Ahojte.
Keď človek konzumuje denne jedlo jedlo dostatočnej výživovej a energetickej hodnoty na to aby sa
necítil najbližších 23 - 23,5 hodín diskomfortne (energeticky, pocit hladu), čo môže z dlhodobého hľadiska očakávať na poli zdravia telesného a duševného/duchovného ?
Zjemnia sa mu určité zmysly ? Bude jeho telo vyzbrojené lepšou imunitou ? Bude môcť žiť viac "duchovne", nakoľko nebude neustále niečo tráviť ?
Už takmer 2 týždne jem jedno jedlo denne (živočíšne - vysokotukovo-strednobielkovinno-nízkosacharidové, čo najvyššej kvality, s trochou zeleniny k tomu), plne mi to vyhovuje, zároveň chodím do posilňovne, robím k tomu jógu, detoxikácie.
Osobne jedávam okolo 14-tej hodiny, nakoľko doobeda som nikdy "neumieral od hladu", a jesť večer jedno jedlo dňa mi nevyhovuje.
Výhody jedného (dostatočne sýteho) jedla dňa, ktoré som zatiaľ zaznamenal :
- môžem ísť spať skôr než predtým, keď som jedol večeru o 19-tej a chcel po nej vždy také 4 hodiny ešte byť "hore", čiže som chodil spávať o 23:00 - 00:00. Teraz chodím kľudne spať kedykoľvek chcem, a vyspím sa lepšie, som hore vždy už o 6-tej, aj keď vôbec nemusím.
- pred prácou človek (hlavne keď pracuje 12-tky) sa dobre vyspí, nakoľko konzumuje jedno jedlo denne, a to nie večer ale poobede, a keď sa zobudí a vie že nebude raňajkovať, môže si zacvičiť asány, porobiť nejaký detox, atď, navariť či zohriať jedlo a šupnúť ho do kvalitnej termosky určenej na jedlo, najesť sa v práci okolo 13-tej - 15-tej (ako mu vyjde čas), prísť domov a povenovať sa buď priateľke, alebo keď nie je tá možnosť, tak pokračovať v starostlivosti o zdravie, či v zdravotných aktivitách spolu s partnerkou (teraz konkrétne som nemal na mysli nehu/erotiku)
- človek má proste cez deň viac času ............ a nemusí sa starať o viac než 1 jedlo dňa, ktoré si môže uvariť aj spôsobom takým, že v jeden deň si uvarí 2 porcie jedla - na dnešok a na zajtrajšok. Takže mu stačí variť každé dva dni jedno jedlo, ktoré si rozdelí na 2 porcie
- človek môže ísť poobede, podvečer do mesta sa zabaviť bez toho, aby rozmýšľaľ čo tam bude jesť, čo vhodné si má vybrať (keď mu záleží na zdravej výžive). Nebude tam totiž jesť nič, a zdravé pitie sa vždy dá zabezpečiť (minerálka nesýtená napr., alebo nejaký čaj bez cukru... alebo jedno poldeci niečoho kvalitného ako doplnok k nealkoholickému pitiu, keď má niekto chuť).
- viac aktivít na sebazdokonaľovanie (hlavne v nepracovný deň)....Človek môže riešiť rozvoj svojej odvahy/nebojácnosti.... priamo tam, kde sa to reálne dá riešiť - v spoločnosti ľudí (obchod, autobus, ulica, spoločenské aktivity akékoľvek, atď)... Človek nie je limitovaný pocitom hladu X krát denne, lebo ho už proste NECÍTI. Nemusí teda sa ísť domov najesť (tí, čo preferujú SVOJU stravu a nechcú jedlo z nejakej reštaurácie a podobne), keď by najradšej ostal medzi ľuďmi.
Samozrejme, na takéto "aktivity" by bolo najlepšie jedno jedlo dňa dať si niekedy ráno (možno okolo 9. hodiny), lenže nie každý má chuť na veľké jedlo o takomto čase (ja určite nie), a pre značné percento ľudí vtedy práve začína pracovný čas, atď.
Ďalšia výhoda 1 jedla denne, napríklad pri práci na 12-tky.... Počas prvej polhodinovej pauzy (o 13-tej napr ...) sa človek naje, a počas druhej pauzy si môže pekne ľahnúť na karimatku (ktorú bude mať svoju v robote, alebo niečo podobné...) a 30 minút oddychovať, s vyloženými nohami na niečom (pokiaľ tie 12-tky človek trávi väčšinou postojačky).
Pamätám sa, ako som pred necelým rokom a pol ešte jedával 3 krát denne.... Potom už len 2 krát denne, a teraz len raz. A v strede dňa... To mi najviac vyhovuje. A hoci som stratil TROŠKU svalovej hmoty (stále ale vyzerám vyšportovane), STOJÍ MI TO ZA TO. Moje jedno denné jedlo = približne 70% množstva jedla, ktoré som mal predtým v 2 porciách jedla v jeden deň. Moje telo dostáva malú hladovku (23-23,5 hodín bez jedla) každý deň.
Očakávam pomalšie starnutie, čistejšiu myseľ, zdravšie a príťažlivejšie (na úrovni inštinktívnej - pre ženy) telo, a viac času na sebazdokonaľovanie.K tomu zaraďujem aj krátkodobé suché hladovky (za menej času viac efektu).
A čo vy ? Tiež niekto z vás uvažuje o tom, že bude konzumovať jedno jedlo dňa ? Ak áno, tak myslím, že bez toho aby to bolo jedlo živočíšneho pôvodu s dostatkom živočíšnych tukov....bez toho to asi z dlhodobého hľadiska nepôjde, nakoľko práve živočíšne jedlo (živočíšne bielkoviny a tuky) je jedlo, ktoré na relatívne malý fyzický objem obsahuje kopu kvalitnej energetickej hodnoty slúžiacej na energie a absencii pocitu hladu (zo začiatku ho trochu budete cítiť, prvé dni) ...
Sice si nedovedu představit jak do sebe dostanete ty dávky které jste zde popisoval, ale pokud s tím není problém, proč by nešlo jíst pouze jednou denně. Možná jste z původních objemů ubral a pak v tom vůbec nevidím problém.