Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned říj 06, 2024 11:19 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob led 31, 2015 8:28 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
raulito píše:
ahojte, aj sa niekto vyliečil z kvasiniek vlastne? vidim všade popísane len ako na to ale nikto nepiše že sa vyliečil ,je tu niekto taky?

Z kandidózy se vyléčí jen asi 1 procento lidí, protože 99 procent pacientů nemá vůli, aby dodržovali dietu. Závislost na cukru, lepku a mléčných výrobcích je obrovská a skoro každý proto dietu minimálně v jednom z těchto bodů šidí. Častá chyba je například pojídání ovoce nebo medu, protože to je ve skutečnosti cukr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned úno 01, 2015 5:41 pm 
Offline

Registrován: úte pro 02, 2014 2:18 pm
Příspěvky: 31
Dobrý den, jsem v druhém týdnu diety dle sakula 0 a 1. Posledních pár dnů mě trápí častá stolice. Tmavě zelená barva. Poměrně úzká ovšem né tužkovitá. Struktura je měkčí ovšem strukturovaná se zbytky potravy (oříšky,lněná semena). Jdu klidně i 4-5 x denně ale není ji moc.
Mátes tím někdo zkušenosti ? Je jen čistící proces nebo je něco špatně. Předem děkuju.
Plus cítím únavu a mám problem se soustředit. Něudělal jsem žádnou změnu v dietě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte úno 03, 2015 11:33 am 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 5:23 pm
Příspěvky: 5
mne po dvoch rokoch prišli na to že mam premnoženu kvasinku.
už vyše mesiaca som na diete,strašne som schudol, z ovocia iba grepy. mam aj rozne pripravky,kokosovy olej,oreganovy,gse,čaj anti-candid,probiotika a pod. doktorka mi predpisala fungolon. 2 tyzdne som ho užival, včera som zaniesol vzorky, tak som zvedavy na vysledky, ako citim sa lepšie ale stále to nieje ono, stolica riedkejšia (už 2roky) a poslednej dobe strašne zapachajuca.
ja mam skor pocit že nemam žaludočnu kyselinu a dobre mi netravi, to je asi aj jeden z hlavnych dovodov prečo som rapidne schudol pri tejto diete.
objednal som si betain HCL tak uvidim. test zo sodou bikarbonou som skušal a ,,grgol" som si tak viac ako po 5 minutach ,aj to len tak slabšie.
mne sa to prejavovalo tak že ma slabšie pichalo v čreve,biely povlak na jazyku,zapach z ust, biela sucha škvrna na intimnich miestach, riedka stolica pravidelna a aj hlienovita.
teraz po dvoch rokoch som zistil že mi dosť pomohol cesnak, z ktoreho ma v čreve už nepiccha, ale stolica je stale riedka a zelena, a zapachajuce plyny mam z toho ale strašne.
vyskušam ešte stou sodou bikarbonou, je lepšie ju dať pred jedlom či po jedle?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř úno 04, 2015 6:17 pm 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 5:23 pm
Příspěvky: 5
no prečital som si všetkých 300 stránok ohladne tejto problematiky.
napadlo ma že ešte som candidu vo svojej stolici ešte nevidel, a nevidel ju ani gastro ked mi robil kolonoskopiu, povedal mi že mam krasnu čistu stenu v čreve, ale zaujimave že obvodna zistila zo stolice že mam candidu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv úno 05, 2015 5:38 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
evidentně i přečtení celého vlákna nestačí k pochopení \":idea:\"
Citace:
Popis
Kvasinky - kvasinkový syndrom - kandidóza
Polysystémová chronická kandidóza, candidóza, mykóza, plísně

Jde o nadměrné pomnožení kvasinek (candida allbicans) ve střevech, krvi a orgánech.

Candida albicans je parazitická kvasinka, která osídluje střeva (10-15% střevní mikroflóry), pohlavní ústrojí, ústa, jícen a krk. Tato kvasinka žije za normálních podmínek v rovnováze s ostatními bakteriemi (např. acidophilus a bifidobakterie) a kvasinkami v lidském organismu.
Za určitých podmínek se však množí, oslabuje imunitní systém a způsobuje infekci známou jako kandidóza. Mikroorganismus může cestovat krevním oběhem do mnoha tělních orgánů.

