Děda Ladin píše:
Jsem na téhle stránce a tématu naprostý nováček, ale po prostudování diskuse už vidím první problém.
Ultrazvukové čističky.
Už výraz "čistička" je zavádějící. Čistička je žena, která něco čistí. Ale tímto slovním spojením je zaplevelena velká část "mainsreamu", a nejen v souvislostech ultrazvukového čištění...
Navrhuji používat výraz "Ultrazvukový generátor".
Z diskuse vyplývá, že za správný ultrazvukový generátor považují všichni diskutující malý a nevýkonný přístroj, spatřený v Jardovu videu, a pokud s tímto něco řeší, řeší nanejvýše časový spínač tak, aby umožňoval delší časy sepnutí. No narosté nepochopení shlédnutého.
NIKDO v diskusi se nezajímá o ultrazvukový výkon použitého přístroje, který je pro tvorbu liposomů naprosto zásadní.
Proto jsem si pořídil ultrazvukový generátor o akustickém výkonu 120W, o účinném objemu vany 700 až 2500 ml, tak, abych nemusel řešit problém pro kolik lidí, na kolik dní, zda v ledničce, či po konzervaci mimo ni, atd...
Předpokládám, že výšeuvedené problémy budu moci řešit velmi operativně, vše při nejvyšší kvalitě liposomů.
Váš Děda Ladin
Tak je otázka zda jste nad tím nějak vyzrál, stejný problém jsem na počátku řešil mnoho dní, než mě někdo, kdo se v tom opravdu vyznal sdělil, že podstatný není ani tak celkový výkon, jako nejvyšší možný výkon přepočtený na využitelný objem. Pokud použijete tento logický fakt, máte vlastně na stejný objem méně výkonu, tedy asi za ty prachy nic moc. Další důležité info je, že není dobré ve velké čističce pracovat s malým množstvím tekutiny, to generátoru zásadně neprospívá a vše rychle odchází. Podotýkám, že to není z mojí hlavy, ale přímo od výrobců těchto přístrojů, kde jsem chtěl za jakkoliv nesmyslné peníze vyrobit super stroj, což bohužel technicky není možné.