Dobrý den pane Jardo,
obracím se na Vás s dotazem co dělat
.
Cca před 10 dny u mě nastali střevní potíže. Ihned po probuzení jsem musela nutně na záchod. Stolice byla průjmová, šla jsem i 2x, 3x za den. Byla jsem vyčerpaná a bolelo mě břicho. Nasadila jsem tedy černé uhlí a to zřejmě trochu pomohlo.
Následně jsem se dozvěděla, že prací proletěla střevní viróza.
Začala jsem jíst hodně zeleniny, ovoce. Vynechala pečivo, mléčné výrobky, sladkosti...
Situace se trochu upravila- tedy do stavu, že jdu jednou denně, maximálně 2x, ale stolice je stále řidší (nejde už o průjem, ale také není tuhá). Jen jeden den to bylo v pořádku (den předtím jsem jedla tortilu s masem- vyjímečně). Břicho už mě nebolí, ale chtěla bych mít vše v pořádku.
Jím hodně banány, zeleninu, ryby, rýži, ovesné vločky atd. Zakysané zelí, kefír atd. jsem taky zařadila (denně troška). Nepiji kávu ani slazené šťávy, pouze čaj z bylinek a vodu.
A ještě jedna poznámka- občas se hodně nadýmám a stolice plave na hladině.
Necelé 3 měsíce bydlím a pracuji v UK tak si říkám jestli to s tím taky nemůže mít souvislost (přemýšlím všemi směry:)). Hned jak budu mít volno (v neděli), chci si koupit laktobacily. Chodím na odpolední směny od 5 do 3 ranní.
Děkuji za Vaše postřehy a přeji pěkný den a omlouvám se, ale neumím moc s počítačem a téma se založilo jako nové a není tam, kde jsem chtěla (tedy vlákno problémy se stolicí).
Tak patrně se vám podařilo nahodit střeva pouze částečně, uhlí není vhodné na léčbu infekce, pouze stáhne na sebe toxiny, tedy je nutno ještě aplikovat nějakou střevní dezinfekci, třeba endiaron, ercefuryl, entizol, nebo něco podobného co tam seženete a souběžně dodat obrovskou dávku laktobacilů, tak po deset dní optimálně cca 500 miliard denně.