pisnicka12 píše:
Děkuji, každá rada se hodí a jsem za ni vděčná. Když mě ale začne bolet hlava, tak je to na zbláznění. A kdyby mně někdo řekl, že mi pomůže vypít třeba benzín, tak ho vypiju, jen abych si ulevila. S hlavou potíže nebyly, pokud nepřišla menopauza, tak si říkám, že zde půjde o hormony. I to se dá srovnat změnou stravování, očistami a doplňky?
Jako nejjednodušší metodu bych zkusila klystýry a pití štáv především z mrkve a špenátu ( mohou chybět právě minerální látky, které tato zelenina obsahuje - dle Michaila Tombaka) mrkev + špenát 80ml + 160 ml poměr 1:2 .
Z vlastní zkušenosti bych přihodila i čisté MUMIO ne tablety. Někde se uvádí, že by na migrenu mohla pomoct i štáva z citronu. Také by mohlo být přínosem vyvěšování těla hlavou dolů třeba na autotrakčním lehátku.
Dle R. Breusse:
Bolesti hlavy
Jsou lidé, kteří jsou postiženi těžkými chorobami žaludku, aniž by pociťovali zvláštní žaludeční potíže, zato však trpí velmi silnými bolestmi hlavy, zejména v místech nad očima a nad čelem. Tyto bolesti hlavy jsou příznakem žaludeční choroby. Tito pacienti se brzy uzdraví, když během 3 až 5 týdnů vypijí denně v hodinových intervalech a po doušcích šálek studeného pelyňkového čaje.
Malá špetka pelyňku se spaří v šálku horké vody pouze na 3 sekundy.
Při jednostranné bolesti hlavy (migrény) účinkuje velmi dobře meduňkový čaj. Špetku meduňky lékařské dáme do šálku horké vody na 10 minut vyluhovat.
Při bolestech v zadní části hlavy se jedná většinou o poruchy plotének v oblasti krční páteře. Okamžitá pomoc je možná několika vhodnými hmaty. Příčinou může být i nízký krevní tlak.
Při všech těchto nemocích pomáhá i čaj z petrklíče (Primula officinalis) dohromady s třezalkou. Obě bylinky necháme v horké vodě vyluhovat. Také šálek fialkového čaje, přijímaný přes den v doušcích, pomůže někdy velmi rychle, zvláště při bolestech nervového původu. Nechá se vyluhovat také jenom 10min. v horké vodě.
Dle E. Cayce
Migréna
Bylo popsáno více případů migrény. Všechny pocházely z tlaků v břišní oblasti,
nikoliv v hlavě. „Mnoho jich, jako v tomto případě, začíná zánětem v tlustém
střevu. Tam jsou jedy zdrojem intoxikace, která tlačí na centra sympatického a
cerebrospinálmho nervového systému. Tyto tlaky jsou příčinou obrovských bolestí
hlavy a občasného, téměř iracionálního chování. Odpovědnost nese podráždění
tlustého střeva. Nejprve ho musíme zrentgenovat a ve vzestupném a příčném střevě
najít místa, v nichž existují hnilobné síly. Tato místa vypadají jako placky."
„Je třeba dát několik důkladných klystýrů, užít sůl a sodu jako Čisticí prostředek
tlustého střeva a pak zjistíme, že potíže mizejí. První očišťující roztok by měl
obsahovat 2 kávové lžičky soli a l kávovou lžičku sody na 4,5 l vody ohřáté na
tělesnou teplotu. Také voda k výplachům má mít tělesnou teplotu a má obsahovat
přinejmenších 2 polévkové lžíce glycothymolinu do 1,5 l vody."
Jako pomocnou metodu při celkovém útoku proti nemoci Cayce doporučil použití
„radioaktivního" zařízení a hodinovou meditaci pro vlastní poznání. „Přikládané
desky udržujte velmi čisté. Před každým přiložením ke kotníku a k zápěstí je
očistěte brusným papírem a totéž provedte, až je sundáte."
Doporučil také osteopatické adjustace pro uvolnění šíjové oblasti, rovněž v okolí
šestého dorzálního obratle, ve středu zad a v oblasti dolních zad provádět totéž.
„Dělejte to," řekl Cayce, „a můžete si pomoci."
Je příčinou některé z těchto potíží alergie?
„Některé potíže souvisejí s alergií, ale co je to alergie? Jde o výsledek
představivosti různých vlivů, které mohou reagovat se sympatickým a čichovým
nervstvem. Pokud organismus očistíme, mu žeme ho dostat do lepšího stavu." -
Pacient očividně nemohl uvěřit, že mučivé bolesti hlavy pocházejí z jiné části těla.
Který mentální faktor je odpovědný za poruchy v mé hlavě?
Cayce trval na svém. „Tlaky, o nichž jsem mluvil, mezi sympatickým a
cerebrospinálním nervstvem. Jsou výsledkem stavu tlustého střeva. Zrentgenujte ho
a najdete to."
Pro Cayceho neexistovalo žádné nevyléčitelné onemocnění, pokud byl pacient
připraven a terapeut schopen použít všech vědomostí. Byl důvěrně seznámen s
nevyléčitelnými bolestmi migrény. Když se ostatní domnívali, že jde o výsledek
nervového napětí a vrozených sklonů, Cayce poznamenal, že je to pouhý příznak,
nikoliv příčina. Navzdory tomu pro dlouhodobě trpící, zoufale spoutané nemocemi,
můžeme často udělat jen málo.
Případ 1: Již dříve jsem měl dlouhou rozmluvu s 45letou přítelkyní, která si hrdě,
jak jsem ji podezříval, stěžovala na migrénu, která ji trápí léta. Celou dobu, co ji
znám, tyto bolesti používala jako omluvu a důvod k dlouhému odpočinku v posteli,
s vypnutým telefonem a pyramidami krabiček prášků na nočním stolku.
Když se ze záchvatu dočasné zotavila, zavřela oči a vzdychala: „Nedokážu si
představit, jak přežiju další." Pak vzhlédla a radostně řekla: „Ty bolesti jsou
nevyléčitelné, víte, a nikdo neví, co je způsobuje, nikdo."
Tato paní se však mýlila. Zdá se, že Cayce o migréně věděl vše. Dokonce poskytl
moudrou radu: „V mentálních pochodech zůstávejte stále optimistou, i když se nic
nedaří." (J. Stearn 1967)
Případ 2: Jednou mi telefonovala přítelkyně, aby si postěžovala na své
nevysvětlitelné, nevyléčitelné bolesti hlavy. Předpokládal jsem, že by ji mohlo
zajímat, co Cayce řekl o léčbě migrény. Kdysi si o nern něco přečetla a byla
uchvácena jeho kouzelnickými schopnostmi. Nyní se zdála podivně rezervovaná a
skeptická.
„Cayce," začal jsem, „řekl, že migréna může být vyléčena, pokud člověk sám sebe
vyčistí, podrobí se osteopatickým narovnáním páteře a zlepší si celkovou mentální
úroveň. Zajímala by tě tato zpráva?"
Dlouhodobé trpící žena zadržela dech. „Jak směšné," zvolala. „Nikdo nemůže
vyléčit migrénu, nikdo."
.Když zavěsila, vzpomněl jsem si na Cayceho. Co že to řekl? Ano, tady to je: „To,
co si člověk vytvoří, jakou si o tom udělá představu, takové to je." A bylo tomu tak.
(J. Stearn 1967)