teď už je to jasnější \":?:\" \":idea:\" \":wink:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 12:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
bfinger píše:
Dobrý den, již nějakou dobu mne trápísilná plynatost spolu s odolávajícím akné. Po přečtění zdejšího fora jsem dosšel k zaveru ze by semohlo jednat o kandidozu. Jine priznaky kromě výše zmíněných nejsou takže doufám že se nejdedná o nějáké velké premnožení kvasinek. Provedl jsem plyvací test a vyšel pozitivně.
Chtěl bych se vás proto zeptat zda můj jídelníček a postup dokáže samozřejmně časem kandidu vrátit do přirozených poměrů.
Zaprvé bych provedl zde popsanou šanku. Dále bych začal dávkovak laktobacily,Intcel do frimy diochi a prípravek cytosan od fimry energy, zařadil čaje Lapachao Mate a bylinky. Dále bych řidal chlorelu a ječmen.
Dále uvedu jídelníček :
SNídaně : Vajíčka v nějáké formě(Někdy kvalitní párek či klovása) spolu se zeleninovým salátem a oříškový mix (Mandle, Lněné semínka, Seznam Slunečnice, Dýnovky)
Oběd Libové maso přírodně spolu s pohankou/jahly/CElozrenou ryzi
Svačina : Kysele jablko
Večeře : čístý sýr cottage/Čístý bílý jogurt s acidobacily a v něm romzýchán strohaný kokos mák troška kakaa a skořice a opět zeleninový salát.
Dále někdy místo zeleninových salátů (do kterých přidávám cobuli a česnek) zařadit kysané zelí. Pořídím si také jablečný ocet.
Je tento přistp rozumný a bude mít výsledky či je třeba něco změnit případně úplně překopat ?
Předem děkuji za odpověď-

Ono je otázkou zda vůbec kandidu máte, ty příznaky jsou mnohdy stejné pro více zdravotních problémů. Každopádně také záleží na tom jak rozvinutý stav jste si již dokázal pořídit a pro některé slabší formy by jídelníček v pohodě vyhovoval, nicméně ty párky tedy určitě ne, tam je skoro vždy soja a mouka. pro těžší formy to vyhovovat nebude, to by jste opravdu musel omezit mnohem radikálněji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 12:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
kenotaurus píše:
Skušali ste niekto pri candide aj srvátku? či je to dobre alebo nie? skopírujem čo som našiel v jednom článku:
Srvátka má vysokú nutričnú a biologickú hodnotu, no zároveň neobsahuje veľa kalórií, pretože z 95% ju tvorí voda. Približne 4,5% jej obsahu tvorí mliečny cukor, ktorý rýchlo dodáva telu potrebnú energiu. V črevnom trakte sa zmení na mliečnu kyselinu, ktorá priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru a podporuje trávenie - podporuje množenie užitočných baktérií v hrubom čreve, najmä bifidobaktérií a laktobacilov. Obsahuje bielkoviny, minerálne látky ako vápnik, draslík a horčík, vitamíny skupiny B (B1, B2, B6, B 12) a tiež vitamíny C a A. Bielkoviny v srvátke svojou biologickou hodnotou vysoko prevyšujú bielkoviny v mäse, vajíčkach či v sóji.

čo si o tom myslíte? aj v pán Jarda? zaujímal by ma Váš názor.

U opravdu rozbujelé kandidy fungovat nebude, ale většinou by v malém množství vadit neměla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 12:32 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
excalibur3 píše:
Dobry den,

mam u seba podozrenie na kandidozu, ale nie som si isty, doktori mi to zatial neboli schopni zistit (2x vyter z ust, negativny). Vzdy po ranu mam neprijemny pocit v ustach (sucho a zapach) a okolo dasni a sliznici mam biele hleny (resp. take povrazky), ktore idu jednoducho zotriet. Nedavno som mal zapal dasni, ktory mi ustupil a davnejsie (oktober/november) som bral 2x antibiotika (raz na streptokoka, druhe mi predpisal doktor na ten zapal dasni), bohuzial som popri tom nebral probiotika.
Myslite, ze sa moze jednat o kandidozu? Mam zacat brat probiotika a zacat s protikvasinkovou dietou? Dakujem.

