Kosican87 píše:
Ahojte.
Práve mi napadlo, či by jedna KVALITNÁ, doma ušúľaná cigareta z kvalitného tabaku DENNE, mohla byť zdraviu prospešná.
Mám tušáka, ktorý hovorí, že ÁNO, MOHLA BY BYŤ.
Aký názor na to máte vy ?
Napr. ranná, alebo večerná cigaretka, stále ale platí - jedna denne, a kvalitná (bez chémie v cigarete).
Mám dojem, že s tabakom je to ako s alkoholom - v malom množste liek, vo veľkom jed (tu tiež neplatí "zlatá stredná cesta").
Tuhší/tuhí fajčiari vyzerajú na svoj vek staršie, než by vyzerali keby nefajčili, ale zas je pravda aj to, že ten čo vypije denne 5dcl vody počas celého roka, si bude škodiť rovnako tak ako ten, čo vypije denne behom celého roka 7 litrov vody denne... Tým chcem povedať, že 1 kvalitná, dá sa povedať "bio" cigareta denne by mala skôr prospievať, a VôBEC by sa nemala postarať o skoršie stárnutie. Rovnako, ako je to s alkoholom, ktorý v malom množstve prospieva (a ten kto si myslí že to tak nie je, je mi ľúto jeho nevedomosti - ohľadom toho alkoholu).
Moc nevěřím na prospěšnost cigaret. Navíc, nikotin je silně návykový, takže pokud si začneš s cigaretami, pravděpodobně se staneš závislým a postupně budeš zvyšovat dávky, až jednou budeš kouřit krabičku denně. Dle některých studií je nikotin stejně návykový, jako heroin.