Moulson píše:
Dobrý den,
před čtyřmi lety jsem neuváženě a zbytečně podstoupil operaci hemoroidů longovou metodou (čistě náhodou, není tu ještě někdo s podobnou zkušeností?). Bylo mi řečeno že pooperační je stav je nepříjemný ale bezbolestný. No, po operaci jsem den prozvracel v ukrutných bolestech, nicméně, přežil jsem. Po pár dnech mne pustili domů a já se těšil jak se konečně pořádně najím. UDělal jsem si chlebíčky z veky, jen s pomazánkovým máslema plátkem šunky, netušil jsem ovšem co mne čeká. V nemocnici byla stolice v pořádku, ale po chlebíčkách jsem ihned musel na velkou a bolesti které mě přitom postihly se nedaly popsat, škrábal jsem nehty o dlaždičky a modlil se at už je po všem. Po nějakém čase těchto zážitků bolesti zmizely ale nastoupil nový problém, který trvá až do ted.
Mám zácpu , jsem nafouklý, cítím časté nutkání na stolici, které ale jak se na WC ukáže je plané, ale i přesto nutkání cítím dál. Mám velký problém dojít si pořádně na WC a když už, stolice je nitkovitá a opakovaná. KDyž jsem sportovat, ještě se to dalo, ale ted, kvůli zranění jsem bez sportu a trápím se jako v počátcích. jsem unavený, pořád nafouklé břicho, stolice vychází občas ato jen a pouze nezbytné minimální množství, nehledě na to, že se opakuje co třeba deset minut když už jdu a o nějaké satisfakci se nedá ani mluvit. I při větrech, mám co dělat abych ze sebe dostal aspon něco, při tlačení mám pocit jakoby se mi v konečníku nafukoval jakýsi balonek a bylo nemožné to přes něj dostat ven. tomu odpovídá i zvuk. Přítelkyně mi poradila Vaše stránky. Zkouším už vše, žádný doktor nebyl sto mě nasměrovat ani o krok dopředu. Léky překvapivě nezabírají žádné a v nemocnici kde byla prováděna operace mě na jeden zákrok vzali, ale bez efektu. Myslíte, že by mi mohla pomoci očistná celková kúra? Jaterní, střev...? Známá přítelkyně měla obdobný problém a problémy ji zmizely, nutno ale říci, že přešla poté na vitariánství a já osobně ji neznám a těžko říci jaké příznaky měla ona, ale na operaci byla také. Jen by mne zajímal Váš názor. Děkuji, s pozdravem P.
No, co dodat, snad jen, že jste další důkaz toho, jak moderní medicína mrzačí nevědomé klienty. Hemeroidy vytvoříte dlouhým sezením, jízdou na kole, blbou stravou, nedostatkem hořčíku a rozhozením bakteriokultur ve střevě. Tolik tedy o příčině a myslíte si, že něco takového se dá uříznout. Pokud máte alespoň minimálně zachovalé schopnosti logiky musí vám snadno dojít, že jste udělal kravinu a nyní si stále pěstujete stejný problém, zvýšený navíc o stres z každé defekace, což asi stav také zrovna nezlepšuje. Dostal jste dvě rady o čištění střeva, já je potvrdím, jsou výborné a doporučím si načíst ty ostatní věci, které jsem uvedl jako příčiny. Po jejich odstranění zmizí důsledek a pokud si nebudete jistý, klidně mě zavolejte a vše vysvětlím.