Ÿura píše:
To si opravdu kupujete laktobacily v tabletach, kdyz si doma muzete udelat v cene mleka kefir, ktery bude mit na 500ml tolik laktobacilu jako cela ta vase pixla s tabletama za 300kc? Takovy kefir kdyz si date vecer, pripadne pickles behem dne, tak mate neskutecnou armadu laktobacilu a prospesnych bakterii za smesnou cenu.. Jinak pickles(kvasena zelenina) se dela tak, ze nastrouhate zeleninu, promychate ji se soli a nechat ve velke sklenici par dni v pokojove teplote. Kefir se dela tak, ze date do mleka tibetskou houbu a nechat 1 den v pokojove teplote, to je cele. Taky jsem se do toho nechtel poustet, ale dnes uz mi to prijde jako silenost si kupovat probiotika v tabletach..

1. nie každý dobre trávi kefír (ja som toho príkladom, a pritom viem stráviť v pohode kopu mäsa s kopou tuku v jednom jedle - moje jedno jedlo dňa)...
2. Niekde sa písalo (ak to nebol len reklamný ťah), že NIE JE ZARUČENÉ, že sa dostane do hrubého čreva dostatok probiobaktérií, keď ich skonzumujeme orálne, lebo ich môže údajne zahubiť žalúdočná šťava (aj preto sa predávajú probiotiká v tobolke, ktorá odoláva žalúdočným šťavám)...
3. Niekto by rád dodával svojmu organizmu probiotiká aj každý deň či každý druhý deň, resp. niekto ich potrebuje dodávať možno aj dva mesiace zvýšené dávky vkuse, každý deň, a to musí potom piť každý deň kefír ? ... Aj keď nechce ?? ...Také probiotiká v tabletke by si človek kľudne mohol dať aj POČAS PôSTU... Veď nemajú šancu naštartovať trávenie. Kefír už ale hej, ten trávenie naštartuje (alebo naštartuje a potom aj uhasí - ako u mňa konkrétne kefír). Mne lepšie trávi bryndzu (urobím si z nej "bryndzové mlieko") než kefír, ale keďže jem raz denne, nebudem každý deň ten čas jedenia "rozťahovať" na hodinu miesto 20 minút, aby som po "bryndzovom mlieku" mal aspoň 35-40 minútovú pauzu, a až potom jedol to "jedno jedlo dňa"...
4. Dá sa robiť aj klystír s kefírom či "bryndzovým mliekom"... Bude určite VEĽMI ÚČINNÝ, ale - to aj X hodín po jeho zavedení vám môže "vykĺznuť" z hrubého čreva von...... A keď niekto chce dopĺňať probiotiká denne a chce mať istotu že sa dostanú živé do hrubého čreva, a pritom ten človek pracuje a pri práci sa aj hýbe (čupne si a podobne), má riskovať (v práci či na prechádzke), že mu "ujde" ? ... A to ešte nevravím, akú "arómu" majú vetry po zavedení klystíru s bryndzovým mliekom či kefírom....
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.

Majte sa čo najlepšie, pán Jarda
