Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 1:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 11:01 pm 

Nickname píše:
neboj dočkáš se...
jinak 28 dni a dnes 4. den návratovky...
dám to dokupy a hodím sem...

Gratuluju! ...no a jak to probihalo?

PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2014 9:29 pm 

DEZONERO, a ty si sa kde podel ? ... bolo by fajn, keby si napísal ako sa cítiš, máš za sebou nejaký 35 či koľko dňový pôst... Niektoré zdravotné benefity sa ukážu až za týždne či mesiace, tak by ma to zaujímalo...

PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2014 11:37 pm 

[u:5lns4vfi]Pôsty sa dajú spojiť aj v kombinácii lunárneho kalendára (1. - 4. fáza lunárneho cyklu) [b:5lns4vfi]a čínskeho kalendára[/b:5lns4vfi].[/u:5lns4vfi]

Čínsky kalendár je oveľa prirodzenejší ako náš kalendár.

V roku 2015 začína pre nás "čínsky Nový rok 2015" našim dátumom 19. februára 2015.
( môžete si to sami pozrieť -

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
474c716e893ebb32e093c079a4ce184e

PříspěvekNapsal: čtv lis 20, 2014 5:50 pm 

Ešte jedno nepochopím....... Hovorí sa, že návratovka má byť o zelenine, ovocí, obilninách, orechoch (neskôr)....aby sa "z tejto kvality" dostavalo po vyhladovaní/schudnutí telo..... TO JE ÚPLNE NA HLAVU PADNUTÉ TOTO........TOTO TRÁPNE TVRDENIE........ Skladá sa vari telo človeka zo sacharidov !!!???...NIE !!!!!
Logika niektorých ľudí je úplne chorá.....V mene "morálky" (nezabíjať zvieratá na stravu), v mene "čistoty" (zeleninka a ovocie sú čistejšie ako mäso, vajíčka, mliečne výrobky...NEBUDEME ZNEUŽÍVAŤ ZVIERATKÁ...), v mene "vlákniny" (mäsožravce nemajú v strave takmer totálne žiadnu vlákninu, a nemajú žiaden problém - takže znova BLUDY...) si proste vymyslia, že pre človeka je najzdravšia strava OVOCNO-ZELENINOVÁ.....
Ale to, že z tých poondiatých sacharidov (ktoré na rozdiel od tukov môžu vo väčšom množstve pripraviť živnú pôdu pre premnoženú candidu a pre rakovinu, ale aj iné choroby - alzheimer, parkinson, cukrovka, infarkt, atď...) si ľudské telo MUSÍ SYNTETIZOVAŤ BIELKOVINY A TUKY, TO UŽ NEVADÍ, ŽE ???? \":D\" \":D\" \":D\" \":D\"
Krista na nebi, ľudské telo sa skladá z tukov, bieklovín a minerálov......ZO ŽIADNYCH SACHARIDOV, sacharidy si napr. v pečeni VYTVÁRA JEDNODUCHO SAMO, OVEĽA ĽAHŠIE, NEŽ VYTVÁRANIE BIELKOVÍN ZO SACHARIDOV........ Odrežte človeku ruku, nohu, dajte na rozbor A HĽADAJTE TAM SACHARIDY. NENÁJDETE....Ak, tak stopové množstvá, možno v krvi.
Ale idioti budú tvrdiť, že po 20 dňovej hadovke si musíme dať 20 dňovú návratovku, a má to byť VEGETARIÁNSKA NÁVRATOVKA, alebo dokonca vegánska.... \":D\" \":D\" \":D\" ....A Z TOHO MÁME BUDOVAŤ TELO............ZO SACHARIDOV, A Z MINIMA TUKOV, Z MINIMA BIELKOVÍN........
TOTO VÁM DÁVA LOGIKU ????
NEPOCHOPILI STE, ĽUDKOVIA, ŽE SÚ DVA DRUHY ŽIVOČÍCHOV...........
[u:2a22mk62]1. BYLINOŽRAVÉ[/u:2a22mk62] (úplne, alebo hlavne) - väčšinou sú veľké - bizóny, kravy, lesná zver
[u:2a22mk62]2. MäSOŽRAVÉ [/u:2a22mk62]- väčšinou sú menšie ako tie bylinožravé

[u:2a22mk62]Prečo sú mäsožravé živočíchy menšie ako bylinožravé ??? ABY TO FUNGOVALO TAK AKO MÁ - ABY MOHLI KONZUMOVAŤ VäČŠIE ŽIVOČÍCHY, ABY SA Z NICH NAJEDLO CELÉ "HEJNO" MäSOŽRAVÝCH.....Aby sa z jedného býka či bizóna, zebry, najedlo niekoľko levov, tigrov........[/u:2a22mk62]

