ZHalskova píše:
Dobrý den vážený pane Zajíčku. Moc se omlouvám, že jsem se tak dlouho neozvala, ale bojuji se svými problémy. Jedná se o případ, kdy jsem si myslela, že MSM mi způsobilo svědění, které bylo k nevydržení. Nu, do 10 dnů se mi vyhodila taková krupička a teprve pak mi došlo, že je to alergie. A MSM s tím, zřejmě, nemá co do činění, tedy jak jste říkal. Po těle mi vyskakovaly velké červené fleky, které byly horké (kůže)a nesmírně svědily a pak se ztratily třeba během hodiny, ale mělo to takové návaly několikrát denně. Myslím, že k nějaké vyvolané alergii se objevila i alergie na horko, potože ty měsíce v létě byly k nepřečkání, chodila jsem týden do výtvarného kurzu, kde bylo horko a večer mi otékaly ruce, olézaly mi šupinkami a vše svědí jak čert. Lékařka mi dala tabletky Aerius, které sice zmírnily, ale i při dvojnásobné dávce jen zmírnily. V práci máme spoustu poblémů, se kterými se potýkám, přešli jsme pod soukr. firmu a ozšiřovali působnost. to vám píšu jen z toho důvodu, že jsem tu někde načetla, že jste jasně označil, že spouštěčem je stres. Chodím domů unavená a navíc mi všecko moc dlouho trvá než si to v hlavě urovnám, takže jsem až teď na sklonku léta začala čistit střevo, dnes mám očistu játry a myslím, že i kvasinka tu bude asi řádit, dnes jsem zase začala velmi pomaličku MSM. Potřebuji se zeptat, zda je velká chyba, když piju zkyslé mléko , ono v tomhle počasí to je hned ani tam nestačím strčit kolikrát houbičku, nebo mám být důslednější a dbát vždycky na to, aby tam ta houbička byla? Mléko mám od krávy tady od paní vedle,
Ten čas tak utíká, měla jsem se Vám ozvat dřív a poprosit o další radu. Já totiž mám problém, mám docela krátké ruce, nějak si neumím udělat klystýr a tak jsemod pana Tombaka vyčetla, že se dá dělat očista střeva kefírem,když se už nic jiného nejí.
Doufám, že to není moc zmatené.
No nevím zda na to nejdete blbě, problém pokožky není o pokožce, to je o střevě a tam musíte problém i řešit. MSM, nebo cokoliv dalšího to asi nevyřeší pokud se nezlepší práce střeva, tedy na to se zaměřte. Osobně bych za daných okolností vyřadil ze stravy vše co může jakkoliv nepříznivě ovlivňovat stav střeva, tedy i mléčné produkty a hlavně cokoliv z obilí. Ideální je vyzkoušet pár dní naprosto jednoduchou stravu jako se dává malým dětem, třeba uvařenou mrkev rozmixovat na kaši, k tomu trochu olivového oleje a třeba kuřecí prsa. Totéž jde s uvařeným jablkem bez slupky zase rozmixovat, dát oliváč a s nějakým masem, nebo míchaná vejce s kokosovým tukem a avokádem. Do všeho bych přidal dobře rozmělněné fungicidně a antibakteriálně působící koření, podle chuti z těchto druhů, oregano, tymián, anýz, fenykl, koriandr, římský kmín. Práce střeva se zpravidla zlepší v řádu několika dnů a pokud to bude fungovat pak opatrně zařazovat další potraviny, aby se dalo vysledovat co vám to způsobuje.