Jiří Kubík píše:
Děkuji všem za připomínky a ohlasy na můj příspěvek.
Je pravdou, že dr. Budwig má v jídelníčku příliš mnoho sacharidů. Zřejmě v té době(50. léta) používala ty potraviny , které měla k dispozici. Dnes je sacharidů v potravě ještě mnohem víc. A taky mnoho chodů za den.
Takže jsem se po prostudování a porovnání obou diet, tedy dr.Budwig a ketogenní ,trochu jinak orientoval s mou stravou.
Takže kyselé zelí samozřejmě zůstává, silné omezení mrkvové šťávy, zato více okurky, a to vše hodně zředěné, aby nedošlo
ke zvýšení cukrů v krvi. Žádné ovocné šťávy, jen minimum čerstvého ovoce, denně jedno jablko nebo hruška.
Jelikož nejím maso už léta , nemám problém pokračovat. Taky mléčné výrobky nemusím, tak jen ta směs tvarohu s olejem.
Akorát si dopřeju do salátu přidat kousek kozího sýra z biofarmy.
Žádné pečivo , rýže, těstoviny, tedy sacharidy.
Děkuji všem za podporu, i já jsem šťastný, že se stav příliš nezhoršuje, jak mi dříve doktor oznámil.
S dalším výsledkem se ozvu po letní kontrole.
Jirka
Jirko, jestli si myslis, ze Budwigova nevedela v 50. letech kolik jeji dieta obsahuje sacharidu, tak jsi asi trochu mimo. Spis bych tipnul, ze na rozdil od tebe vedela, ze mrkev ma mimo sacharidu spoustu dalsich latek, ktere mimo jine likviduji rakovinu a vedela asi i ze sacharidy nevyuziva jen rakovina, ale cele telo. Navic svou nejvyznamejsi knihu Rakovina problem a reseni vydala myslim v roce 1999, co si myslis, ze se od te doby zmenilo? Kdybych ja mel nekdy rakovinu a mel si vybrat jedinou potravinu, tak je to mrkvova stava, idealne aspon 2 litry denne. A navic mi prijde zbytecne menit to co jsi delal, kdyz to tak vyborne funguje
Jiří Kubík píše:
Cítím se výborně, o pár kilo špeku lehčí. Nechybí mi energie , nyní mám i méně hlad, i teplotně se cítím líp. Řekl bych celkově jako o 15 let mladší. V pohodě vyběhnu několik poschodí, kolegové jedou i jedno, výtahem. Na živou stravu nedám dopustit, vlastně mi ani něco vařeného nechutná.
Jde ti o to, ze te nezajima jak ti je, ale povazujes za dulezitejsi splnovat pochybny marker PSA? Nebo vic veris Jindrovi
Jindra píše:
Vy jste sacharidy nevynechal - vy jich do sebe valíte pěknou hromadu (ovoce, ščáva z mrkve a červeřepy, rýže...). Já bych to nebral, ne ne.
nez Budwigove? Je to samozrejme na tobe, jak se budes lecit, v kazdem pripade ti budu drzet palce