[b:2a22mk62]A ČLOVEK ??? ....On môže loviť ČO LEN CHCE, a mať tú NAJKVALITNEJŠIU POTRAVU.
BYLINOŽRAVÉ ŽIVOČÍCHY SÚ PROSTE ZÁSOBÁRŇOU MäSA, VNÚTORNOSTÍ, KOSTÍ, MLIEKA, KOŽUCHU PRE ČLOVEKA A PRE MäSOŽRAVÉ ZVIERATÁ...........TAK TO CHCELA PRÍRODA........ČO JE NA TOM ŤAŽKÉ POCHOPIŤ ???[/b:2a22mk62]

Sto krát normálnejšie by bolo mať za návratovku vývar z kostí a mäsa + napr. kefír, trochu nízkosacharidovej zeleniny, než čisto zeleninu a ovocie, neskôr obilniny a orechy.
[b:2a22mk62]ČLOVEK STRATIL ROZUM HNEĎ, AKO SI POVEDAL, ŽE "ZABÍJAŤ ZVIERATÁ NA MäSO JE PRÍLIŠ ŽIVOČÍŠNE, NEĽUDSKÉ".
OMYL. JE TO TÁ NAJLEPŠIA VÝŽIVA PRE ČLOVEKA.[/b:2a22mk62]
Mimochodom, keď človek je tvor umelecký (maľovanie, spev, hudba, film, divadlo....), duchovný, vie si krásne zariadiť bývanie (keď na to má prostriedky)...atď.... prečo by mal potom byť tak nudný a netvorivý v otázkach stravovania sa ?????????? ...... To má by akože tvorivosť si odsťaviť zeleninu a ovocie (no fuj, vkuse len piť "tekutú stravu" ???), alebo to narezať a urobiť si z toho "misu" ??? ...A jesť SAMÝ SACHARID, ktorý telo musí všetok premeniť na makronutrienty, z ktorých sa skladá ľudské telo (bielkoviny, tuky) ??? ....
ANI TELO BYLYNOŽRAVCOV SA NESKLADÁ ZO SACHARIDOV, ALE TO JE FUK, NEMôŹE PREDSA KAŽDÉ ZVIERA ZABÍJAŤ KAŽDÉ INÉ NA POTRAVU........ BYLYNOŽRAVCE PEKNE SPÁSAJÚ "BYĽ", A SÚ PEKNE VEĽKÉ - SPÁSAJÚ BYĽ, A NAKŔMIA MäSOŽRAVCOV. K NIM PATRIA AJ ĽUDIA.
[color=#FF0000:2a22mk62][b:2a22mk62]VEGETARIÁNSTVO A VEGÁNSTVO VZNIKLO LEN Z "MORÁLNYCH DôVODOV", A TIE VYMYSLEL ČLOVEK, RESP. NEJAKÉ SPOLOČENSTVO NEJAKÝCH ĽUDÍ. NEVYMYSLELA TO PRÍRODA. VITARIÁNSTVO ALE VZNIKLO UŽ Z NAPROSTEJ "MAGORINY"....[/b:2a22mk62][/color:2a22mk62]
OHEŇ JE DAR...............VYTVÁRA TEPLO, MENÍ POTRAVU NA LEPŚIE STRÁVITEĽNÚ. AK SI NECHCEŠ VARIŤ POTRAVU (ovocie variť netreba, ANI MLIEKO, to sú proste výnimky, ALE OVOCIE SA KĽUDNE MôŽE), TAK SI DOMA NEKÚR,, NEZAKLADAJ OHEŇ, NEPOUŽIVAJ RADIÁTOR, TEPLÚ PRIKRÍVKU (kde v prírode to máš ????)...

Vitariáni sú v skutočnosti PODVÝŽIVENÝ, ako bielkovinovo, tak tukovo a minerálne (pokiaľ sa neládujú minerálnymi prípravkami vytvorenými v labáku, ako je tu zvykom...)...
[b:2a22mk62][color=#FF0000:2a22mk62][u:2a22mk62]PRAJEM VŠETKÝM, ABY TO RAZ POCHOPILI. STAČÍ OTVORIŤ OČI, PREDSTAVIŤ SI SEBA A LES, LÚKU, A ČO NÁM CELOROČNE PONÚKAJÚ TIETO MIESTA PRE NÁŠ ŽALÚDOK, A V KAŽDEJ ČASTI LESA A LÚKY, PRÍPADNE JAZERA, RIEKY. ÁNO, BUDE TO MäSO. BYLYNOŽRAVÝM ŽIVOČÍCHOM PONÚKNU LESY A LÚKY AKO HLAVNÚ STRAVU LISTY, TRÁVU, ŽALUDE, KORIENKY....[/u:2a22mk62][/color:2a22mk62][/b:2a22mk62]
ČO JE NA TOM PRE BOHA TAK ŤAŽKÉ POCHOPIŤ \":?:\" \":roll:\"

