Jonys : Dnes som bol u psychologičky, pretože si idem meniť priezvisko na také aké ja chcem mať (s mojim aktuálnym nesúhlasím, som aj tak jediný muž v Košiciach s takým priezviskom, no aj teraz budem jediný, ale na celom Slovensku...Bližšie špecifikovať dôvod nebudem). Ku psychologičke ma poslala pani z matričného úradu, odkiaľ sa posielajú žiadosti na zmenu mena/ mena a priezviska (ja si krstné meno ponechávam). Je to proste aký zákon, psychologička musí urobiť posudok. Psychologičku som milo prekvapil tým, že som bol "o krok vpred" než ostatní bežní pacienti. Súhlasila so mnou, že v mojom prípade nebudeme brať do úvahy ten asi 80 otázkový "test" na štýl "áno-nie", kde mi vyšlo, že trpím možnými závislosťami na hracích automatoch alebo psychotropných látkach, že som introvert, a že mám kriminálne sklony....... Smial som sa na tom z dôvodov : Introvert asi ťažko bude kecať s polkou posilňovne, ozývať sa dievčatám (zoznamovať sa), cítiť sa medzi ľuďmi ako doma... Ďalej - opitý som bol tri krát za život, nehrám ani HRY NA POĆITAČI, nie to ešte v herni, nefajčím, nehúlim, neberiem drogy. Ďalej - keď som pred asi dvoma mesiacmi našiel v posilňovni keď som bol sám v šatni na lavičke obstojný MP3 prehrávač so slúchadlami, neváhal som ani sekudnu, a ešte neprezutý a neprezlečený do cvičiaceho, v bunde a v ponožkách, som obišiel posilňovňu, že komu patrí ten MP3 prehrávač (a našiel som).
TAKŹE TO CELÉ PADÁ, AKO AJ XY TEÓRII OHĽADOM STRAVY, ktoré sa tu často omieľajú....
Ďalej : Psychologičke som povedal, že s testom absolútne nesúhlasím, a že test je tvorený pre obyčajných "normovaných" ľudí, a nie pre mňa. Z celkového dojmu zo mňa so mnou súhlasila, ešte to dokonca aj zdôraznila. Zapla počítač so špeciálnou klávesnicou (čísla), a riešil som niečo ako kombinatoriku (matematiku som vždy neznášal, proste ma to nezaujíma, neučil som sa ju). Zvládol som všetkých 15 kombinácií. Pri posledných asi siedmych odpovedala "výborne", čím mi dala najavo, že zďaleka nie každý na to príde (netvrdím ale, že jeden zo 100, určite ich je o dosť viac, teda aspoň dúfam). Čiže - NADPRIEMER.
14 mesiacov prijímam denne max 25g sacharidov (skôr ale tých 15g), a 5 rokov predtým som denne prijímal zhruba 70-80g sacharidov, vždy samozejme s dostatkom tukov.... Jonys, si vedľa ako tá bedľa. PEKNE MI TO MYSLÍ, dokonca som inteligentnejší ako kedykoľvek predtým (ale áno, som ešte "neprebudený" v praktickom živote). Takže
ďalšia teória ktorá padá.
Moje pôsobenie na tejto stránke skončilo.
Svoje foto som konečne po rokoch sľubovania (vynúteného, to sa nepočíta
)postol, môžeme to považovať za moje rozlúčenie.
Aj naďalej budem držať hladovky (v teplejšom období len jednodňovky, aby som bol v tričku a hore bez medzi ľuďmi atraktívnejší než schudnutý...), v neskoršiu jeseň až neskorú zimu to budú hlavne suché trojdňovky.
Na mojej SUPER strave ostávam, vďaka nej mám aj ako vietor vymakanú postavu, a ťažko niekto uverí, že toto je 78kg na 190cm. Holt, som asi riadne prečistený a o to ľahší, keď ostatní 78kg vážiaci 190cm vysokí sú prakticky bez svalu (výnimku sa samozrejme nájdu, ale je ich absolútne minimum).
Detox typu derivačný kúpeľ, mlganie oleja, kúpele 2 krát týždenne ponechávam tiež. Rovnako jogínske asány. Proste ponechávam všetko, ale potrebjem viac času (začínam aktívne pracovať na vystupovaní z komfortnej zóny - to sa nedá pri PC
), prestávam chodiť na fóra.
A ajurvéda mi hovorí veľa - LEN AJ ONI VEDIA HOVNO O TOM, že samotný tuk nezvyšuje cholesterol.... Vraj zatemňuje myseľ veľa živočíšnej stravy......Preto som stále "vnímavejší" ? .... Môj štýl komunikácie je môj štýl, tak to cítim, nezabúdaj, že sa takto ako sa vyjadrujem, vyjadrujem k vašim tézam, názorom, ktorých ste ako osoby nosiče. Ja tu nepením ani nič podobné, a nikomu z vás neprajem zle, dokonca ani aby sa na verejnosti pokakal, alebo doma... Len proste "NO MERCY", mne vyhovuje narovinu a bez pretvárky (keby som písal inak, pretvaroval by som sa) napísať svoj názor za ktorým si pevne stojím, a nemusím to kombinovať s hanou taktnosťou,
lebo taktnosťou NIKOHO neprebudím z omylov.
Píšeš, že každý potrebuje inú stravu ......
