Jarda píše:
Arwenp píše:
Velice jste mě potěšil článkem o zeleném nápoji. Před nedávnem mi jedna známá nabídla zelený nápoj z ječmene a chlorely, známý komerční výrobek a dala k prostudování příslušnou brožurku. Cena mi do té doby nebyla známá. Když jsem si knížečku pročetla a nadchla se pro účinky ječmene a chlorely, našla jsem si na netu, kolik to stojí. Pak jsem na věc změnila názor. Ať je produkt sebečištější a technologie sebevymakanější, nezdála se mi cena dost adekvátní. V takové chvíli přestávám věřit zčásti i tomu, co je psáno v brožurce. Na jednom z fór jsem se zeptala, jaké s tímto mají lidé zkušenosti. Odpovědi se různily a já si produkt nekoupila. Teď když na vašich stránkách čtu o zeleném nápoji, matně se mi vybavuje zmíňka o receptu nápoje z kopřiv, o kterém jsem kdysi slyšela. Neznala jsem detailnější informace, které jsem nyní měla možnost přečíst u vás. Vylezla mladá kopřiva, kterou jsem dneska naškubala, takže za chvíli se do toho pustím. Děkuji a hodně zdravíčka.
Tak tím určitě nic nezkazíte, ale s kopřivou opatrně to není bylina na dlouhodobé užívání, krev sice čistí, ale také dost zahušťuje a jde ji tedy užívat pouze krátkodobě v řádů několika týdnů. Jinak ostatní zelené lupení si můžete dělat po celou sezónu prakticky bez omezení, přičemž nejvhodnější je vojtěška a jetel.
Chtěl bych se podělit o svou zkušenost s alergií na kopřivy. Podle doporučení ze zdejších stránek jsem začal odšťavňovat byliny. Mám šnekový odšťavňovač Omega. Nejdříve jsem dělal štávu z listů pampelišek + mrkev a ta byla výtečná. Předevčírem jsem místo pampelišky použil 3 celé menší kopřivy plus samozřejmě kombinace s mrkvovou štávou. Z těch kopřiv bylo tak 1 dcl štávy a z mrkví jsem měl půl litru, po smíchání jsem to vypil. Cca za půl hodiny mě začalo hořet celé tělo, úplně jsem zrudnul a po celém těle mi vyskákali puchýře a rudé skvrny. Strašně to svrbělo, nešlo se nedrbat. Když jsem měl za 2 hodiny i potíže s dýcháním, jel jsme na pohotovost, kde jsem dostal hned 2 injekce proti alergii - nějaké prý kortikoidy. Do rána jsem byl ok.
Zajímalo by mě skutečné vysvětlení toho co se stalo? Všude tady čtu jak je šťáva z kopřiv zdravá, dokonce i prý proti kopřivce
)) No a množství 1 dcl mi taky přijde že není moc. Kopřivu jsem natrhal v přírodě, v místě kde nemohla být ničím stříkaná ...
Pokud se tu k mému zážitku někdo vyjádří, budu moc rád
díky