Ukážte mi jedného vitariána na ovocí, zlenine a orechoch/semenách, alebo vegána (teda človek, ktorý nekonzumuje ani mäso a výrobky z neho, ani maslo, vajíčka, ani nepasterizované syry či mlieko), ktorý má dajme tomu 50-60 rokov, a VYZERÁ DOBRE. POZOR, ŠTÍHLE TELO NIČ NEZNAMENÁ, štíhly môže byť aj róm z osady, ktorý konzumuje rožky s Perlou a keksíky, klobásy s glutamanom....
[u:2a22mk62]Je zvláštne, že takmer úplne všetci čo odporúčajú vitastravu, sú v pokročilejšom alebo aj strednom veku buď plešatí (zvláštne, že všetci sa budú vyhovárať na "gény"...), [b:2a22mk62]alebo[/b:2a22mk62] vyzerajú na svoj vek staro, resp. O NIČ MLAŠIE, než iní, PRIEMERNÍ muži v ich veku, ktorí sa ani stravou nezaoberajú, a konzumujú všetko.[/u:2a22mk62]

Doktor Savčenko (psychoterapeut, odporúčajúci v prvom rade surovú stravu - šťavy), má 54 rokov : http://www.savcenko.com/cz/blog/11-harm ... -2014.html
Dědek Kořenář (asi 60 rokov) : http://www.youtube.com/watch?v=RIzeRR125oM
Karel Hádek (vek neviem) :

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: čtv lis 20, 2014 9:05 pm 

[quote="NOWOCAYN_2":x1map9fw]Ešte jedno nepochopím....... Hovorí sa, že návratovka má byť o zelenine, ovocí, obilninách, orechoch (neskôr)....aby sa "z tejto kvality" dostavalo po vyhladovaní/schudnutí telo..... TO JE ÚPLNE NA HLAVU PADNUTÉ TOTO........TOTO TRÁPNE TVRDENIE........ Skladá sa vari telo človeka zo sacharidov !!!???...NIE !!!!!
Logika niektorých ľudí je úplne chorá.....V mene "morálky" (nezabíjať zvieratá na stravu), v mene "čistoty" (zeleninka a ovocie sú čistejšie ako mäso, vajíčka, mliečne výrobky...NEBUDEME ZNEUŽÍVAŤ ZVIERATKÁ...), v mene "vlákniny" (mäsožravce nemajú v strave takmer totálne žiadnu vlákninu, a nemajú žiaden problém - takže znova BLUDY...) si proste vymyslia, že pre človeka je najzdravšia strava OVOCNO-ZELENINOVÁ.....
Ale to, že z tých poondiatých sacharidov (ktoré na rozdiel od tukov môžu vo väčšom množstve pripraviť živnú pôdu pre premnoženú candidu a pre rakovinu, ale aj iné choroby - alzheimer, parkinson, cukrovka, infarkt, atď...) si ľudské telo MUSÍ SYNTETIZOVAŤ BIELKOVINY A TUKY, TO UŽ NEVADÍ, ŽE ???? \":D\" \":D\" \":D\" \":D\"
Krista na nebi, ľudské telo sa skladá z tukov, bieklovín a minerálov......ZO ŽIADNYCH SACHARIDOV, sacharidy si napr. v pečeni VYTVÁRA JEDNODUCHO SAMO, OVEĽA ĽAHŠIE, NEŽ VYTVÁRANIE BIELKOVÍN ZO SACHARIDOV........ Odrežte človeku ruku, nohu, dajte na rozbor A HĽADAJTE TAM SACHARIDY. NENÁJDETE....Ak, tak stopové množstvá, možno v krvi.
Ale idioti budú tvrdiť, že po 20 dňovej hadovke si musíme dať 20 dňovú návratovku, a má to byť VEGETARIÁNSKA NÁVRATOVKA, alebo dokonca vegánska.... \":D\" \":D\" \":D\" ....A Z TOHO MÁME BUDOVAŤ TELO............ZO SACHARIDOV, A Z MINIMA TUKOV, Z MINIMA BIELKOVÍN........
TOTO VÁM DÁVA LOGIKU ????
NEPOCHOPILI STE, ĽUDKOVIA, ŽE SÚ DVA DRUHY ŽIVOČÍCHOV...........
[u:x1map9fw]1. BYLINOŽRAVÉ[/u:x1map9fw] (úplne, alebo hlavne) - väčšinou sú veľké - bizóny, kravy, lesná zver
[u:x1map9fw]2. MäSOŽRAVÉ [/u:x1map9fw]- väčšinou sú menšie ako tie bylinožravé

[u:x1map9fw]Prečo sú mäsožravé živočíchy menšie ako bylinožravé ??? ABY TO FUNGOVALO TAK AKO MÁ - ABY MOHLI KONZUMOVAŤ VäČŠIE ŽIVOČÍCHY, ABY SA Z NICH NAJEDLO CELÉ "HEJNO" MäSOŽRAVÝCH.....Aby sa z jedného býka či bizóna, zebry, najedlo niekoľko levov, tigrov........[/u:x1map9fw]

