Martin26 píše:
Dobrý den, mám za sebou první očistu jater. Po první dávce epsomky jsem již dostal průjem, následně několikrát i během noci. Bylo mi nevolno, trochu bolest hlavy k ránu. V 9 h vyšlo 10 malých kamínků a takové bahno, pak ještě odpoledne jednou 3 kusy a podruhé 7 ks.
Průjem jsem měl až do večera. Strava začala pom. šťávou, po půl h jablko, po hodině rýže. Večer brambor a volské oko. Třetí den ráno stolice velmi světlá, neformovaná 2x po sobě. Večer jsem si vzal 2 tablety laktobacilů co mi zbyly po šance a dnes ráno taky.
Mám několik otázek:
1. Je normální mít průjem až do večera druhého dne?(Myslím den, kdy dám 3. a 4. dávku epsom. soli)
2. Pomůžou mi proti němu laktobacily, když jeho důvod není bakteriální, ale má původ v epsomce? (uhlí ani nic jiného nemám)
3. Když mám hodně průjmů po epsom. soli,a po poslední dávce se naleju vodou, nemůže se mi pak narušit střevní stěna, popř. dojít ke srůstům jako u šanky, když se pak včas nenajím?
4. Proč mám dnes, tj. 3. den tak světlou stolici?
5. Můžu den po očistě sníst něco mastného, popř. si dát jedno pivo?
6. Může se vlivem očisty posunuté "kamení" dostat do žlučovodu a nějak ho zablokovat?
Celá procedura probíhala poměrně v klidu, jen epsomka ráno byla pěkně hnusná. Celkově se cítím jako před očistou, čekal jsem od toho více, ale snad napříště to bude mít účinek větší.
Díky za odpovědi, jde mi spíše o zvídavost co jak funguje, než že bych byl z procedury nějak vyplašený.
1)Není to běžné, ale stává se to, záleží dost na stavu střeva.
2)Asi moc ne, to pak prostě spíše dát klystýr.
3)Silně pochybuji, že by jste to dokázal dostat do takového stavu, aby mohlo ke srůstům dojít, zatím jsem se s tím u nikoho nikdy nesetkal.
4)Možná pouze málo tuku ve stravě, to se pak vylučuje málo žluče.
5)Určitě bez problémů a pivo, no asi nejlepší to nebude, ale moc škody také nenadělá, dal bych raději červené víno.
6)Teoreticky to možné pochopitelně je, ale nikdy jsem o takovém případu ani neslyšel.