[quote="total":1i5c7wag]Dobry den,
chtel bych se poradit s dlouhodobyma zazivacima obtizema, ktery mam. treba nekoho neco napadne
pred 15ti lety jsem mel prvni vetsi obtize - neustaly pocit na zvraceni. byly mi zjisteny vredy, ktere byly doleceny, ale obtize jsem mel porad. chodil po doktorech, nikdo nic nevedel, tak jsem lecil ruznyma bylinama a take jsem relativne casto delal vyplachy strev (shankaprakshalana). take jsem zjistil, ze mi vadi vyrobky z kravskeho mleka, pepr. a nektere dalsi agresivnejsi potraviny. podle rozboru pri gastroskopii alergii na mleko pritom nemam. po cca dvou letech lecby a hlavne vyplachu problemy odeznely a az na precitlivelost na nektery vyse jmenovany potraviny bylo zazivani ok. pouze jsem dlouhodobe mel trochu ridsi stolici, ale nejak mi to nevadilo, tak jsem si dlouhodobe daval parkrat do roka vyplach strev, nejedl vyrobky z kravskeho mleka a byl jsem celkem bez problemu.
cca pred rokem jsem prodelal nachlazeni a pote se mi spustily dalsi problemy- prakticky temer neustale velmi neprijemne kruceni v brise a nekolikrat do mesice, nebo do tydne se mi stalo, ze jsem mel nahly prujem a musel bezet rychle na zachod... doktor jen poradil - jist probiotika a vlakninu, to nepomohlo. po ruznym hledani na netu jsem zjistil, ze by mohlo jit o zlucnik/jatra. zaradil jsem stavu s cerne redkve a ruzne horke byliny (hodne stridam) a problemy se zlepsily. od te doby jiz se mi stava opravdu velmi vyjimecne, ze bych musel nahle bezet na zachod. ale neprijemne kruceni v brise stale trva. bral jsem take ostropestrec, cca po tydnu jsem mel normalni stolici (coz me po letech prekvapilo), ale po dalsim tydnu byla zase stolice ridsi. a i pres dalsi uzivani ostropestrece se nezdalo, ze by dal pomahal.
v soucasne dobe me tedy trapi hlavne kruceni a obcas bolest v brise (nadymani). mam dost prisnou dietu - jim temer same ovoce, zeleninu, syrovatkovy izolat (dela mi dobre a jako jediny mlecny produkt mi nevadi), ryzi, maso hlavne kureci prsa, obcas libove hovezi. zadny peceny ani grilovany, obcas jen lehce osmazeny,obcas musli atd... problem je, ze kdyz si vezmu jen trochu vic tucneho jidla - staci treba lzice orechu, tak mam hrozne vetry - bolesti bricha a zapachajici plyny. krome toho mam stale dost ridkou stolici, coz s tim souvisi a chtelo by to resit.
nemel nekdo podobny problemy, nebo nenapada nekoho neco, co by mohlo pomoct?[/quote:1i5c7wag]
Podle všeho vám dobře radí člen pv33 a určitě bych šel do nějakých očist jater a možná i do odparazitování. Můžete vyzkoušet menší jaterní očistu, tu jsem zde již zmiňoval, ale zopakuji a trojčátko, to si zde dohledáte. Určitě bych řešil skladbu bakterií ve střevě a tedy velké dávky probiotik vidím jako nutnost.
Kůra na vyčištění jater
· 3 limetky, nebo citrony
· 3 vaječné žloutky
· 2 lžíce olivového oleje
Je nutné nechat vajíčka přes noc venku z lednicky, aby nebyla studená. Vše se smíchá ráno dohromady, důkladně protřepe a vypije.
Pak se doporučuje lehnout si na 20 minut a odpočívat na pravém boku. Ideální je při ležení ještě prohřívat