[b:x1map9fw]A ČLOVEK ??? ....On môže loviť ČO LEN CHCE, a mať tú NAJKVALITNEJŠIU POTRAVU.
BYLINOŽRAVÉ ŽIVOČÍCHY SÚ PROSTE ZÁSOBÁRŇOU MäSA, VNÚTORNOSTÍ, KOSTÍ, MLIEKA, KOŽUCHU PRE ČLOVEKA A PRE MäSOŽRAVÉ ZVIERATÁ...........TAK TO CHCELA PRÍRODA........ČO JE NA TOM ŤAŽKÉ POCHOPIŤ ???[/b:x1map9fw]

Sto krát normálnejšie by bolo mať za návratovku vývar z kostí a mäsa + napr. kefír, trochu nízkosacharidovej zeleniny, než čisto zeleninu a ovocie, neskôr obilniny a orechy.
[b:x1map9fw]ČLOVEK STRATIL ROZUM HNEĎ, AKO SI POVEDAL, ŽE "ZABÍJAŤ ZVIERATÁ NA MäSO JE PRÍLIŠ ŽIVOČÍŠNE, NEĽUDSKÉ".
OMYL. JE TO TÁ NAJLEPŠIA VÝŽIVA PRE ČLOVEKA.[/b:x1map9fw]
Mimochodom, keď človek je tvor umelecký (maľovanie, spev, hudba, film, divadlo....), duchovný, vie si krásne zariadiť bývanie (keď na to má prostriedky)...atď.... prečo by mal potom byť tak nudný a netvorivý v otázkach stravovania sa ?????????? ...... To má by akože tvorivosť si odsťaviť zeleninu a ovocie (no fuj, vkuse len piť "tekutú stravu" ???), alebo to narezať a urobiť si z toho "misu" ??? ...A jesť SAMÝ SACHARID, ktorý telo musí všetok premeniť na makronutrienty, z ktorých sa skladá ľudské telo (bielkoviny, tuky) ??? ....
ANI TELO BYLYNOŽRAVCOV SA NESKLADÁ ZO SACHARIDOV, ALE TO JE FUK, NEMôŹE PREDSA KAŽDÉ ZVIERA ZABÍJAŤ KAŽDÉ INÉ NA POTRAVU........ BYLYNOŽRAVCE PEKNE SPÁSAJÚ "BYĽ", A SÚ PEKNE VEĽKÉ - SPÁSAJÚ BYĽ, A NAKŔMIA MäSOŽRAVCOV. K NIM PATRIA AJ ĽUDIA.
[color=#FF0000:x1map9fw][b:x1map9fw]VEGETARIÁNSTVO A VEGÁNSTVO VZNIKLO LEN Z "MORÁLNYCH DôVODOV", A TIE VYMYSLEL ČLOVEK, RESP. NEJAKÉ SPOLOČENSTVO NEJAKÝCH ĽUDÍ. NEVYMYSLELA TO PRÍRODA. VITARIÁNSTVO ALE VZNIKLO UŽ Z NAPROSTEJ "MAGORINY"....[/b:x1map9fw][/color:x1map9fw]
OHEŇ JE DAR...............VYTVÁRA TEPLO, MENÍ POTRAVU NA LEPŚIE STRÁVITEĽNÚ. AK SI NECHCEŠ VARIŤ POTRAVU (ovocie variť netreba, ANI MLIEKO, to sú proste výnimky, ALE OVOCIE SA KĽUDNE MôŽE), TAK SI DOMA NEKÚR,, NEZAKLADAJ OHEŇ, NEPOUŽIVAJ RADIÁTOR, TEPLÚ PRIKRÍVKU (kde v prírode to máš ????)...

Vitariáni sú v skutočnosti PODVÝŽIVENÝ, ako bielkovinovo, tak tukovo a minerálne (pokiaľ sa neládujú minerálnymi prípravkami vytvorenými v labáku, ako je tu zvykom...)...
[b:x1map9fw][color=#FF0000:x1map9fw][u:x1map9fw]PRAJEM VŠETKÝM, ABY TO RAZ POCHOPILI. STAČÍ OTVORIŤ OČI, PREDSTAVIŤ SI SEBA A LES, LÚKU, A ČO NÁM CELOROČNE PONÚKAJÚ TIETO MIESTA PRE NÁŠ ŽALÚDOK, A V KAŽDEJ ČASTI LESA A LÚKY, PRÍPADNE JAZERA, RIEKY. ÁNO, BUDE TO MäSO. BYLYNOŽRAVÝM ŽIVOČÍCHOM PONÚKNU LESY A LÚKY AKO HLAVNÚ STRAVU LISTY, TRÁVU, ŽALUDE, KORIENKY....[/u:x1map9fw][/color:x1map9fw][/b:x1map9fw]
ČO JE NA TOM PRE BOHA TAK ŤAŽKÉ POCHOPIŤ \":?:\" \":roll:\"

