JozefK píše:
Pre: Jarda
Dobrý deň,
pred časom som s Vami komunikoval ohľadom pH. Darilo sa mi dobre, až tak dobre, že som sa mal super. No a časom som sa zase zrumploval. Pred mesiacom mi lekárka urobila test na Helikobaktera a Plesne. Obe boli pozitívne.
Nasadila mi kombináciu liekov, cítim len mierne zlepšenie, no kontrolný test mi ešte nerobili. Moje problémy sa prejavujú tým, že ma boli už niekoľko mesiacov hrdlo. Snažili sa mi ho liečiť ale stále to isté, až potom jednu lekárku napadlo, že mi to môže spôsobovať reflux žalúdka a že to hrdlo je dráždené, no žiadnu kyselinu v krku necítim. Tam reflux na vyšetrení som raz som mal, potom nie. No a z toho hrdla ma potom pobolieva celý človek, ako pri miernej chrípke.
Prečítal som veľa príspevkov o HP a plesni a priznám sa, že mám z toho už trocha guláš. Viete mi prosím poslať aspoň link kde je píšete, čo robiť pri týchto dvoch šmejdoch? Pri plesni viem, to ste mi už v minulosti posielal, ale či to isté platí aj pri HP, to neviem.
Ďakujem
Ono to není tak složité, prostě dělejte to samé jako při minulém vyléčení a není důvod, proč by to nemělo fungovat stejně. Jinak helicobacter se většinou tvoří při nedostatku žaludečních kyselin, čili si udělejte krkací test a pokud si nekrknete, což je skoro jisté, tak musíte nějak tvorbu kyseliny vyvolat, nebo ji dodávat.