To snad nemyslíte vážně, že by někdo na dálku jasnovidecky odhadl, zda kandidu máte, nebo ne. Pokud máte podezření asi nezkoumejte a vyzkoušejte 14 dní jinou stravu a uvidíte, co je na tom složitého.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 12:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
bfinger píše:
Ahoj nerad otravuju,ale potřeboval bych pomoct s kvasinkou. Především utvrzení že vše dělám dobře. Doma se na mě dívají jako na blázna a ja si nejem moc jistý. A jak bylo zmíněno je to i hodně o psychice takže kdybyste to jen nějak okomentovali.
S dietou jsem začal před pár dny.
Takže když vstanu dám jabl ocet do vody vypiji, snidani si hodin 3-4 vajicka na panev + hlavkove zeli porek cibule zaliju olivovym olejem.
Obed kus masa(Dle Sakulovy tabulky naprosto v pořádku, pokud někdo nejí maso jehovolba) prirodne zase hodne zeleniny treba redkvicky, brokolice, zaliju bud lnenym nebo konopnym olejem.
Během dnes Lapacho, Mate, Zazvorovy caj, medunka, hermanek. Take dávám tak dvě lžíce kokosového oleje a oříšky (Mandle) semínka (Dynovky, Lnene,)
Preparaty: Vytazek z cesneku, chlorella, Lepicol, Rybi tuk.
Večeře je kysané zelí.
Chtěl jsem dávat i sýry(Cottage, případně bezplísnove) nebo jogurt(hollanida čistý) ale obávám se reákce.
Trápí mě totiž večerní plynatost. Plivací test mi vyšel pozitivně ale nemám kromě lehčího akné a večerní nevolnosti žádné příznaky.
Takže bych chtěl jenom vaše schválení nebo aspon souhlas že je to okay. Případně co můžu ještě jíst.
Děkuju moc \":)\"

Co na tom chcete komentovat, pokud mám plynatost, tedy buď hniju, nebo kvasím. Co myslíte, je to správně, nebo není? Patrně děláte nějakou blbost, třeba málo pijete na velký objem vlákniny, ale spíše to vidím na vysoký příjem špatně rozložitelných sacharidů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 12:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Tyrkyska píše:
Dobrý večer \":)\"Tak já už půl roku jsem na dietě.Můj stav se výrazně zlepšil,nadýmání a plynatost jsou pryč.Výrazně mi pomohl Biopron 9.A vysazení antikoncepce, ačkoliv jsem ženské problémy neměla. O vánocích jsem bohužel hřešila a ihned jsem to samozřejmě pocítila \":)\"Ale pak mi stačí chvíli zas nahodit režim a je to zas v cajku.Nedávno jsem nasadila lichořeřišnicové kapky a okamžitě jsem to začala cítit v dutinách a ve střevech,po vysazení opět dobrý.Asi ten alkohol mi neseděl..zhoršení vždy cítím v dutinách a bolesti ve střevech.Musím říct,že od té doby co beru magnézium,tak jsem psychicky hrozně v pohodě..skoro nic mě nerozhodí,takže u něj už asi zůstanu \":)\"Zásaditost moči se mi taky hodně srovnala.Tak jsem zvědavá jak dlouho ještě budu bojovat...Ale vlastně myslím že mi tento způsob stravování v podstatě vyhovuje a je mi po něm fajn..zelenina,pohanka,občas jáhly,kefír,kysané zelí,česnek,kokos olej,už dám i občas čočku,ořechy ,semínka..občas si dám dvojku červeného,pro radost \":)\"Dokonce se mi po jodu a selenu výrazně zlepšily hodnoty štítné žlazy,takže léčba která mi hrozila už není aktuální,což je pecka \":)\"jelikož doktorka mi tvrdila,že jod mi v žádném případě nepomůže..takže děkuji za rady na foru \":)\"..a zdar nám všem at to prostě nevzdáme a vydržíme \":)\"

Neberte to jako souboj, prostě tělo potřebuje cosi jiného, než vám říkají zvrácené chutě, toť vše a když to člověk pochopí, je vlastně vyléčen. Jak říkal Jan Werich: "Kdo ví, je vyhnán z ráje blbosti." Blahopřeji k pochopení problematiky, ne každému je to dáno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 12:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
bfinger píše:
Včera jsem po požití kozího sýru dotal průjem tmavě zelené barvy a bylo to pkryté takovým bílým povlakem. Je to umírající kvasinka?
Jinak bych se rád zeptal jak to vidíte s vývary ? Nepříkald zeleninový případně z masa. Mám tušení že nebudou moc dobré ale pro jistotu se zeptám. Myslím že se to tad ynikde ještě neřešilo.