Ukážte mi jedného vitariána na ovocí, zlenine a orechoch/semenách, alebo vegána (teda človek, ktorý nekonzumuje ani mäso a výrobky z neho, ani maslo, vajíčka, ani nepasterizované syry či mlieko), ktorý má dajme tomu 50-60 rokov, a VYZERÁ DOBRE. POZOR, ŠTÍHLE TELO NIČ NEZNAMENÁ, štíhly môže byť aj róm z osady, ktorý konzumuje rožky s Perlou a keksíky, klobásy s glutamanom....
[u:x1map9fw]Je zvláštne, že takmer úplne všetci čo odporúčajú vitastravu, sú v pokročilejšom alebo aj strednom veku buď plešatí (zvláštne, že všetci sa budú vyhovárať na "gény"...), [b:x1map9fw]alebo[/b:x1map9fw] vyzerajú na svoj vek staro, resp. O NIČ MLAŠIE, než iní, PRIEMERNÍ muži v ich veku, ktorí sa ani stravou nezaoberajú, a konzumujú všetko.[/u:x1map9fw]

Doktor Savčenko (psychoterapeut, odporúčajúci v prvom rade surovú stravu - šťavy), má 54 rokov : http://www.savcenko.com/cz/blog/11-harm ... -2014.html
Dědek Kořenář (asi 60 rokov) : http://www.youtube.com/watch?v=RIzeRR125oM
Karel Hádek (vek neviem) :

Naposledy upravil miram dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: čtv lis 20, 2014 11:23 pm 

miram píše:

Nowocayn a kde se stala chyba u tebe samotneho? Uz 4 roky konzumujes jak vsude hlasas ...MäSO, (svalovinu, vnútornosti), špik, tuk, kosti, krv ...ale furt mas s necim problemy, jak je toto mozne??? \":?:\" \":?:\" \":?:\" \":?:\" \":?:\"

1. mäso nie je "zázračné" ako pôst
2. som duševne extrémne nenaplnený, necítim žiadnu lásku od nikoho, žiadnu "spriaznenú dušu" ani v podobe ženy, ani v podobe muža, kamaráti čo sú úplne iní ako ja, nevyhovujúca práca (momentálne žiadna), žiaden vzťah, žiaden sex posledné mesiace, a predtým len možno 7 krát do roka (lebo ho odmietam bez vzťahu, čo som ho bez vzťahu mával, tak ma to NIČILO), zo života sa teším možno raz za rok. Ale inak som skôr usmievavý typ, a úsmevy nehrám, ale vznikajú pri veľmi povrchných situáciách, ktoré ako vzniknú, tak odoznejú, a ja sa cítim úplne SÁM. Mimochodom otec keď žil (našiel som ho mŕtveho v jeho byte) mi nikdy nedal cit, a necítim cit od nikoho. V živote som zažil XYZ sklamaní, a posledné roky som si vytýčil tak "vysoký cieľ" (o ktorom som zistil až len pred asi týždňom že je nezmyselný, a že sa ho musím po rokoch vzdať, a aj som sa ho VZDAL), že som chcel byť ľúbený taký aký som - a taký žiadaný, so všetkými mojimi zvláštnosťami (v akýchkoľvek oblastiach, a nie sú to zvláštnosti temného charakteru), ženou, ktorá by sa mi páčila. NENAŠIEL SOM, všetko za tie roky vyhovovalo len slečnám, ktoré sa mi nepáčia. Za posledných 6 rokov som mal nehu s možno 30 ženami, z toho som nechcel ani jednu (to ale neznamená, že boli "strašidlá"). 6 rokov som nedával bozk so skutočným hlbokým potešením, a nedržal za ruku žiadnu ktorú som za ruku SKUTOĆNE DRŹAŤ CHCEL, a to len preto, lebo som si chcel spestriť tie roky hľadania peknej ženy, ktorá by ma chcela PRESNE TAKÉHO, aký som (výzorom sa páčim každej druhej, tu chyba nie je), vo všetkých oblastiach, aj intýmnych, aj čo sa týka životného štýlu, atď...
NENAŠIEL SOM, hoci som ich spoznal 80-100, akoby naschvál ani jedna z nich nevyzerala dobre, a to sa mi páči každá tretia z ulice.
Ďalej si nerozumiem s nikým z rodiny, som od nich totálne odlišný, nikto z rodiny so mnou nezdieľa ani jedinú moju záľubu. ANI Z KAMARÁTOV (ak si odmyslím šport).... Cítim sa úplne SÁM, NENAPLNENÝ, ale snažím sa prežiť, preto všetky tie detoxikácie, strava, jóga, šport....... Dúfam v lepšie "zajtrajšky", chcem sa tu udržať. Viem čo je to váľať sa od nešťastia a smútku po zemi, viem čo je to chcieť sa XY krát zabiť, plakať, plakať do vankúša raz za čas až do zachrípnutia. Aj napriek tomu ale vyzerám dobre, ľudia skôr so mnou nadväzujú rozhovor než ja s nimi (som spoločenský, ale predbehnú ma), ale len ja viem, čo mám v duši, a čo robím preto, aby som prežil a možno sa dočkal lepšieho úseku môjho života. TEN PRÍDE, UŽ JE ČAS, UŽ SOM SA VZDAL "UTÓPIE. Ale len pred vyše týždňom....
Stačí odpoveď ??????????????????????? Myslíš, že toto mi neničí orgány ???? Navyše som bol kojený len 1 týždeň, ako dieťa som mal ekzémy, do 10. rokov peklo v rodine (otec alkoholik robil zlobu), žiaden kontakt s rodinou z otcovej strany (veľmi nepíjemní ľudia), a veeeeeľmi malý kontakt s rodinou z maminej strany (veľmi malá rodina, akoby "zakliata", rozbila sa, ostala len moja teta a môj dedko, moja mamka a moja sestra, ale rozumiem si - s nikým z nich dostatočne dobre).
Keby mi všetko fungovalo ako má pri tomto všetkom čo som popísal, TAK BY BOLA DOKONALE VYVRÁTENÁ DUŠEVNÁ PRÍČINA CHORôB. Ale ja som práveže PROTOTYP duševných príčin chorôb, a keby som nejedol takú stravu akú jem, a nerobil detox aký robím, UŽ SOM V NEMOCNICI, a možno ani nežijem.
No, a týmto končím tu na ZDRAVI-AZ.CZ, čo sa týka prispievania. Dávam čestné slovo. Ale čítať to tu sem-tam budem, no nebudem prispievať.
MAJTE SA (a niektorí sa tešte).

