someone01 píše:
Zdravím, nějakou dobu praktikuji klystýry a při několika posledních se mi stalo, že jsem nebyl schopen ze sebe dostat i více než odhadem půl litru tekutiny. Dávám si standartně přibližně 2 litry. Ten zbytek v sobě prostě mám, nic neboli, netlačí, prostě se to "vsákne". Jen 1 se mi stalo, že jsem se v noci vzbudil s křečovitou bolestí a musel jsem na toaletu. Vyšla ze mě stolice průjmové konzistence. Čím to může být? Opravdu už běžně ve mě zůstává 200-300 ml, cítím jak to ve mě šplouchá.

Jinak normálně mám stolici v pořádku, s vylučováním žádný problém..

.
Dále byc měl ještě dotaz ohledně vegetariánství. V současnosti jsem všežravec uvažující o vegetariánství. Mám trochu obavy ohledně svého vývoje, jelikož mi je necelých 18,měl jsem lehce opožděnou pubertou a stále ještě rostu. Rozhodně bych si nerad ublížil a nechci nic lámatt přes koleno. Rád bych kdyby mi někdo popsal, jak vypadá jeho běžných několik dnů, co jí (a vaří).. Jestli se nevyskytly nějaké problémy, třeba úbytek svalové hmoty a pod. Sportuji a vedu vcelku aktivní život. Také bych si nechal doporučit nějakou dobrou vege. kuchařku obsahující rychlé, zdravé a chutné pokrmy (jak jinak že

). Také jednoduché, jelikož s vařením bych se musel teprve seznámit

. Kdybyste třeba znali nějaký dobrý (a seriózní) web, kde by byly recepty a fungující fórum.

Díky za případné rady..

Tož já se přidám.
My jsme jako rodina kdysi přešli na vegetariánszví ze dne na den. Prostě nám to přestalo chutnat, byli jsme přežraní, stěhovali jsme se a mrazák naprosto napěchovaný masem se nám nechtělo pracně stěhovat stovky kilometrů. Předali jsme ho a pak jsme ho již neměli. Nemáme ho ani po desítkách let.
Přechod na bezmasou stravu je jednoduchý, velmi rychlý a velmi osvěžující.
Další level je ten, že ti je překvapivě velmi dobře, jsi takový lehký a svěží a radostný, dobře spíš, máš spoustu energie a nechceš zažívat stavy, kdy jsi down. Takže omezíš i mléko, vejce a obiloviny v podobě mouky a jejího zpracování. Tedy i tofu.
Je to na každém, jak to udělá a jak to on na světě má.