vencaxxx píše:
Díky za rady, zatím jsem mu poslal ukázkový jídelníček, ale třeba v práci bude mít problém s dodržováním. Nikdy zdravě nejedl a teď je to trochu šok. Navíc jde na tu operaci, naznačil jsem mu sice že to nemusí být jediné řešení, protože jiné známky rakoviny nemá (hubnutí) tak si myslím že by to stravou šlo zvládnout. Ale vzhledem k tomu že asi nebude dodržovat všechno co jsem mu poradil tak možná ta operace bude lepší řešení a pak dělat všechno pro to aby se to neopakovalo. Akorát se trochu bojim toho že po operaci se uklidní, bude to považovat za vyřešené a bude pokračovat v dosavadním životním stylu.
Musím vás upozornit na dost podstatný detail a to, že odstraněním nádoru se rozhodně neodstraní příčina jeho vzniku, což je právě důvodem nízké úspěšnosti této léčby. Mnohdy je i s velkým otazníkem, zda je pro klienta odstranění nádoru přínosné. Někteří léčitelé dokonce tvrdí neoperovat vůbec, nebo pouze v případě neprůchodnosti jícnu, nebo střeva, ale nic jiného. To se pochopitelně těžko lidem vysvětlí, když komise lékařů do takového člověk hučí jak do dubu, že to musí ihned ven a hlavně je nutné chemizovat a ozařovat. Navíc člověka cíleně straší, že bude pozdě, což málo koho nechá v klidu přemýšlet.