Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 10:33 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1419 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 3:10 pm 

Jordiku ja hledala a hledala... ptala se veganu a rawaku... v drtive vetsine maji oskara a jsou spokojeni. Jasne semtam nekdo ma omegu nebo i angela... ale na toho se opravdu zmuze jen malokdo... ja na nej nebudu setrit 10 let kdy se mi jakoze radoby zaplati..ja proste vec potrebuji ted. A oscar zda se dobra volba... \":)\"

PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 6:06 pm 

jordiksvk píše:
vypada to fakt na dobry odstavovac,
http://www.eujuicers.sk/sk/katalog/odst ... 1000-chrom
lepsie nez tie co som ja nasiel....
a kedze ste toto cele vlakno prestudoval/a iste mate lepsi prehlad..... nez ja lenoch \":)\"

Nedejte se mylit, je to v podstate stara OMEGA, pouze v novem kabate. Na vnitrni odstavovaci casti se toho zase tolik nezmenilo.
Zmeny jsou pouze v motorove casti a moznosti regulace odpadniho otvoru.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 6:08 pm 

jordiksvk píše:
ako casto sa to zasekava? napriklad normalna mrkva
je ta funkcia vazne taka super ?

pan inzinier, 5500vku chcem i ja, tam v tej poptavke so mnou mozete pocitat

Ano, Vas jsem uz do toho poctu odstavovacu zahrnul. Jedna 5500 tam je.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 7:24 pm 

No bodejť by to nebyla Omega, když ho taky dělá HUROM \</div

PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 8:28 pm 

kamculenka píše:
Dobry den. Konecne jsem Vas docetla. Vcera nam prisel novy clen rodiny. Oscar neo da 1000. Verim ze bude plnohodnotny clen domacnosti a me kuchyne. Vcera jsme stavili 856g pomerancu a z toho 658g stavy. Pak kilo a pul mrkve s jablky a stavy asi 1,2l. Myslim ze hezky vykon. Na Angela nemam a mit nikdy ani nebudeme. A jsme radi ze nam tchyne/babicka aspon zasponzorovala tento.

Porovnával jsem výkon Oscar neo da 1000 s Angelem.S každým přístrojem jsem odšťavnil 1kg mrkve a Angel odšťavnil o 28 procent více.Jestli to někomu pomůže při výběru.Jinak Oskaru odešla po roce převodovka.

PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 8:44 pm 

28ondra53 píše:
Porovnával jsem výkon Oscar neo da 1000 s Angelem.S každým přístrojem jsem odšťavnil 1kg mrkve a Angel odšťavnil o 28 procent více. Jestli to někomu pomůže při výběru. Jinak Oskaru odešla po roce převodovka.

Ano, to by tak odpovidalo na prvni pruchod, odpad jde odstavit jeste jednou, pokud mate opravdu kvalitne vypestovanou mrkev prostou vsech chemikalii.
OMEGA to uz podruhe nezvladne.

Porovnaval jste taky chut? Pri me predvadecce, to ochutnavali jako slepy vzorek 3 lidi a vsichni se shodli na tom, ze z OMEGY je ta mrkev nahorkla, kdezto z Angela je sladka. Dokonce i ta stava z odpadu z OMEGY odstavena Angelem je sladka. Takze to neni to jenom o vyteznosti, ale i o chuti.
Nektere produkty OMEGA neodstavi vubec, vetsinou hrozi prasknuti sitka.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 9:51 pm 

Pane inzenyre,
ako je to stym zasekavanim?
casto sa angel zasekne a je ho potreba znovu spustat / spetny chod ? (resp sa pusti sam, podla modelu)
priklad, normalne mrkvy/karotky/, cvikla/cervena repa/.

PříspěvekNapsal: čtv říj 30, 2014 10:27 pm 

jordiksvk píše:
Pane inzenyre,
ako je to stym zasekavanim?
casto sa angel zasekne a je ho potreba znovu spustat / spetny chod ? (resp sa pusti sam, podla modelu)
priklad, normalne mrkvy/karotky/, cvikla/cervena repa/.

Ne, Angel se moc casto nezastavuje. Na mrkvi a repe se urcite nezastavuje. V produktech, kde je dost stavy se nezastavuje. Vetsi problem mu cini listy a stonky, treba jetel, vojteska, koprivy, atd. tam uz tolik stavy neni, takze tam uz se obcas zastavi. Jeste vetsi problem mu cini mala seminka, aronie, rybiz, apod. Tam uz se zastavuje dost casto. Stoprocentne se Vam zastavi, pokud pri odstavovani treba mrkve prisypete suchy mak. Mak do stavy zasadne pred odstavovanim namacim.
Cim je dana surovina vic sucha, obsahuje mene stavy, tim je vetsi treni hridele o sito a Angel se zastavi.
Da se zastavit treba tak, ze odpad z mrkve znovu odstavujete.

