stejski píše:
Mám podobny míry jak ty a cítim se jak Somálec.Měl jsem sto kilo ale ze zdravotnich duvodu sem zhubl.
Bez sacharidu se nabrat hmota prostě nedá.Ani se te nedivim ze sem nedals fotku kdyz ses taky asi jak z Birkenau
...Ja tu fotku dám. Posledný marcový deň, alebo 1. či 2. apríla. Jeden z týchto dní ma odfotí sestra. Píšeš neskutočné hlúposti, že bez sacharidov sa nedá nabrať hmota... Tým jasne dávaš najavo, že tukov zješ denne veľmi málo na to, aby si mohol pribrať svalstvo (aby ti nekatabolizovalo z nedostatku kcal v strave). A koľko zješ denne bielkovín ? Na tom zleží tiež, hoci ešte viac záleží na tukoch (keď sa chceme "zbaviť" sacharidov), aby si ich mal dostatok.
Meriam 190cm, vážim dnes ešte tak celkom "nenabratý" po hladovkách 78kg (chcem nabrať do 79,5-80kg do spomínaného termínu, pôjde to myslím, svalová pamäť). Možno si povieš, že potom som ako somálec. Ale OMYL... Veď uvidíš. A aby bol dôkaz že to je moje foto, budem držať lístoček s nápisom "Kosican87". Alebo nejaký iný dôkaz, že som to ja ? Iný mi nenapadá. Len nezabúdaj, že som, A VŽDY SOM BOL, konštitúcie "vietor". Na rozdiel od teba (keďže si mal 100kg, a o tom sa mne ako "vetru", a ešte aby to bolo vo svaloch, môže len snívať
).
Ešte doplním ... Keby som začal cvičiť 3 krát týždenne, tak naberiem na možno 81,5 - 82kg, V KVALITE. Keby som k tomu prihodil kreatín (legálny doplnok, ale v živote ho nepoužijem, v minulosti som použil, pár rokov dozadu), nabral by som na 84-85kg. Mal som 84kg pred rokom a pol. V posilňovni som počúval od tých, ktorým nejde len o "veľkú hmotu", že "ako dobre vyzeráš, Marek...
". Teraz mám o 6kg menej, VIDNO TO, ale nemusím drieť 3 krát týždenne, ale len 2 krát, pričom jeden tréning z tých dvoch nie je ani tak "dretie", ale skôr "aerobka" (60 opakovaní v troch sériách na hrudník, ramená, chrbát, drepy, doplnkové cviky na nohy, brucho). Mne za to nestojí mať 84-85kg, nestojí mi to za to, aby som tomu venoval toľko času. Myslíš, že tí vykamanci v posilňovni.... vieš čo oni robia (takí "objemní", proste "chlap jak hora")...??? Jedia 5-7 (niektoré indivíduá 8 krát denne, tretina z nich sa budí o tretej ráno, aby si dali "nočný proteín", nech nekatabolizujú........Pred spaním tesne zjedia 250g tvarohu (kazeín, a ešte pred spaním tesne...)... JEDIA AJ KEĎ VôBEC NIE SÚ HLADNÍ........ A chodiť cvičia formou "split" (2-3 partie za tréning, väčšinou 2), 4 krát týždenne, niektorí aj 5-6 krát. A drvivá väčšina z nich nerobí ani strečing. O precvičovaní hlbokých stabilizátorov ani nehovorím, na to takmer úplne každý z nich kašle.
A sú často chorí, vkuse počujem "Tak som tu po dvoch týždňoch, bol som chorý..." Vkuse ......... chcú mať hlupáci zatvorené vetračky pri cvičení, a to cvičia aj v dlhom rukáve (v posiňovni sa kúri), že "Aby sme neprechladli"......... IMUNITA NA H*VNO.............
U nich je ale na prvom mieste svalový rozvoj (a všetko ostatné mu podriaďujú, aj zdravie). U mňa nie. U mňa je to sekundárne, prvoradé je u mňa totiž zdravie. Ale - dievčatám/ženám sa páčim, a hlavne, keď mám toho na sebe oblečného čo najmenej. TO MI STAČÍ, za to ďakujem ako prírode (kostra, síce nie úplne ideálna, ale som spokojný), tak samému sebe, za to, že sa o seba starám - o svoje zdravie celkovo, o svoju postavu...