Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon pro 23, 2024 12:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 56  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Reverzní osmóza
PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2015 11:14 am 

Lukas89 píše:
Keramický filtr neodstraní látky rozpuštěné ve vodě? Tak to je asi nejlepší mít keramický-uhlík-osmoza. Chci si ten keramický pořídit. Jen mě zajímá pokud bych tu vodu měřil TDS metrem, jestli budou hodnoty z keramického filtru a osmozy nižší než jen se sedimentem a uhlíkem a osmozou. Mám takové dilema, jestli je výhodnější si koupit destilační přístroj nebo RO. Kvalita vody bude skoro totožná. Ale cena provozu asi ne.

Uhlikovy filter je naprosto v poradku. Ani RO neumi odstranit z vody uplne vsechno, udajne propousti hormonalni antikoncepci. Nemam moznost, jak to potvrdit nebo vyvratit. Takze jsem cetl i doporuceni pouzivat dva uhlikove filtry, jeden pred RO a jeden za RO.
Podle mne na to co, clovek nadycha, sni a vypije mimo vody z RO je i voda z RO neskutecne cista. Takze to jeste prehanet s destilovanou vodou se mi zda uz pouze jako vyhazovani penez.
Ale je to na Vasem rozhodnuti.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2015 8:07 pm 

Chtel bych se zeptat clena inzenyra,jelikoz jsme oba v praze kolik nameril ph z RO a klidne i nejake dalsi hodnoty-nevim jestli mate metry.Jestli premrazujete vodu z RO a v cem ji uchovavate v mrazaku..Dalsi otazka jestli jste zkousel krome michani vody z RO do ovocnych a zeleninovych stav,taky nejakym zpusobem remineralizovat vodu z RO a jakym zpusobem a jake latky pouzival?A posledni vec ktera by me zajimala jestli vlastnite i nejaky typ filtru na sprchovani...Mejte se diky moc Tolar

PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2015 10:32 pm 

[quote="Tolar":3m9c5ryy]Chtel bych se zeptat clena inzenyra,jelikoz jsme oba v praze kolik nameril ph z RO a klidne i nejake dalsi hodnoty-nevim jestli mate metry.Jestli premrazujete vodu z RO a v cem ji uchovavate v mrazaku..Dalsi otazka jestli jste zkousel krome michani vody z RO do ovocnych a zeleninovych stav,taky nejakym zpusobem remineralizovat vodu z RO a jakym zpusobem a jake latky pouzival?A posledni vec ktera by me zajimala jestli vlastnite i nejaky typ filtru na sprchovani...Mejte se diky moc Tolar[/quote:3m9c5ryy]
PH vody z RO jsem meril pred filtrem RO a na vystupu RO, nekde je to tady uvedene, ale nedokazu to najit.
Na vystupu RO mela voda PH tesne pod 7.
Vodu z RO nepremrazuji, piji ji cerstve natocenou.
Vodu do stav neprimichvam, stavy delam v Angelu. Do mixeru bych ji v nekterych pripadech kvuli snadnejsimu rozmixovani pouzil.
Mineraly mam v Schindeleho mineralech, v himalajske soli a v tom co vypestuji na zahradce.
Prihnojuji na zahradce mineralnimi hnojivy.
S tim filtrem na sprchovani Vam nepomohu, uvazoval jsem o nem, ale nakonec jsem ho do rozvodu vodynenamontoval.
Jinak jsem jeste pri hledani sveho prispevku nasel fotku filtracni vlozky RO od Jenika, jak vypadala pri pouziti prazske vody po 22 mesicich:

Naposledy upravil inzenyr dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: sob bře 14, 2015 9:55 am 

Teda to máte riadne svinstvo vo vode. Mne ukázal v predajni filter ktorý bol namontovaný v Piešťanoch asi 3 mesiace a teda tiež riadne svinstvo, ale to bola myslím samá hrdza. To u nás v celom centre mesta máme nové plastové potrubie, po roku som menil filtre ale nijaký pokles prietoku som nepozoroval.

PříspěvekNapsal: úte bře 17, 2015 7:40 am 

Meril nekdo z Vas kolik ma voda mikroSiemensu na vystupu z Reverzni osmozy?

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2015 11:37 am 
Administrátor
Administrátor

freml píše:
Dobrý den, bylo by prosím možné napsat nějaké zásadní pro a proti RO vs. destilovaná voda? Je mi jasné že v ceně, ale jde mi samozřejmě o výstup vody. Prosím o srovnání, chci už konečně něco pořídit. Angela jsem už díky Vašim radám pořídil a je to paráda. Také řeším má li cenu kupovat Vitamix nebo ten Omniblend..Nemohu se rozhodnout, ale tu vodu už musím rozlousknout tento týden.. Diky moc

Podle mě je to hlavně vysoká spotřeba elektřiny a tedy cena litru vody pak vyjde docela draho. Každopádně je parní destilace přirozenější proces, ale to je už jiné hledisko.

