sajťas píše:
Protože je to pro mne poměrně rychle a snadno připravitelná varianta klasické ovocné snídaně...Co se týče kaše nasladko, asi je to prostě zvyk z těch ovesných vloček, které jsem jedl s banánem, kakaem apod.
Ja jsem zkusila 1/2 roku syrovou stravu, pak stravu bez obilnin, Budwikovu dietu apod. Nejhur mi bylo, kdyz jsem vysadila vsechny obilniny a jedla jsem jen tuky a protein a zeleninu ve velkem mnozstvi. V te dobe jsem mela zhorsene krevni testy. Je to velice individualni, obilniny jednomu svedci a jednomu ne, kazdy je uplne jiny, neni zadna stejna dieta pro vsechny, proto taky napr. jeden protirakovinovy protokol bude fungovat na jednoho cloveka a na druheho ne a bude na nej fungovat zase jiny. Musite si to vyzkouset. A nic se nema prehanet. Ja jim momentalne ovesnou kasi, pohankovou i kasi z quinoi kazde rano a citim se po tom bozsky, mam upravene PH, spoustu energie, zadne travici problemy, kterymi jsem trpela predevsim na diete s nizkymi karbohydraty (a to jsem jednu chvili brala i HCL a travici enzymy, dodrzovala vsechny zasady spravneho kombinovani potravin, nechavala si mezi jidly odstup. aby to pekne travilo a stejne prd platne). Snazim se jist to, co nam priroda dala a nejist zadne zpracovane vyrobky. Takze kasi si delam tak, ze si v mlinku na kavu/seminka namelu pohanku a udelam si treba pohankove palacinky (mouka a voda) s medem a skorici, mnam, anebo s rozmackanym avokadem + kakao + med. Dobrota. Ovesnou kasi delam tak, ze si oves pres noc namocim, pak v papinaku uvarim, rozmiuju a snim. K tomu si dam nastrouhanou dusenou mrkev a je to parada. Cele zrno neni vhodne jist, protoze dulezite je, aby nam dobre travilo a cele zrno je tak tezce rozkousatelne, ze by vas to akorat nadymalo, zaludek nema zuby. Takze cim lepe stravitelne, tim lepsi. A med je uzasna vec, samozrejme ne z kramu, ale od nejakeho vesnickeho vcelare
a s mirou, treba jednu - 2 cajove lzicky denne. A takovy domaci kvaskovy celozrnny zitny chleba s maslem a medem, to je taky uzas.
. Telo vam samo rekne, co potrebuje, jen se ho naucit poradne vnimat a poslouchat. Porad se to meni, chvili si ujizdim na ranni kasi a pak me na to prejde chut a jim treba Budwika. Ten mi po case zacne hur travit, tak ma telo asi dost omega 3 a ja zas prejdu na neco jineho. Jedni odsuzuji karbohydraty a obilniny a jini odsuzuji zivocisne bilkoviny, nekteri zase jen mlecne vyrobky, nekteri jen maso.... je to docela blazinec.
Ale kukurici se vyhybam velkym obloukem, je vetsinou GMO a obsahuje alfatoxiny. Stejne tak se vyhybam burskym oriskum - plisne a davam si pozor, kdyz jim vlasaky - alfatoxiny. A vyhybat se soje. Davat pozor na spatne tuky (smazeni, zluknuti a oxidace) a cukry (krome medu a ovoce - v zime nejlepe jist jen jablka, jestli je dokazete stravit, ja je miluju, ale moc se mnou nesouhlasi)