ÁNO - INÉ MNOŽSTVO TUKOV, BIELKOVÍN A SACHARIDOV.....
POMER ALE OSTÁVA ROVNAKÝ = NAJVIAC TUKOV, STREDNE BIELKOVÍN (v prípade tučného viac bielkovín než tukov - NA ČAS, KÝM NESCHUDNE), MINIMUM SACHARIDOV. To znamená, že vietor potrebuje tukov dajme tomu 300g denne (dospelý muž, aj taký ktorý necvičí), bielkovín dajme tomu 1,5g/kg váhy, sacharidov MINIMUM. Nejaký tučko bude poterbovať tukov možno 100g/deň (aj menej, aby spaľoval svoje), bielkovín možno 1g/kg (lebo má veľa tuku a nie veľa svalov + je ťažký), a minimum sacharidov........Neviem kde v lese a na lúke si chceš zabezpečiť 130g sacharidov denne ?
Toto si zapíš za uši :
Neexistuje typ človeka, ktorý potrebuje prijímať viac sacharidov v strave, než tukov (výnimku môže tvoriť zloženie materinského mlieka v určitom období). NIKTO NETLÚSTNE Z TUKOV, ALE ZO SACHARIDOV - a to ten, kto ich zle metabolizuje. NIKTO nemá zvýšený inzulín z tukov, ale z prebytku sacharidov. Nikto nedostane cukrovku z tukov, ale z prebytku sacharidov. Nikto nedostane alzheimera či rakovinu z tukov, ale zo sacharidov. Nikto nemá zodraté cievy z tukov, ale zo sacharidov či z nedostatku tukov.
Pre každého je najvhodnejšie sacharidy znížiť na minimum, ideálne tak na 20g/deň, aby bol v nutričnej ketóze tak, ako by bol v prírode, lebo tam by nemal inú možnosť, pokiaľ nežije v oblasti banánov. Tučný človek má konzumovať viac bielkovín ako tukov kým neschudne, a sacharidov stále minimum. Človek "netučný" má konzumovať viac tukov ako bielkovín, a sacharidov minimum. Tuky len živočíšne, prípadne v malom množstve ako doplnok kokosový či olivový tuk.TO JE CELÁ "VEDA"...............
Ďalej - kebyže chcem, môžem písať príspevky ako "spisovateľ". pekne dodržiavať skladbu vety, atď, lenže pointa je v tom, že NEMÁM TÚ POTREBU. No mojich 20g sacharidov denne by mi na to mentálne úplne stačilo.
JONYS, JE MI ĽÚTO, ALE SI ÚPLNE VEDĽA. Tvoja teória o tom, že môj mozog pôjde "do kytek".
K mojim ramenám :
TO SÚ KULTURISTICKÉ PÓZY - TO NIE JE UVOĽNENÝ POSTOJ, KAPIŠTO ? Pozri si kulturistov v týchto pózach - každý jeden ich takto robí, takto sa demonštruje chrbát z predu a zo zadu, takto sa aktivuje jeho šírka V uvoľnenom postoji ich mám nižšie položené, o to sa ty neboj
Na medzilopatkových svaloch pracujem, takže to bude pekne vyvážené - tak či tak, 90% mužov má menej svalstva na chrbte ako ja, a 98% má objektívne menej esteticku postavu ako ja, tak čo riešime (nie, nevystatujem sa, konštatujem). Nechceš zo mňa náhodou nejakého fitness modela ? Nepreháňaj, o to neusilujem, je mi to proti srsti. Môžem mať slabinu, dokonalé telo nemám.
HSS cvičím 50-55 minút týždenne (rozdelené do troch častí). Neviem presne ako sa tie cviky volajú (videl som videá, neviem ani ako sa volajú asány ktoré cvičím roky, nezáleží mi na tom), ale "z každej strany", ako z boku, tak z predu a zo zadu, patrí tu aj L-sit, atď...
V prkne ako dlho vydžím ? .... Jonys, ja robím prkno na dlaniach, a ešte s tým, že ľavú ruku + pravú nohu (a potom opačne) dám do vzduchu..... Také oveľa ťažšie prkno vydržím 1 minútu (nezvyšujem čas, preto nie dlhšie). Rovako robím "bočné prkno" na hlavne bočné hlboké stabilizátory, a to mám v ruke 5kg činku pri tom, a vydržím kedykoľvek hravo 90 sekúnd (lebo dĺžku nezvyšujem, proste nie som typ, čo sa chce stále prekonávať vo fyzických veciach). V L-site s nohami nedotýkajúcimi sa zeme vydržím 20 sekúnd (typujem že 99% bežnej populácie nevydrží ani 5 sekúnd, takže....).
TAKŽE ZNOVA SI MIMO. Nevadí, NIČ SA NEDEJE.
Držte sa tu chlapci a dievčatá (radšej dievčatá a chlapci, ale viac tu komunikujem s mužmi než so ženami, tak preto také poradie), ja sa lúčim, idem teraz popri zdravom životnom štýle riešiť aj sebazdokonaľovanie iného rázu, lebo bez toho je to nuda......
Tešilo ma, Košičan87 & NOWOCAYN & NOWOCAYN_2 sa tu s vami lúči navždy, ale vždy nás bude spájať to, že máme záujem o čo najlepší zdravotný stav - a AKTÍVNE na tom pracujeme.