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2015 11:39 am 
Administrátor
Administrátor

RaDu píše:
Nové náhradní předfiltry k RO se dodávají bez fitinků ty se použijí ze starých filtrů a je nutné je "napakovat teflonovou páskou".Jaká je vaše zkušenost s teflonovou páskou nebo se dá použít i něco jiného k utěsnění.

Pokud to uděláte pořádně, není tam žádný problém. Pochopitelně při špatném nabalení pásky spoje rosí a je nutno je přepakovat.

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2015 12:10 pm 
Administrátor
Administrátor

Tolar píše:
Nejak se mi nedari najit odpoved..Umi reverzni osmoza odstranit estrogen?

Ano, hormony z vody odstraní.

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2015 12:21 pm 

Jarda píše:
RaDu píše:
Nové náhradní předfiltry k RO se dodávají bez fitinků ty se použijí ze starých filtrů a je nutné je "napakovat teflonovou páskou".Jaká je vaše zkušenost s teflonovou páskou nebo se dá použít i něco jiného k utěsnění.
Pokud to uděláte pořádně, není tam žádný problém. Pochopitelně při špatném nabalení pásky spoje rosí a je nutno je přepakovat.

Teflon neni nanic, x let se pouziva na pakovani konopi a jeste nikdo nevymyslel nic ekologictejsiho a funkcnejsiho.
I na ruskych vojenskych lodich se stale pouzivaji lana z konopi, na nic lepsiho zatim neprisli. \":-)\"
Pokud chcete napakovat mosazny fiting, tak bud potrebujete ten co ma na zavitech zuby, nebo tam ty zuby na zavitu musite udelat sikovkama.
Jinak se zadne pakovani na mosaznem zavitu neudrzi.
To konopi je dobre namaznout fermezi, coz neni nic jineho nez zkazeny lneny olej.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2015 5:54 pm 

Jarda píše:

...nakonec ani k mému údivu nebylo potřeba nic těsnit,fitinky jsem pouze přemontoval na nové filtry a nic nekape ani se nerosí

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2015 6:59 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Jakou reverzní osmózu koupit? Díval jsem se na stránky, co je na ně odkaz tady na hlavní straně a je tam víc typů. Nevím jestli se liší jen v průtoku, nebo i v kvalitě filtrace apod. Stačí nám tak 7litrů za den (ale aby šlo v jeden čas natočit alespoň litr). Jak jsem tak tady četl, stačí ta nejlevnější. V čem jsou ty dražší lepší? Zůstává ve výsledné vodě z nejlevnější RO ještě něco nezdravé? A hlavně bych se chtěl zeptat na montáž, je možné si to nechat za rozumnou cenu namontovat?

Cena kvalitu výstupní vody nijak neovlivní, většinou se týká průtoku a to řešit nemusíte i z té nejlevnější nelze vodu spotřebovat.

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2015 7:26 pm 
Administrátor
Administrátor

inzenyr píše:
Teflon neni nanic, x let se pouziva na pakovani konopi a jeste nikdo nevymyslel nic ekologictejsiho a funkcnejsiho.
I na ruskych vojenskych lodich se stale pouzivaji lana z konopi, na nic lepsiho zatim neprisli. \":-)\"
Pokud chcete napakovat mosazny fiting, tak bud potrebujete ten co ma na zavitech zuby, nebo tam ty zuby na zavitu musite udelat sikovkama.
Jinak se zadne pakovani na mosaznem zavitu neudrzi.
To konopi je dobre namaznout fermezi, coz neni nic jineho nez zkazeny lneny olej.

Inzenyr

Tak jistě, konopí je skutečně nenahraditelné, ovšem tak dotaz nezněl, nicméně napakovat konopím hladkou umělou hmotu taky není zrovna ideál, to by bylo potřeba závity trochu pomordovat, aby to na nich drželo. Mosaz bych asi teflonem nepakoval, to dělám vždy na konopí.

PříspěvekNapsal: pát bře 27, 2015 9:26 pm 

Tolar píše:
A tech 0,9 mikron je tedy dostacujici?Myslite si ze by mohla byt vsazena i do typu RO co ma Jarda?Jeste bych se chtel zeptat clena inzenyra protoze bydli v Praze,jestli by nemel nejaky tip na profika nebo lidí ktery umi reverzku zapojit..Vubec jsem necekal,ze to bude problem..Nekteri instalateri se me i ptali co to RO je-)Lidi z firem ktery RO pripojujou se me zeptali jestli jsem to koupil od nich a kdyz jsem rekl ze ne,tak to nechali plavat..RO mam doma 14 dni v krabici..Sam se do toho nechci poustet..Dekuji moc

Myslím, že 0,9 mikronu nestačí.Nejmenši bakterie má 0,2mikronu a nejmenší virus 0,02mikronu.

PříspěvekNapsal: pon bře 30, 2015 1:03 am 

Dobrý den, rád bych upozornil na možnost zakoupení vodního filtru eSpring. Bližší informace zde:

PříspěvekNapsal: pon bře 30, 2015 1:22 pm 

[quote="Vlastimil Hodina":29cz213b]Dobrý den, rád bych upozornil na možnost zakoupení vodního filtru eSpring. Bližší informace zde:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 56  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]