PříspěvekNapsal: pát lis 21, 2014 2:52 am 

NOWOCAYN_2 píše:
....No, a týmto končím tu na ZDRAVI-AZ.CZ, čo sa týka prispievania. Dávam čestné slovo. Ale čítať to tu sem-tam budem, no nebudem prispievať.
MAJTE SA (a niektorí sa tešte).

Nowocayne, kdyz jsi se rozhodl prestat tu prispivat, preju ti, at se rychle dostanes ze svych soucasnych problemu a splni se ti to, co se ti zatim nedarilo, Pavel

PříspěvekNapsal: pát lis 21, 2014 9:55 am 

Nowocayn,
Je to smutne co pises, ale vsichni mame bohuzel nejake trapeni, bolest, problemy. Nekdo mensi, nekdo vetsi. Nase osudy si s nami pohravaji a nekdy je to skutecne hodne krute. Nikdo z nas nema na ruzich ustlano.
Zacni si tvarovat osud podle sebe a necekej, ze se neco samo zmeni. Neobvinuj nikoho z toho, do jake situace ses dostal a kde se prave nachazis. Musis dokazat vsem odpustit, coz se nekdy nedari a nedari, prestoze se o to sebevic snazime. Urcite moc dobre vis o cem ted mluvim ...ano, o tom cervikovi, ktery hloda v nasi mysli a my s tim nedokazeme nic udelat, prestoze je to teoreticky velmi snadne ...bohuzel ne prakticky.

Preji ti abys velmi brzy nasel tu svoji vysnenou lasku a vsechno, co ti chybi ke stesti.

PříspěvekNapsal: sob lis 22, 2014 3:52 pm 

Nowocayn2 \":arrow:\"
tím se to vysvětluje a je to politování hodné \":|\"
Když to nezvládáš vlastním sebevědomím, tak zkus 40ku půst \":idea:\"
Jestli si docela čistý, po různých detoxech, tak budeš mít průběh pohodový a až posledních 10 dní může být tvrdších, ale jak moc už nedokážu poradit \":!:\"
Přeji ti ať se s tím popereš vítězně \":!:\" \":wink:\"

PříspěvekNapsal: pon lis 24, 2014 12:13 am 

Ďakujem Miram a chalani, ale ako vidíte, som späť. Nechcem sa rozlúčiť s fórom... \":D\"

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

Naposledy upravil Kosican87 dne čtv lis 27, 2014 3:47 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř lis 26, 2014 11:52 pm 

Na stranke urinoterapie.eu je tento kalendar aktualny - mozno aj postovy.
Mozete si podla neho robit posty alebo sa inym sposobom starat o svoje organy.

edit : dátum 8.1.2015 - 18.1.2015 je chybný. Má to byť 8.1.2015 - 18.2.2015 (chyba Partykovej)

Příloha:
Aktivita orgánov - 2015.png
Aktivita orgánov - 2015.png [ 31.57 KiB | Zobrazeno 10634 krát ]

Vela stastia.

Novy rok v Cine zacina 19.2. 2015 podla nasho kalendara, je to v tabulke zvyraznene.

Inak, zaujima ma, co znamena "najvyssia aktivita" a "najnizsia aktivita" pre spominane organy. ... Pocas najvyssej aktivity mam robit hladovku, alebo doplnat ziviny ? Lebo to su dve uplne rozdielne veci...

Napísal som Vilme Partykovej mail, pochybujem že odpíše, ale možno áno. Napísal som :

"...Dobrý deň, pani Vilma.

V tabuľke ročnej aktivity orgánov podľa čínskeho kalendára (zakomponované do nášho "západného") máte kolónku "Měsíční aktivita : nejnižší, nejvyšší".

Počas ktorej aktivity sa má/môže teda držať pôst, a počas ktorej a zas majú dopĺňať živiny ? Sú to dve dosť odlišné veci.

