Makovka píše:
Dobry den, Jardo,
chtela bych Vas poprosit o tadu.
Do vcerejska jsem si udelala pet po sobe jdoucich klystyru (poprve v zivote), vzdy tak s pul az litrem prevarene vody s malou lzickou ruzove imalajske soli. Vcera rano mi nebylo uplne dobre, nicmene jsem v ociste pokracovala (po pate) a navic se mi druha cast objemu podarila poprve udrzet dvacet minut:
Nicmene se muj stav behem dne jeste zhorsil, bolelo me cele telo jako pri viroze a hlavne mi porad spuchalo v brise a mela jsem dost krece a chvilema na zvraceni (v breznu jsem prodelala nejakou strevni virozu a melo to ted podobny prubeh). Pomohlo mi dat si vecer polivku, zazvorovy vyvar a endiaron. V noci mi bylo stale zle, ale od rana lepsi. Bricho me trochu poboliva v celem rozsahu. Mam pocit, jako by se mi tam rozjel nejaky celoplosny zanet...
Chci se zeptat, jestli je vhodne ted pokracovat v klystyrech, pripadne s cim (chtela jsem citron, ale toho se ted trochu bojim a s tou soli si taky nejsem jista. Urinu bych zatim jeste vynechala).
Jen dodam, ze jsem ekzematik, pecivo, mouky asladke nejim cca dva roky. Dost ziju na jahlach, bezlepkovych testovinach, lusteninach, obcas ryze, kdyz mouka, tak jahlova, pohankova, amarantova...A samozrejme zelenina a miso polivky. Na vetsinu ovoce jsem alergicka, takze to ne. Do brezna jsem si denne cca rok delala stavy hlavne z repy, rapik. Celeru, mrkve a okurek, nicmene po tom bolestivem strevnim onemocneni me nejak presla chut a ted pres leto jsem to udelala tak dvakrat...
Mj. zajimave je, ze se mi ted po tech par klystyrech trochu vyhladil ekzem na obliceji (mam ho zasadne na prave strane cela a kolem praveho oka, take kolem rtu a na ruce na pravem palci ukazovacku a nekdy i pstenicku. Vetsinu vsech ruznych potizi mam na prave strane tela, vcetne pravostranne skoliozy)
Dekuji.
Tak pokud máte ve střevě rozjetý zánět asi není to klystýrování slanou vodou zrovna ideální počin. To by spíše bylo vhodné dát slabý heřmánkový čaj, ale nic dráždivého. Tak jako tak máte poměrně nevhodnou stravu pro zánětlivé onemocnění střeva, vyzkoušejte nějakou dobu nasadit dietu SCD, nebo GAPS, případně paleo a uvidíte. Tyto diety silně zlepšují stav střeva a tím by se automaticky měl vyladit ten ekzém.