Peto píše:
Dnes mám za sebou 4-tý deň. Schudol som sa v páse ďalšie 3cm, dokopy 6cm, váhu doma nemám. Dnes som sa cítil veľmi slabý, počas prechádzky som si niekoľkokrát musel sadnúť. Veľa som spal. Spodné pery mám veľmi suché, okolo zubov sa mi stále robí biely povlak. Párkrát sa mi akoby grgalo zo žalúdka a trochu ma napínalo. Začala ma bolieť chrbtica, hlavne ľavá spodná časť a v pravom uchu mi začalo zaľáhať - voľakedy som mal zápal stredného ucha. Moč je stále tmavo žltá, skôr oranžová ph 5,3. Stolica počas pôstu nebola vôbec.
Filonov píše na druhý deň jesť kompót zo sušených marhúľ, sliviek a hrozienok - čo tým myslí? Akože uvariť vo vode sušené marhule slivky a hrozienka a konzumovať tú šťavu? Tiež si niesom istý pomerom vody a sušeného ovocia. Ináč hrozienka sú s veg. olejom a marhule s cukrom a sulphur dioxidom - je to vhodné používať? Môže byť aj vývar z mrazeného ovocia? Možno sa mi podarí zohnať marhule bez sulphuru v zdravých potravinách. Ovocie v konzerve neodporúča, čiže mandarínkam v konzerve sa radšej vyhnúť? Ďalej odporúča 3 prepeličie vajcia - neviem, či s k nim dostanem. Je možné použiť aj slepačie alebo kačacie a napr. 1/3 z neho? Píše aj o kaši herkules so sušenými marhuľami - neviem či to môže byť aj napr pohánka s marhuľami alebo iným ovocím. Kedy v návratovke je možné použiť saunu a bazén? Kedy je vhodné zaradiť veci ako aloe vera džús (kúpil som to prvý krát v živote) mladý jačmeň a moringu? Čo sa týka vývaru z ryby tak aký je ideálny pomer 250g ryby na 1 liter vody? Tú rybu nejesť vôbec a vyhodiť ju, príp odložiť do mrazničky? Je najlepšie použiť destilku pri návratovke alebo stačí aj obyčajná voda z vodovodu?
5-ty ďeň mi vychádza na štvrtok a 6-ty na piatok, kedy idem do práce a potom idem do práce až v pondelok. Myslím, že je lepšie urobiť návratkovku v kľude domova ako v práci. Ináč pracujem 12ky od 10 do 22 s troma prestávkami. Zatiaľ to celkom zvládam, tak neviem, či to ukončiť po 4tom alebo 6tom dni.
Dúfam, že tých otázok nie je priveľa.
Ahoj Peto,
posilal jsem ti SZ (soukromou zpravu), asi jsi ji nezaregistroval, zpravy najdes vlevo nahore.
> Filonov píše na druhý deň jesť kompót zo sušených marhúľ, sliviek a hrozienok - čo tým myslí?
To je navratovka z jednodenniho pustu, coz neni tvuj pripad. Kdyz se podivas do knihy v anglictine,
http://www.curezone.com/forums/am.asp?i=1819401, odkaz ti tu daval planetlab, tak tam najdes kapitolku LEAVE dry fasting Ya RECOMMEND TION, na strane 316, a to je to, co se te tyka, tedy ukonceni pustu do 5 dni, a podle toho jsem tak trochu koncil ja i 9 dni, nic lepsiho na delsi pusty nemam. A nasledujici kapitolka na strane 317 je Exit from the daily fasting, tedy vychod z jednodenniho pustu, coz neni tvuj pripad, a tam jsou ty kompoty, ale jak uz jsem psal, to se te nyni netyka.
Tak zpet na stranu 316 kde je popisovano co bys mel delat ty. Pred tim jsem ti psal co jsem delal ja. Ted to jeste jednou projdu a zkusim napsat neco o tom, co doporucuje Filonov.
Hladovka ma zacinat a koncit v 8 hodin rano. Navratovka ma byt presne dodrzena, protoze je duleztejsi jak vlastni pust. Ted to nevidim, ale pise, ze ma navrstovka byt 2x tak dlouha jako pust. V 8 zacinas pitim vody. Piti vody jsem ti popsal, ale jeste jednou, mela by to byt voda zmrazena a roztata. Do prvni sklenice doporucje LINEX, 3 tablety, probiotika. Sklenici (ja beru 250 ml) je treba pit 15 minut, pomalu, tak, abys koncil ve 14. minute. Behem 2 hodin vypijes 8 sklenic. Piti vody muzes spojit se sprchou. Po sprse je dobre se osprchovat studenou vodou a pak dat na 8 minut teplou vanu s bylinama. Spolecne s mytim pokracovat s pitim vody do 12 hodin. Ve 12 mas jist rybi bujom, kolik chces. Po suchem pust zacinat jist malymi porcemi. Je to proto, aby se pomalu a opatrne obnovila cinnost slinivky, ktera byla zastavena. Ve 14 hodin je nutna zivocisna bilkovina zalozena na kysanem mlecnem produktu, kefir nebo syrovatku Bolotova (tim se zabyva diskuze upramene.cz). Bolotova nestacis udelat, tak kefir. Kolik chces, po malych davkach. Dulezite: vodu i jidlo pomalu po malych porcich. Vypij hltecek, polkni kousek, posed, zaposlouchej se do sebe. Jestli pri zvykani jidla necitite zadnou chut nebo vam to pripomna chut vaty, to znamena, ze zaludek jeste na to jidlo neni pripraveny. Pro tebe je to balast. Tak pockej nekolik dni a zkus to jidlo znovu. Pokud po prijmu porce citis bolest v zaludku, sucho v ustech, vnitrni odpor, tak to prestante jist. Pokud je to v pohode, tak snist objem odpovidajici sklenici (takze asi tech 240-250 ml). Jeden jeho pacient si pripravil syrovou zeleninu. Snedl kousek, chvilku pockal a chtel pokracovat, ale ucitil bolest dole v brise jako by tam bodal nozem. Potom pochopil, ze bolest mizi kdyz ji zeleninu varenou. Potom dlouho koncll pust na kefiru a rybim bujonu a problemy nemel. To je nutny proto, ze po suchym pustu telo silne potrebuje stavebni material cimz je zivocisna bilkovina. Nazapominejte na metodu lecebneho zvykani. Od 2. dne lze trochu pouzit vceli produkty, med a pyl. Potraviny by měly být pestré a dobře nasycene vitamíny a mikro a makro elementy. Během prvních pěti dnů po začátku navratovky používejte pouze čerstvé, čisté a vysoce kvalitní výrobky. Nelze použít cukr a produkty, ktere ho obsahuji a konzervovane produkty.
Při navratovce, a to zejména v prvních dnech, je třeba se vyhnout průvanu a chladu. První dny se organizmus zabyva dekontaminaci potravin a vody, takže tělo je slabé, pak tělo bude rekonstruováno a imunitní systém bude ještě silnější, než před půstem.
To je vsechno co pise Filonov, jakz takz prelozene. Co jsem delal ja jsem ti psal, tak si to nejak prezvykej. A mas to stejne v te anglicke verzi jak jsem psal. Snad si v tom popisu najdes i odpoved na sve dotazy, a neco uz jsem ti k tomu psal. Pripadne to co neni jasny zopakuj.
Drzim ti palce, at to uspesne ukoncis, Pavel