[quote="cathyc":whg6kp6d]Mala by som k téme jednu otázku. Ja už od roku 2010 patrím k ľuďom, ktorí žiaľ operáciu prekonali a sú doživotne postihnutí tráviacimi ťažkosťami. Mala som komplikovanú operáciu a asi mesiac po, som chodila s vývodmi. Ja na rozdiel od iných mávam práve časté hnačky a nie zápchu. Občas mi tak strašne kručí v bruchu, že sa hanbím ísť medzi ľudí a to som od operácie prešla na vegánsku stravu, lebo po tej normálnej som sa cítila na zomretie. Nedokázala som sa však vzdať rafinovaných cukrov, takže asi aj preto tie problémy. Pred časom som sa vzdala aj závislosti od bielej múky a cukru. Problémy s trávením už nie sú až tak markantné, ale napriek tomu nemôžem konzumovať množstvo zdravých a chutných potravín, lebo mám z toho ohromné bolesti pečene. Z toho usudzujem, že očistou by som mala prechádzať aj ja, napriek tomu, že žlčník už nemám. Viete mi prosím poradiť či je to v takomto prípade vhodná cesta, alebo mi doporučíte niečo iné? Ďakujem za rady. K tomu, že kamienky by mali byť vyzrážanými soľami horkej soli alebo olejové útvary z oliváča by som chcela povedať vlastnú skúsenosť. Kedysi keď som bola podstatne mladšia a ešte silne mäsožravá, som absolvovala týždeň na zelenine a ovocí, cca na štvrtí deň som začala vylučovať mäkké zelené útvary podobné kamienkom. Nepoužívala som žiadnu soľ a ani olej. Takže čo z ovocia sa mohlo vyzrážať mne? Ospravedlňujem sa za ironický tón. Teraz len ľutujem, že som podobnú očistu nerobila pravidelne a prípadne, že som neskúsila túto s oliváčom. Pred 4 rokmi som už o nej vedela a stále som to odkladala.[/quote:whg6kp6d]
Tak člověk je na světě proto, aby konal chyby a z nich se snad poučil, jak vidíte i na vašem případě, nakonec to po všech peripetiích člověk většinou pochopí. Na mnoha místech je zde opakováno, že právě lidé bez žlučníku mají očisty konat pravidelně a pokud z vás šel bordel i po pouhém nasazení odlehčené stravy, tak