýchlejšie im rastú mláďatá a dožívajú sa 3x dlhšieho veku!"
Môj komentár : Podľa mňa by práve prechod medzi pitím "neledinkovej" vody a ledinkovej vody mohol byť taký, že by sme pili vodu rozmrazenú vodu izbovej teploty, do ktorej by sme ale ešte pridali kocky ľadu. Neskôr by sme mohli piť vodu priamo topiacu sa z ľadu, ale ideálne z ľadu, ktorý je vytvorený z vody, ktorá už prešla prevarením, zamrazením, odmrazením, a bola odliata tak, aby nánosy ostali mimo nej - teda aby bola čistejšia. Takže napríklad mne sa pozdáva takýto postup : Prevariť vodu v smaltovom hrnci aspoň 5 minút (po minútovom zovretí "na plný plyn" môžeme ubrať plyn, ale ešte nevypínať), vychladne, zamraziť v tom hrnci v mrazničke (alebo vonku v zime), odmraziť kľudne na sporáku aby to bolo rýchle, ale tak, aby sa voda príliš neoteplila, takže kľudne prestať rozmrazovať na horiacom plyne vtedy, keď už ostane vo vode len možno "jedna ľadová guľa" veľkosti snehovej gule, a potom tá vlažná voda po vypnutí plynu tú guľu "rozpustí" do pár minút. Potom tú vodu zlejeme do džbánu/džbánov, a keď minerály, nečistoty atď sa usadia na dne, tak ju zlejeme späť do hrnca ktorý sme predtým vydrhli hubkou (kľudne bez saponátu) od zbytku usadenín pri rozmŕzaní vody v ňom a dať znova zamraziť, alebo rovno do PET fliaš (ktoré boli aspoň 5 krát napustené na 24 hodín destilovanou vodou (kľudne technickou, tú predsa nebudeme piť, len ňou budeme "odmorovať" fľašu), aby tá z nich "požrala" dioxíny, atď, a aby sa v mrazničke počas mrazenia vody v nich z nich už do vody/ľadu nič nevylučovalo), ktoré môžeme dať zamraziť do mrazničky. Ideálne pollitrové, litrové, liter a pol, záleží od požiadaviek. Takúto vodu si môžete zobrať do práce, a to bez toho, aby sa vám do pár minút rozmrazila. Rozmrazovať sa bude pomaly pár hodín, v závilsosti na teplote prostredia v práci, a na objemu fľaše. Ja, keď si robím čaj, tak používam "ľadové kocky", ideálne z takto urobenej vody. Uvarím čaj tak, že keď ho chcem napr 5dcl, tak zalejem sušené bylinky pomocou 4dcl vody a nechám luhovať, a zlejem do iného pohára.... Potom nečakám kým čaj vychladne, ale pekne do neho pridám ľadové kocky, ktoré tej "mŕtej prevarenej vode" dodajú kryštalickú mriežku, energiu, alebo aj život ak sa to dá tak povedať. Lúhujem na keltskej špirále, alebo pred pitím si ten čaj upravím jeho spinovaním.
Viem, že sa už o ledinkovej vode na tomto fóre písalo, ale zaslúži si samostatné vlákno, rovno s jej názvom.
Mám jednu otázku, na pána Jardu, a aj na kohokoľvek iného, kto sa vie k tomu vyjadriť... Odporúča sa piť STUDENÚ ledinkovú vodu počas športového výkonu ? Nemyslím tým beh a pitie počas neho, myslím tým napríklad posilňovanie, a popíjanie takej vody počas páuz medzi sériami cviční..... Ak sa to hodí, tak to asi až vtedy, keď je človek UŽ ZVYKNUTÝ aspoň pár mesiacov takú vodu popíja doma, v práci, atď - teda nie keď je rozhorúčený po silových a aeróbnych výkonoch, však ?
|