pecador píše:
Vždy záleží na tom co se lisuje! Třeba z obyčejných jablek Angel dělá pyré, šneky to neberou, leze to nahoru... tedy jako z mixeru. Jablka je proto lepší zmoštovat, tj. hrubě nadrtit, zmáčknout v plátýnkách a velice chutná šťáva je pak i z padančat a šklebíšťat, kterých v sezoně se všude válí habaděj. Na straně druhé třeba na mrkvi, červ. řepě, travách a pod., tam Angel prostě nemá konkurenci.
Psal jsem pouze neco podobneho, ne stejneho.
Z mixeru musite tak 50% veci precedit a pak vyhodite znacnou cast stavy do odpadu a uspora je kde, no prece v kosi.
Pokud delate pouze most, tak mate pravdu. Ja jablka odstavuji vcetne jader vzdy s necim, takze jak to mam nakrajene, tak tam davam stridave jablko - mrkev, jablko - celer, jablko - petrzel, jablko -zazvor atd. Ja pouzivam oboje Angela i Vitamix, dle potreby. Ale jedno druhe uplne nenahradi, to casem zjistite take. Treba korenovou zeleninu a travy s pridanim namoceneho maku, nikdy mixerem nezpracujete, tak jako v Angelu. Naopak ovoce se v mixeru zase zpracovava vyborne, v Angelu hur.
Banan, avokado, merunky, jahody v odstavovaci asi tezko zpracujete.
Pokud je ted moznost koupit misto Vitamixu mixer G21, tak kdo nema dostatek penez, muze klidne zacit tim mixerem, a pak teprve zakoupit Angela.
Inzenyr