Citujem z Partykovej stránky urinoterapie.eu ...
"...Při 11denním suchém hladovění se dostaví 2. acidotická krize jedenáctý den...."
Ja mám dnes 7. deň hladovky, a o 12-tej hodine to bude 60 hodín suchej hladovky začatej o polnoci 31.12. ... Vzhľadom na to, že mám len jednu skúsenosť s 36 hodinovou suchou, tak to dnes o 12-tej preruším, a znova prejdem na urinovo-vodnú hladovku. Necítim sa zatiaľ na viac ako 60 hodín suchej hladovky. Zvládol by som s prehľadom aj 68 hodín, ale chcem ísť na to postupne... Navyše dnes cítim asi prvý krát (moja maximálna dĺžka hladovky, konkrétne urinovej, je zatiaľ 7 dní spred asi mesiaca a pol dozadu) ten pocit acetónu v ústach... Počas mojej prvej 7 dňovej urinovej hladovky som ho necítil ani ôsmy deň ráno (keď som ju ukončil), teraz ho cítim už siedmy deň, suchý pôst od polnoci Silvestra efekt hladovky očividne zrýchlil (nezamieňam si to za pachuť v ústach z jazyka, denne si ho 3 krát čistím stierkou na jazyk - ale do úst sa mi nedostala žiadna voda počas suchej hladovky, dával som pozor)...
No a teraz k tomu citovanému...... 11 dní na suchej (plne suchej, Partyková píše, že na polosuchej nedosiahneme, aspoň počas 11 dní, druhej acidobázickej krízy...) hladovke ??? .... Na to môžem ja osobne hneď a zaraz zabudnúť... Ale zrúti sa mi teraz svet ? SAMOZREJME ŽE NIE... K "suchej päťke" sa raz vyšplhám, MOŽNO aj k "suchej sedmičke", ale na dlhšie to ROZHODNE nevidím, a myslím, že to nevadí. Ono to totiž každého "suší" inak....Ja mám v organizme málo vody, musím sa teda nejak zavodňovať...Jesť menej horkého (horká chuť, ktorú mám ale rád
), menej ostrého (štipľavá chuť, mňammmm....), a viac kyslého v kombinácii so slaným... Tučného jem dosť, to robím dobre, soľ používam mierne. Ale to "vodu" nenaberie do tela, k tomu musím aj viac slané a kyslé (šťava z kyslej kapusty - domáca, nepasterizovaný jablkový ocot - urobiť nápoj z toho, atď)... Je dobre, že mi kyslé chutí (len som to jedol/pil málokedy...). a kyslé má aj tak málo sacharidov, takže pohodička
... Najjednoduchšie je totiž dávať si suchú hladovku pre ľudí konštitúcie "sliz", a to ja rozhodne nie som... tak si musím tej konštitúcie "sliz" trochu prisvojiť, proste nabrať viac vody do organizmu, doporučeniami na to. A pitie vody k tomu nedopomôže, tej málo nepijem...
Tak, dnes sa pekne napijem vodičky, aspoň liter (do večera), dnes na urinovú hladovku po 60 hodinovej suchej môžem zabudnúť (vodu si vezme telo, močiť mi bude treba máličko a moč bude určite silno koncentrovaná), nevadí, možno zajtra od obeda už bude uriny dosť na to, aby som ju mohol znova začať piť.
Dnes si urobím klystýr, kúpeľ, budem piť vodu (odmrazenú), urobím si derivačný kúpeľ, dýchacie cvičenia vokalické (A-O-U-M a iné), jogínske cvičenia. Do konca mojej 14-15 dňovej hladovky si budem robiť klystír OBDEŇ (aby sa črevo zbytočne nerozťahovalo), už to tak bude stačiť, nie je to totiž začiatok hladovky kde je to dobré robiť denne. S denným kúpeľom, pitím uriny a vody, a derivačným kúpeľom + dychovými cvičeniami, pohybom (prechádzky, trochu cvičenie a jogínske asány) pokračujem do konca hladovky. Keď som si už vybral tých 14-15 dní, tak nech sa za ich trvanie očistím čo najlepšie.
Teoreticky by táto moja urinová hladovka so zakomponovanou krátkodobou suchou hladovkou mala mať efekt ako 19 dňová urinová hladovka.
Po jej skončení mi ostáva dobrať 2 balenia "Mumio".
Ďalej si budem dávať hladovky podľa pocitu, a v bežný mesiac chcem využívať dni ekadaši na 36 hodinovú hladovku, ak dovolia okolnosti tak suchú (večer predtým sa pekne vyklystírovať). Potom niekedy na jar (koncom marca či skôr začiatkom apríla) by som to z môjho dnešného pohľadu videl na nejakú 2+3, alebo 4+3 (2 dni urinovej + hneď na to 3 dni suchej, alebo 4 dni urinovej + hneď na to 3 dni suchej) hladovku, čo by mala mať ekvivalent tak 10-11 až 12-13 dní urinovej.
Neriešim totiž nejakú chorobu, kde by mi šlo o život, alebo kde by som mal bolesti...
Plánujem dať hladovku aj v lete, možno takú istú ako na jar. V druhej polovici roku, niekedy na jeseň či podzim by som rád dal znova 14-tku 15-tku.
Neviem kedy sa dostanem ku dlhodobejším hladovkám. Najviac mi to limituje skutočnosť, že aj po 14-15 dňovej hladovke + 4 dňovej návratovke (a potom moje bežné jedlo, ale postupne, najprv v tretinových a polovičných váhach prvé dva dni po skončení návratovky) budem vyzerať ako z koncentráku... Nechcem tak vyzerať niekoľko mesiacov v roku...
...
Hladoviek sa nikdy nevzdám, ale vidím to tak, že na skutočne liečebné hladovky (dlhodobé) sa tak skoro nedostanem. Ale časom určite by som sa rád dostal na jednu dlhodobú ročne + krátkodobé hladovky počas roka (36 hodín až X dní).
Viem, že hladovky sú neprekonateľnou ozdravnou procedúrou, a to mi navždy ostane na pamäti, a budem ich robiť do konc aživota. ... Sú ale aj najťažšie na prevedenie