Pri zpetnem chodu je nevyhodou to, ze po celou dobu zpetneho chodu musite drzet tlacitko ovladajici zpetny chod. Zatim neznam duvod toho proc to nejde na trvalo zapnout a pak strednim knoflikem vypnout. Tim se treba obsluha 5500 komplikuje. Problem maji hlavne pravaci. Pravou rukou nacpavate tlacitkem potraviny do hrdla, levou rukou potraviny pridavate, takze pravou ruku mate vetsinou cistou a levou umazanou. A ovladaci knofliky jsou jak na potvoru na leve strane. \":-(\"

Inzenyr

PříspěvekNapsal: pát říj 31, 2014 8:53 am 

nebojte sa, \":)\" bude to vyzva.....
ja si myslim ze to budu identicke plosaky mozna ze v 5500vke budu chybat par suciastok, alebo ze tam bude len iny sw v procesore ktory to cele bude riadit....
takze super 5500 mi staci, ja stavim iba korenovu zeleninu.....
to pritlacne drevo sa dokupuje zvlast, a ako som pochopil nema to ani doraz...... co sa mi zda byt zle/takze si ho necham u nejakeho sikovneho tesara zmajstrovat i s dorazom.....

PříspěvekNapsal: pát říj 31, 2014 9:11 am 

28ondra53 píše:
Porovnával jsem výkon Oscar neo da 1000 s Angelem.S každým přístrojem jsem odšťavnil 1kg mrkve a Angel odšťavnil o 28 procent více.Jestli to někomu pomůže při výběru.Jinak Oskaru odešla po roce převodovka.

Ondro, odšťavňovala jsem kilo mrkve... vylítlo mi z ní 770ml šťávy, mě se to zdá slušné na to, že nemám zbytečných 26 tisíc a nikdy mít ani nebudu...

PříspěvekNapsal: pát říj 31, 2014 4:08 pm 

Ahoj.

Pokud by na ty angely byla sleva alespon 10%, tak bych si taky jeden objednal.
Byl by to model 5500 nebo 7500.

Jo a rád bych se zeptal, jestli má někdo zkušenost s odštavnováním na hrubém sítu od angela. Mám na mysli jestli při odštavnování na tomto sítu je více štávy u pomerančů nežli na standardním jemném sítu.

Děkuji a přeji hezký den.

PříspěvekNapsal: sob lis 01, 2014 8:08 am 

kamculenka píše:
Ondro, odšťavňovala jsem kilo mrkve... vylítlo mi z ní 770ml šťávy, mě se to zdá slušné na to, že nemám zbytečných 26 tisíc a nikdy mít ani nebudu...

Ano,je to slušné.Já jsem záměrně neuvedl množství které se při tom testu odšťavilo,protože to závisí na tom jak je mrkev stará.Čím je starší tím méně šťávy.Samozřejmě jsem drť prohnal znovu oběma přístroji a pak změřil množství.Chuť jsme porovnávali také.Z Angela byla samozřejmě lepší a to bylo pro mou ženu rozhodující.Objednal se Angel.První rok jsme odšťavnili 650kg mrkve.Pak už jsem to nepočítal.Ale úspora oproti Oskaru je veliká.A když s tím člověk počítá na dlouhou dobu tak se určitě vyplatí.

PříspěvekNapsal: sob lis 01, 2014 8:53 am 

Ano Ondro to já chápu, na druhou stranu jsme mladá rodina s malým miminkem.. kde máme na takové srandy brát?? Tohle pro mě byla nejschůdnější cesta... a to jsem původně chtěla cosi za 2-3 tisíce "však to stačí"...

PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2014 9:08 am 

z toho co som si dostudoval
tak ja by som to povedal jednoducho takto:
1.miesto ANGEL JUICER
2. miesto OSCAR neo da 1000 (=omega)

1.miesto pre tych co si to z financnneho hladiska mozu dovolit,
2.miesto pre tych co chcu vyssiu kvalitu.

PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2014 10:24 am 

jordiku, asi tak bych to viděla.. na sanu hodně lidí nadávalo, že neumí pořádně jablka a vůbec nic měkkého pořádně, což oskar mi zvládne v pohodě, mám tady jablka na uskladnění ze sadu a jdou krásně, přestože už jsou trochu moučná. Ale fakt 26 tisíc na angela nemám...a mít nejspíš nikdy nebudu a zadlužovat se pro něj ... půjčku nám nikdo nedá... bohužel..

Ale abych si jen nestěžovala, zatím chlapec šlape, ráno dělám do džbánu půl l šťávy 2 jablka 2 mrkve, ředím s vodou, ať to může i náš malej 11m syn, a konečně pijeme všichni (já totiž nevypiju čistou vodu, mě to nechutná, ať je taková nebo maková, to radši nepiju.) Pak kolem půl 10 10 si dělám zeleninovou šťávu, včera hlávkový salát, řepa, paprika,
Dnes si dám hlávkový salát, řepu, řeřichu a mrkev asi \":-)\" a musím říct, že tento způsob mi prostě chutná. Jinak se u nás ovoce zelenina jedla taky, ale asi ne v takové míře, jak by se měla.. i když malému vařím v podstatě makrobioticky, i makrobio mléko mu vařím.

Odpadu je příjemně malinko, dělala jsem i šťávu z hroznového vína a ta mikrohrstička odpadu byla roztomilá \":D\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1419 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]