Napr. 7 dňovú hladovku odporúčate robiť v II. a IV. mesačnej fáze. Lenže u všetkých vnútorných orgánov v tabuľke je len IV. mesačná fáza vždy v najnižšej mesačnej aktivite (k určitému orgánu), a II. mesačná fáza nie, tá väčšinou patrí ku "najnižšej mesačnej aktivite" vnútorných orgánov. Znamená to prakticky, že 7 dňový pôst je VŽDY najlepšie držať počas 4. mesačnej fázy ?

Alebo to znamená, že 7 dňové pôsty máme (ako je napísané v knihe) robiť v II. a IV. lunárnej fáze, a dopĺňať živiny máme v I. a III. lunárnej fáze mesiaca ? V tom prípade nechápem pojmu "nejniší a nejvyšší měsíční aktivita"...

Ďalej - čistiace čaje čistia, minerály asi do orgánov nedopĺňajú, keďže čistenie orgánov a dopĺňanie minerálov doň súčasne z jedného preparátu nejde (alebo ide ?)...čiže by sa asi mali piť v čase, keď určitý orgán chceme čistiť a nie vyživovať. Ale potom sa to "bije" s urinovou hladovkou, lebo tá sa má robiť počas fázy čistenia orgánu, a je len o pití vody a uriny, nie o pití čajov...

Ešte ma zaujíma, čo napr. obličky čistí (nedodáva živiny, ale čistí ich), a čo ich vyživuje (nečistí, ale vyživuje)... Lebo oba "preparáty" by sa asi mali užívať v rozdielne fázy mesiaca... "

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

Naposledy upravil Kosican87 dne pon pro 01, 2014 9:31 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtv lis 27, 2014 3:27 pm 

Dňa 25.11. som o 8:00 ukončil svoj prvý 7 dňový urinový pôst, ktorý doprevádzali každodenné klystíry (prvých 5 dní 2X denne), každodenné asi 30 minútové kúpanie (3kg obyčajnej soli, alebo 200g himalájskej soli a sóda bikarbóna 50-100g), vešanie sa na hrazde, stojky, precvičovanie dolnej a hornej polovice tela (mierne, žiadne výkony), chôdza, ale žiaden beh.
Spávať som chodil žiaľ o takej 00:00 vždy, hoci som chcel skôr.
Spával som málo, asi 5 dní zo 7 som sa zobudil sám okolo 5:30 hoci som nemusel, a väčšinou som mal trochu problém zaspať, prebytok energie, ale nie nejakej "silovej" ani vytrvalostnej...proste som nebol unavený na konci dňa ani trošičku...
Najhoršie boli prvé 3 dni pôstu, asi to tak býva vždy \":D\".
Na štvrtý deň už v podstate žiadna pachuť v ústach.
Acidobázickú krízu som nepociťoval, možno v šiesty deň mi bola aj doma trochu zima, inak som doma kúril, a necha kúrenie zapnuté aj počas otvorenej vetračky - počas hladovky si to dovolím...
Nepociťoval som žiadnu "eufóriu" ako napríklad tento pán http://www.youtube.com/watch?v=nAgosYJ86hQ \":D\"
Zaujímavé je, že počas pôstu som absolútne nemal záujem o "duchovný rast", o ktorý mám záujem v bežné dni. Dokonca ani knihy od Osha som vôbec nečítal, a to som mal jednu znova rozčítanú tesne pred začatím pôstu. Počas pôstu sa mi do toho vôbec nechcelo, a to som prakticky nemal čo na práci okrem klystírov, cvičenia, kúpania a chôdze.
Urina mi už posledné dni hladovky trochu liezla na nervy, ale inú ako urinovú hladovku nechcem \":)\"
Urina mi počas pôstu deň za dňom chutila menej, najviac mi chutí ranná urina v bežný deň, keď nepôstujem, alebo keď začínam pôst.
Moja návratovka vyzerala takto :
1. deň : 08:00... 2,5dcl kefíru z kravského mlieka z automatu, nepasterizovaného
12:00... 2dcl hovädzieho vývaru vareného bez soli a korenín, s asi 60g (vážené v surovom stave) 15 minút vareným kelom, 1 štipka himalájskej soli
18:00... 2dcl hovädzieho vývaru vareného bez soli a korenín, s asi 60g (vážené v surovom stave) 15 minút vareným kelom, 1 štipka himalájskej soli

2. deň : 08:00.... 3dcl kefíru z kravského mlieka z automatu, nepasterizovaného
12:00... 3dcl hovädzieho vývaru vareného bez soli a korenín, s asi 70g (vážené v surovom stave) 15 minút vareným kelom, 1 štipka himalájskej soli
18:00... 3dcl hovädzieho vývaru vareného bez soli a korenín, s asi 70g (vážené v surovom stave) 15 minút vareným kelom, 1 štipka himalájskej soli

