AlikAlik píše:
Dobrý den pane Jardo, mému příteli brní obě ruce a nohy již několik let. Zjistili mu vyšetřením EMG karpální tunel na levé a pravé ruce již v pokročilém stadiu tak, že mu doporučili operaci.Dočetla jsem se, že operace trvá tak 30min ambulantně, že to nebolí. Přítel pracuje jako mechanik lokomotiv a vlaků. Má obavy, aby operace dobře dopadla a mohl tuto práci dále vykonávat.Neschopnost může být od 1měs - 3měs. Co kdyby nastaly nějaké komplikace? Jak po operaci probíhá případná rehabilitace, či nějaké cvičení, nebo vodoléčba? Co kdyby na operaci nešel, co se může stát, nebo jestli ještě může situaci napravit jinak?děkuji Alena
Kdysi uz byla znama pripravena jit na operaci karpalu. Pak dala z jineho duvodu pust 21 dni a problemy s karpaly zmizely. Tedy mimo pustu pak jeste presla vice mene na syrovou stravu. je to odhadem 10 let. Bohuzel medicina preferuje co nejdrazsi reseni problemu, ktere navic vetsinou resenim neni, takze vytvari dalsi problemy a dalsi penize za jejich lecbu. To, ze ma pritel uvedene problemy znamena, ze nevede zdravy zivot a zdrave se nestravuje. Takze predpokladam ze ma nebo bude mit dalsi potize. Operece nemusi byt reseni, tyto operace se casto opakuji a stava se i ze je to po operaci horsi. Zmenou stravy a ocistama a zmenou zivotniho stylu lze resit temer jakykoliv zdravotni problem, ale s vyjimkou problemu vzniklych zakroky doktoru, co ti uriznou uz vetsinou nedoroste a co omylem preriznou uz se rovnez tezko spravi. Takze moje rada je zahrabat na internetu a najit prirodni reseni. kdyz jsem se tim kdysi zabyval, tak velice doporucovali ananasy protoze obsahuji bromelain. A urcite by pomohlo nasadit ocisty a zmenit stravu smerem k syrove strave a ten pust. Kdyz to neudela, tak stejne mohou prijit dalsi problemy a horsi. Jinak to, jak dlouho operace trva a jak moc to boli je nezajimave v porovnani s tim, jestli operace opravdu pomuze a jestli naopak neuskodi. Zkus si treba prolitnout tuto diskuzi:
http://www.mojestarosti.cz/poradna/zdra ... eraci.html. Tedy je i rada lidi, kteri po operaci problemy nemaji, ale nikdo seriozni nezaruci, ze problemy nemohou nastat. Takze aspon ja, nez bych sel do operace, urcite bych nejdriv zkusil prirodni lecbu stravou a ocistama.