nika623 píše:
Děkuji moc za odpověď, jak odkyselit vím, i když jsem se chtěla zeptat ještě na pár specifických potravin - melta, sušené sojové mléko (příp. čerstvé), rozinky nesířené, jogurty bílé - jsou to kyselé potraviny nebo zásadité? A které druhy ovoce a zeleniny působí kyselinotvorně? Autoři se v něčem rozcházejí. Co se týká očisty jater - máte na mysli tu, která je popsána na Vašich stránkách? Jnak používám jaterní kapky, ale to asi nestačí.Moc děkuji za odpověď a přeji příjemné velikonoční svátky.
Melta nic moc, ale nijak zvlášť nevadí, pokud je bez mléka, sóju nebrat v jakékoliv podobě, rozinky jsou dobré, ale důkladně umýt i ty nesířené, protože nějak je konzervovat musí, jogurty z obchodní sítě nejezte, to je hrozný sajrajt, pokud si jogurt sama vyrobíte, tak není problém, ale na domácí kefír to prostě ani tak nemá. V každém těle reaguje stejná potravina jinak, proto se tak zásadně liší ty tabulky a nelze se jich držet, jdou použít pouze jako orientační. Mimo ostře zásaditých a ostře kyselých potravin se vše může chovat tak i tak, čili jediná spolehlivá metoda je si to pomocí pravidelných náměrů pH postupně dosledovat a udělat si vlastní tabulku co u mě jak reaguje. Dokonce to ještě nemusí platit za každých podmínek, třeba ve stresu to bude reagovat jinak. Ty játra si udělejte podle tohoto návodu, ale předem slušně vypucujte střeva, jaterní kapky toho mnoho nepořídí a pokud ano, tak za hrozně dlouhou dobu.