3. deň : To je dnešok, to už ako návratovku nepočítam, raňajky o 10:00, 2/3 môjho obyklého množsva jedla pozostávajúceho z hovädzieho mäsa, masla, kurkumy, mrazeného (a uvareného) špenátového pretlaku. Pridal som 2 štipky himalájskej soli a trochu chilli. Ešte ma čaká druhá takáto porcia, asi o 18-tej hodine, neskôr nie. Možno ešte večer vypijem 500ml kefíru (teraz už z kozieho mlieka, tiež nepasterizovaného), ale ešte sa rozhodnem, podľa pocitu, no skôr asi zajtra ráno.
Zajtra si dám to isté čo dnes, ale miesto špenátu to bude varený kel, a množstvo nebude 2/3, ale obvyklá moja porcia, 2 krát za deň. + Kefír.
Podotýkam, som asi dlhodobo v nutričnej ketóze, resp. neprijímam energiu zo sacharidov, ale z tukov, preto takú návratovku neodporúam tým, ktorí prijímajú energiu zo sacharidov.

Cítim sa dobre, žiadna, ani minimálna únava po jedle ktoré som zjedol pred 4 a pol hodinami sa nedostavila... Trávenie ale nie je "oceľové", v zmysle, že mám málo HCL v žalúdku, ale to sú duševné záležitosti, mám to vypozorované, stačí sa mi naštvať, a už trochu páli žáha... Inak bežne ma páli žáha asi tak raz za mesiac, čiže pohodička. Cítim chuť najesť sa znova, ale počkám do tej 17:30.
Pred hladovkou som vážil 80kg (trochu menej než pred rokom \":D\" ...škoda), po siedmych dňoch urinovej hladovky + vyprázdnenia čreva a s dvoma dňami spomínanej návratovky (ešte bez vykonania veľkej potreby) mám 75kg. Teším sa, ako naspäť naberiem na mojich 80kg, a niekedy vo februári si dám 7 dňový pôst, tentoraz na pečeň a žlčník (viď tabuľka), v II. alebo IV mesačnej fáze. S rovnakou návratovkou.
V decembri a v januári si zatiaľ dám 36 hodinový pôst v deň ekadaši, raz mesačne.

PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2014 12:03 am 

Kosican87 píše:
Ďakujem Miram a chalani, ale ako vidíte, som späť. Nechcem sa rozlúčiť s fórom... \":D\"

já to chtěl napsat, ale ty si mně předběhl a dal to do podpisu \":!:\" \"8)\"

A ještě má závislost na fóru \":mrgreen:\"

Jardo bacha vytváříte závisláky \":!:\" \":lol:\"

PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2014 7:55 am 

Nickname píše:
já to chtěl napsat, ale ty si mně předběhl a dal to do podpisu \":!:\" \"8)\"

A ještě má závislost na fóru \":mrgreen:\"

Jardo bacha vytváříte závisláky \":!:\" \":lol:\"

To nie Jarda, to tá pekná zelená farba celého fóra \":D\" \"8)\"

PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2014 8:06 am 

...Po mojom 7 dňovom urinovom pôste som zistil, že to nestačí na to, aby sa mi začala v hojnejšom množstve tvoriť HCL, ktorej vysokým nedostatkom trpím.....
Preto pre tých, ktorí trpia nedostatkom HCL, neodporúčam po pôste dávať si kefír, nakoľko uhasí aj tak slabý tráviaci trakt.
V tomto prípade odporúčam (pre tých, čo nechcú len mrkvičku či jablko...) mäsový vývar a trochu varenej zeleniny (z dôvodu, aby v stave bolo aj niečo tuhé). Bez soli radšej. Hoci keď je niekto na urinovom pôste, POCHYBUJEM, že by mu soľ vo vývare uškodila, veď ju prijímal počas celého pôstu v urine. Už nech je koniec januára, začiatok druhého lunárneho cyklu, ktorý chcem celý držať urinový pôst (znova 7 dní), lebo to bude úplne najvhodnejší čas na očistu žalúdka, sleziny a slinivky. A to ja potrebujem, nakoľko mi to celé trpí pre nedostatok HCL (čo už aktívne riešim, ako som popísal v téme o HCL).

Zaujíma ma ale jedna vec - prečo údajne vadí nejaké AJ nedráždivé korenie podporujúce nabehnutie trávenia (vylučovanie HCL) v prvý deň návratovky ?.... Bazalka, kmín, koriander.....toto nie sú štipľavé korenia, tak prečo by sa nemohli nachádzať vo vývare počas prvého dňa návratovky ? Vývar na 100% je úplne O.K. ako prvé jedlo v návratovke.... Zaujíma ma REÁLNY dôvod, prečo sa údajne nemôžu použiť aj tieto nedráždivé koreniny v začiatku návratovky.... Taká kapustová šťava by bola oveľa agresívnejšia pre tráviaci trakt ako prvé návratovkové jedlo, než hovädzí (kurací) vývar s kmínom, bazalkou.... FAKT NEVIEM, ako by mohol kmín, bazalka, koriander (ako koreniny podporujúce tvorbu HCL) uškodiť....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]