janka33 píše:
Myslím že z kg mrkvy nieje ani 6 dcl.Neviem vypiju tak 4 dcl a oranzove sú
Tak kašli na mrkvu, po mäse nebudú oranžové, ani zelené, ani červené, ani modré
A myslím, že keby vypili bravčovú krv (alebo inú krv), nebudú červené
, teda, viem to.. Tak kde je chyba ? ... Asi tá mrkva nie je tak "super", ako sa hovorí, asi telo je predsa len viac stavané na mäso (čo mi je už dlho jasné). Mäso neprináša žiadne problémy, jedine mäso vysmážané na slnečnicovom, repkovom, alebo sójovom oleji (či inom rastlinnom nenasýtenom), a s bohatou "škrobovou" prílohou. Ale to nie je vina mäsa, ako sa už mnohí iste dovtípili.
Ale späť k mrkvovej šťave. ... Nechýba mi. Na rozdiel od ananásovej. Mňamm...
A tá ananásová je aj "funkčná"... bromelain rozkladá bielkovinnú hmotu. Lepšie sa vďaka tomu trávia bielkoviny akéhokoľvek pôvodu.
A áno, nebude tam ani 6dcl šťavy, pokiaľ nemáš nejaký super odsťavovač. Ja mám Hurom za 330€, naposledy som si šťavil mrvku asi pred
3 rokmi, kilo, a fakt, bolo tam asi 5dcl šťavy... Neviem ale čím ma prospievať, keď hlavný benefit mrkvy je vitamín E, ale ten je rozpustný v tukoch, takže.... ČUDNÉ, NIE ??? ... A to si tí, čo konzumujú minimum tukov a hojne pijú šťavičky myslia, ako si prospievajú.... Akurát tak "diétia", rozkladajú svoje svalstvo, a dostávajú sa do podvýživy - tí, u ktorých nie sú šťavy len doplnkom (pár deci denne), ale ich "hlavným chodom". Na úkor kvalitných živočíšnych tukov a bielkovín.
Ale taká mrkvová šťava môže byť zaujímavá - pridať deci do chladnúceho živočíšneho jedla....by mohlo byť zaujímavé.
No a taký zajac - konzumuje mrkvu, ale potom aj SVOJE BOBKY, aby ju mohol stráviť na druhý krát, keďže na prvý sa mu to veľmi nepodarilo...
... To pre tých, ktorí uprednostnia surovú mrkvu, pred šťavou z nej.