Iva Minksová píše:
Dobrý den pane Zajíček, tak se hlásím po dalším týdnu. Dnes jsem byla na nefrologii. Pro výsledky. Pan doktor se pozastavoval na vysokém Ph moči, to jsem měla 7,453 a další zvýšené hodnoty jako B-pCo2 4, 63 , B-pO2 7, 7 , S Urea 1,8 a další jako U Urea, U Kreatinin, U Na , U K. Nepíšu ani hodnoty, stejně nevím, co to je, ale závěr je, že mikroskopická hematurie etiologicky neuzavřena, t.č. snížená funkce ledvin etiologicky. Nemůže posoudit podíl dřívější analget. nefropatie či akutní zásadní změnu režimu. tubiulární funkce v normě. Hodnocení za 3 měsíce. Vůbec nemohl pochopit, jak jsem mohla za necelý měsíc shodit 10 kg. Přitom dělal i výpočetní hodnoty dle Dr. Boise, kde vyšlo už téměř vše v normě, BMI 22,66, při výšce 160 a váze 56kg.
Víte, chtěla bych se zeptat, proč lékaři nepřišli na mé onemocnění? A jak daleko by to mohlo až zajít, než by vůbec na něco přišli? Proč hodnoty krevního obrazu byly v normě? Vždyť jsem tolik roků nesnesitelně trpěla, o posledním půl roku ani nemluvím. Nemůžu říct, že bych se nějak ploužila v bolestech po bytě. Přestala jsem fungovat úplně. Neschopná zajít do obchodu, neschopná udělat pár kroků, aniž by se nedostavila prudká ataka. Sama řešit situaci odchodem z práce a stejně ani tento odpočinek nepomohl. Stále se to zhoršovalo. O psychickém stavu naprosté hrůzy, ani nemluvím. Nehledě na to, že od okolí jsem taky dost často slýchávala, jak si vymýšlím. a že to není možné, že lékaři by na něco přišli. Další psychický výsměch. Dnes, v tuto chvíli, se cítím o 70% lépe. Bolesti pomalu, ale jistě odcházejí. Migrénu jsem měla jen jednu a ze začátku, bolesti hlavy ustupují. Přestává neskutečná palčivost na těle i v orgánech. Nemusím spát v kleče. Můžu se s klidem položit na záda, aniž by mne to nutilo rychle vstát. Hojí se mi kyčle, celá pánev, páteř, svaly, úpony i tkáně. Bolest, která tekla doslova po těle je fuč. Zůstávají jen některá místa, která už zvládám. Přestali zimnice a děsné třesavky. Na tváři mám úsměv a říkám si, že je mi to už úplně jedno, co si druzí lidé myslí. Důležité je, že to pomohlo. A díky tímto za Vaše cenné rady, které podle mně, mi zachránily život. Samozřejmě, vím, že z toho nejsem ještě venku, hodně věcí se musí ještě dát do pořádku. Koupila jsem si i knihu Sám sobě doktorem. Ještě poprosím o radu, jak dlouho setrvávat na okurkách, melounech. Přidala jsem opravdu jen banán a v troubě na sucho opečené brambory. Děkuji Iva
Protože to není žádné onemocnění, je to pouze toxemická otrava a ta se v tabulkách lékařů nevyskytuje. Až do Pelhřimova a stejně by nepřipustili, že toxémie existuje. Vše mohlo být zhruba v normě, která je opravdu dost benevolentní, ale pH určitě v normě nebylo a to je to jediné, co je podstatné. Co si o vás myslí kdokoliv, včetně lékařů, na to se vyprdněte, důležité je pouze jak se cítíte a co si o svém stavu myslíte vy. Ta kniha je dobrá, ale v té oblasti, která vám pomohla zrovna má díru, tam se pH vůbec nerozebírá. Jak dlouho ještě jíst to co vám odstraňuje potíže, to já vám odpovědět nemohu, jste svéprávná a máte předpokládám občanský průkaz, čili o tom co se svým tělem budete konat musíte rozhodovat vy, nikoliv já. Ale jednu radu vám dám, pokud udržíte to pH na správných hodnotách, tak to klidně můžete občas proložit i něčím jedlým, nicméně velice opatrně, protože návraty zpět k problémům bývají sakramentsky rychlé.