inzenyr píše:
freml píše:
Sam jsem z Mangaly pred mesicem zapojoval RO 105 bez zasobniku. Koupil jsem komplet zatim bez ker. filtru a uvidim jak to bude pracovat, ale mam ho v planu dat misto petky sedimentu. Jinak jsem predelal jejich kompletni zapojeni dle planku ktere tady jsou a bylo to spatne. Z Mangaly mi to poslali spravne a voda trvale netece. Má nekolik sekund prdlevu nez odtok do odpadu zastavi, asi sbira potrebny tlak. jediny problem v zapojeni RO je na primo na vystupu studene vody ze zdi, tam Vam pokud to neumite (ja take jsem si netroufal) musi nekdo udelat novy vyvod s vlozenou odbockou na RO. Dale to jem zapojite, a vse je bez problemu.
V planku je pocitano i s keramickym filtrem, ktery jste vynechal. Keramicky filtr zmeni tlakove pomery na ctyrcestnem ventilu. Pak dochazi k vibraci ctyrcestneho ventilu. Mimo mne se to same stalo nezavisle dvema dalsim lidem, kteri take meli zarazeny keramicky filtr.
Inzenyr
Tak mám také příspěvek k tématu z vlastní zkušenosti... koupil jsem od MANGALA RO-310 a automatickým vypínáním.
Místo toho 5micro sedimentaního filtru jsem nasadil jejich keramický filter za těch 180kč. Po zapojení , které přišlo od fy. magala jsem zjistil že po vypnutí vody v kohoutku, jednak trva cca 30 sec. než se postupně uzavře odtok vody do kanalizace, ale i to že se to nezavře uplně = stále to kape. Taky z kohoutku ta vytékající voda vytékala neuveřitelně divně = měnila směr vytékání.... začala vytékat rovně kolmo dolů , ale pak začala vytékat o 90 st. do strany ( samozřejmě po cca 1 cm gravitací zase směřovala dolů) pak do druhé strany a dokola.... no uplně nepraktické , když si pod to dáte přímo PET flašku.
Změnil jsem tedy zapojení 4 -cestného ventilu dle navodu uživ. INZENYR...viz výše v této diskuzi.
POMOHLO.... všechny problémy odstaněny = voda přestane hned odtékat do odpadu do cca 3 sec. a vůbec pak nekape , dalé voda z kohoutku teče stále konstantně rovně dolů ...... Jenom se při tom 3 sec. vypínání nejak "škube" ta odtokova hadice... jsou to zřejmě nějaké vibrace toho ventilu..... tak doufám že to ničemu nevadí.
Tot mé zkušenosti....