tuzka píše:
Dobrý den, prosím o radu. (nenašel jsem přesně, kam s tímto dotazem, tak zkusím do "Inzerce a dobré tipy")
Už pár let užívám 2 lžičky (1 vrchovatou) mletého lněného semínka (od nejmenované brněnské firmy, co vynalezla, jak ho ochránit před oxidací - obalit to rybím rukem) a říkal jsem si, že bych mohl zkusit ušetřit a mlet si to sám.
Hledal jsem na podzim na netu nějakou radu, četl jsem i tu na fóru...
Nakonec jsem koupil k našemu robotu mlýnek MUZ4GM3, myslel jsem, jak to bude fajn, ale chyba lávky. Tu trošku to mele půl hodiny i dýl. A to jsem někde potkal informaci, že lněný olej oxiduje během 10 minut! Navíc to dělá randál, že jsem to dneska vzdal (bydlím v paneláku) a volám o pomoc. Prosím všecky zkušené a věci znalé lidi a příznivce zdravé výživy: Existuje něco, co mi umele takovou trošku beze zbytku a za pár vteřin? Koupil bych třeba nějakej tříštivej kafemlejnek, jenže mám pocit, že tam se musí dát nějaké větší množství kávy - aspoň tak jsme to měli před lety třiceti doma. Ale třeba už jsou dneska lepší....
Moc děkuju za každou radu či nasměrování.
Honza Tužka
Jak vám píše člen redbat, tak ten Bosch funguje bez problémů i na nepatrná množství a životnost je obdivuhodná. Sice se mě jeden povedlo zničit na nějakých pokusech umlít semena palmy, která měla tvrdost jako šutr a rozmlátilo to tu horní umělou hmotu. Tu jsem celkem snadno zakoupil jako náhradní díl, ale asi za týden tam manželka dala mandle a ulítla celá vrtule, asi byla načnutá tím mým pokusem. Koupil se další a ten funguje dodnes, tedy asi třetí, nebo čtvrtý rok a běhá denně.