To se tu určitě řešilo, vývary většinou spíše pomáhají, kolagen výborně regeneruje střeva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 12:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
bfinger píše:
Dobrý den.
Takže týden jsem na protikandidové dietě dle sakula 0-1. Dočasně jsem vyřadil maso něž bude trávení v pořádku. Od zařazení diety mi vymizelo akné (Neudělal se žádný nový "jebák"), plynatost pořád je ale to přikládám na vrub velké konzumaci zeleniny spolu s neustálým sezením nad učením a možném projevu umírající kandidy. Neměl jsem žádné zhoršení stavu jak se občas popisuje, to si myslím znamená že kandidy nebylo zas tak moc. Stolice pravidelně 2-3xdenně.
Měl jsem nechutně povlíklý jazyk takovou bílou hmotou to již ustupuje i když v zadní části je toho pořád hodně. Myslím že je to dobrý odraz stavu střev.
Z protikvasinkových jídel sem zařadil jablecny ocet, česnek, cibuli, porek, zazvor, Lapacho mate kopriva caj, kyselé zelí, domácí kefír, probitoika v tabletkách, kokosový tuk. Plánuji ještě biotin, grepové kapky, a výtežek z oregána.
Myslím že to funguje a chce to asi ještě vydržet než se zbavím i toho povlaku a budu moci zařadit pohanku a jiné pseudobiloviny.

Jíte hodně vlákniny a na tu musíte pít jako velbloud u oázy jinak prdy budou stále a dráždění střeva také. Vláknina k rozložení potřebuje kvanta vody.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 1:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
raulito píše:
ahojte, aj sa niekto vyliečil z kvasiniek vlastne? vidim všade popísane len ako na to ale nikto nepiše že sa vyliečil ,je tu niekto taky?

Asi blbě chápete co to kandida je a proč se přemnoží. Jde o normální součást střevní mikroflóry, která v případě že nestrávíte nějaké jídlo, většinou složité cukry, nastoupí a zachrání vás před smrtí z otravy vlastím zamořením. Při tom se pochopitelně silně rozbují a po nějaké době se začne chovat neomaleně a chce vás zachraňovat stále, což je na závadu. Z logiky věci se z ní nikdo vyléčit nemůže, pouze ji může zase naučit žít jak ji bylo původně stanoveno a to pochopitelně jde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 1:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
bfinger píše:
Dobrý den, jsem v druhém týdnu diety dle sakula 0 a 1. Posledních pár dnů mě trápí častá stolice. Tmavě zelená barva. Poměrně úzká ovšem né tužkovitá. Struktura je měkčí ovšem strukturovaná se zbytky potravy (oříšky,lněná semena). Jdu klidně i 4-5 x denně ale není ji moc.
Mátes tím někdo zkušenosti ? Je jen čistící proces nebo je něco špatně. Předem děkuju.
Plus cítím únavu a mám problem se soustředit. Něudělal jsem žádnou změnu v dietě.

Trochu omezte vlákninu a zařaďte probiotika, moc vlákniny dráždí střeva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 1:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
raulito píše:
mne po dvoch rokoch prišli na to že mam premnoženu kvasinku.
už vyše mesiaca som na diete,strašne som schudol, z ovocia iba grepy. mam aj rozne pripravky,kokosovy olej,oreganovy,gse,čaj anti-candid,probiotika a pod. doktorka mi predpisala fungolon. 2 tyzdne som ho užival, včera som zaniesol vzorky, tak som zvedavy na vysledky, ako citim sa lepšie ale stále to nieje ono, stolica riedkejšia (už 2roky) a poslednej dobe strašne zapachajuca.
ja mam skor pocit že nemam žaludočnu kyselinu a dobre mi netravi, to je asi aj jeden z hlavnych dovodov prečo som rapidne schudol pri tejto diete.
objednal som si betain HCL tak uvidim. test zo sodou bikarbonou som skušal a ,,grgol" som si tak viac ako po 5 minutach ,aj to len tak slabšie.
mne sa to prejavovalo tak že ma slabšie pichalo v čreve,biely povlak na jazyku,zapach z ust, biela sucha škvrna na intimnich miestach, riedka stolica pravidelna a aj hlienovita.
teraz po dvoch rokoch som zistil že mi dosť pomohol cesnak, z ktoreho ma v čreve už nepiccha, ale stolica je stale riedka a zelena, a zapachajuce plyny mam z toho ale strašne.
vyskušam ešte stou sodou bikarbonou, je lepšie ju dať pred jedlom či po jedle?

HCl vám pomoci sice může, ale musíte citlivě pracovat s vlákninou, mnoho lidí málo pije na vysoký příjem vlákniny, což střevo dráždí a pak mohou nastat uvedené potíže.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz