[quote="André":3e1y6fnb]Dobrý den, zjistlili mi zvýšené amylázy na slinivce. Jsem ve 3 měsíci těhotenství. Co v tomto případě doporučujete pane Jardo jako nejlepší léčbu, abych neublížila tomu mrňousovi? Některé byliny a potraviny v těhotenství nedoporučují.
Doktorka doporučila při mé váze 52kg a výšce 170cm bohužel ještě dietu.
Je dost problematické sehnat dobrý ananas. Ve většině případů si nechám zajít chuť, protože 99% je ze spod naplesnivělá v místě řezu a takový ananas by se asi neměl jíst. Kde kupujete ty dobré? Mě se málo kdy podaří najít nějaký k jídlu.
Co doporučujete z čerstvých šťáv? Často si dělám na lačno pomeranč + citron, nebo jablko + mrkev + červ.řepa.
Jakou očistu jater by jste v mém případě doporučil, je-li to teď vůbec vhodné a mohu v těhotenství dělat klistýry?
Léčím se také s hypofunkcí štítné žlázy.
Předem moc děkuji za odpovědi i ostatním Andrea[/quote:3e1y6fnb]
Tak je otázkou proč slinivka zlobí a asi by jste i cítila, že máte nějaký problém. Slinivka potřebuje křemík, pankreatické a digestivní enzymy, kyselinu alfa lipoovou a ideální je papayová kašička. Prostě papayu omyjete, špičkou nože vymetete semínka, rozmixujete včetně slupky na takovou přesnídávku a jíte po každém jídle jako dezert. Pokud ji rozmixujete s přídavkem kokosového oleje vznikne chutný pudink a dokonce má i tu správnou konzistenci. Koupit dobrý ananas je opravdu problém, ideálně hned u dovozce, třeba Sapa, ale to je pouze pro pražské. Hodně křemíku má šťáva z okurek a asi spíše zeleninové, než ovocné, ve kterých je dost organických kyselin a mohou problém dráždit. Na