Mám "minikvašák", a pred 6 dňami som doň "napechoval" asi 1,2kk nadrobno nakrájanej kapusty (zelí), dal asi 4% soli (trochu veľa ako som zistil,ale tak bolo v návode z knihy "Sila přírodní fermentace"...)... Za pár hodín to pustilo kopu šťavy, na druhý deň bola šťava už asi 3cm nad stlačenou kapustou. Všetko je o.k., nič "nehubie", neplesnivie...
Mám ale otázku........... Aký je rozdiel medzi pickles, a medzi kapustou kvasenou napr. 2-4 týždne ? ... V takom minikvašáku (je zo špeciálnej umelej hmoty, japonská výroba, je to veľmi dobre vymyslené zariadenie) určenom na pickles sa predsa dá robiť aj "nepickles", čiže kvasiť dlhšie, nie ? ... Hmm... Proste ma zaujíma rozdiel medzi pickles a dlhšie kvasenou zeleninou -rozdiel nutričný (množstvo laktobacilov)..... Vie mi niekto na to odpovedať ?
Tu je odkaz na minikvašák, aby ste mali predstavu, a možno si ho aj kúpili (keď ešte majú, kúpil som to osobne v KE). Pekne vidíte na celý obsah, ktorý kvasíte....
Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0 |
2q316giy |