Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 4:15 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát kvě 08, 2015 10:07 am 
Offline

Registrován: pon úno 02, 2015 8:24 pm
Příspěvky: 35
Prosím Vás, ještě něco. Oko zalité krví se po týdnu spravilo, patlaninu se zatím tatínek neodvažuje znova zkoušet. Ale přes to oko mu pořád přebíhá asi 7 černých skvrnek, teček nebo mušek. (neví jak to popsat). Samozřejmě je to nepříjemné. Poraďte prosím, čím to odstranit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2015 4:38 pm 
Offline

Registrován: pát úno 25, 2011 1:28 pm
Příspěvky: 27
Zdravím vás pročetl jsem ti téměř celé vlákno a jenom se chci ujistit, že je možné vskutku syrnou patlaninu jíst jak k ovoci tak v úpravě s česnekem, paprikou a podobně- tedy ke zelenině? pan Zajíček si dává patlaninu k ovoci ráno což jsem vyštudoval že je původnější verze konzumace. Je možné že se názor nějak vyvíjí tak mě nekamenujte. díky M


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2015 5:54 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
misaxxx píše:
Zdravím vás pročetl jsem ti téměř celé vlákno a jenom se chci ujistit, že je možné vskutku syrnou patlaninu jíst jak k ovoci tak v úpravě s česnekem, paprikou a podobně- tedy ke zelenině? pan Zajíček si dává patlaninu k ovoci ráno což jsem vyštudoval že je původnější verze konzumace. Je možné že se názor nějak vyvíjí tak mě nekamenujte. díky M

tu je viewtopic.php?p=68983#p68983 stravovací denný plán podľa Budwigovej, odporúča ľanový olej napr. aj so zeleninovým šalátom, takže by som sa nebála. Ale viac sa spomína kombinácia s ovocím

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2015 7:02 pm 
Offline

Registrován: pon úno 02, 2015 8:24 pm
Příspěvky: 35
Taky nevím, s čím je patlanina vhodná. Podle zásad dělené stravy by se přece tvaroh s ovocem neměl. A je to vlastně bílkovina nebo tuk ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2015 10:12 pm 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 4:34 pm
Příspěvky: 70
Lenka B píše:
Taky nevím, s čím je patlanina vhodná. Podle zásad dělené stravy by se přece tvaroh s ovocem neměl. A je to vlastně bílkovina nebo tuk ?

bielkovina aj tuk. Vezmite si aký úspech mala/má Budwigovej metóda, keď to funguje, tak by som to neriešila:) ja ju jedávam s ovocím aj ako nátierku s cibuľkou, čili, kurkumou, čier. korením a u mňa to teda funguje

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. (Jan Werich)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2015 11:38 am 
Offline

Registrován: pon úno 02, 2015 8:24 pm
Příspěvky: 35
Můžete mně prosím ještě napsat jestli jíte patlaninu denně nebo děláte nějaké pauzy a jestli dodržujete přesně protokol - nejíst maso, vejce, máslo,... pít šťávu z kysaného zelí, víno, bylinné čaje ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2015 4:24 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Lenka B píše:
Tatínkovi po sirné patlanině praskají žilky v oku- oko se zaleje krví. Poraďte prosím, čím to je.

A vite to jiste, ze se mu to stalo prave po te sirne patlanine? Nekdy staci si jen silneji promnout oko rukou a stane se to. Nebo taky po silnejsim smrkani, kychnuti, zvraceni a nebo pri zvedani tezkych veci. Vaseho tatinka to jiste znepokojuje ale je to neskodne a melo by to zmizet samo do 3 tydnu, pokud to neni ovsem nejaka infekce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2015 11:15 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Lenka B píše:
Děkuji za rady. Olej s tvarohem byl spojený dobře. Nemůže to být tím, že snědl velké množství (25 dkg tvarohu, 100 ml oleje a 4 lžíce lněného semínka) naráz a hodně se tím naředila krev ?

To je opravdu hodně a dá se tím přeředit krev, což dobře určitě není. Držte se doporučení autorky, pak by problém být neměl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2015 11:18 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Lenka B píše:
Prosím Vás, ještě něco. Oko zalité krví se po týdnu spravilo, patlaninu se zatím tatínek neodvažuje znova zkoušet. Ale přes to oko mu pořád přebíhá asi 7 černých skvrnek, teček nebo mušek. (neví jak to popsat). Samozřejmě je to nepříjemné. Poraďte prosím, čím to odstranit.

Mohla vzniknout jizvička, nebo zákalek a to se zde již také probíralo, tedy nyní hlavně nechat zklidnit, dát třeba hořčík, rozkapat koloidním stříbrem a musí holt vydržet.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2015 11:22 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Lenka B píše:
Taky nevím, s čím je patlanina vhodná. Podle zásad dělené stravy by se přece tvaroh s ovocem neměl. A je to vlastně bílkovina nebo tuk ?

Ono také dost záleží o jakém ovoci se bavíte, autorka doporučovala hlavně lesní plody a tam problémy prakticky nejsou, pochopitelně kombinace s jižním ovocem již svoje mouchy určitě má.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 04, 2015 8:29 pm 
Offline

Registrován: stř led 07, 2015 11:46 pm
Příspěvky: 6
[quote="ganesa":yci54is2]Četl jsem tady už víckrát, že sirnou patlaninu někdo dělá z kefíru, jogurtu apod, místo z tvarohu. Jen aby to pak doopravdy fungovalo a nenadělalo v těle víc škody jak užitku.

Proč jsem měl často kalnou moč po kysaných mléčných výrobcích (kefír, kyška) + současně s více tukem ve stravě ?
Stejný efekt byl po kuřecí či kachní polévce, když jsem pokousal i konce rozvařených měkkých kostí (vápník + tuk). Kalná moč.
Pod mikroskopem nebyly vidět krystalky, ale nějaké drobné chuchvalce, shluky.
Jestli to bylo vápenaté mýdlo, jen doufám že se vysráželo až močovém měchýři, a ne taky už někde dřív v těle.
Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo.

Potvrzení svých obav jsem našel i tady:
http://www.fpv.umb.sk/~melicher/chemprvky/Ca_efect.html
Cituji:
S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá.

Proč Dr.Budwig použila pro "sirnou patlaninu" právě Quark, tvaroh, když byly k dispozici taky jiné mléčné výrobky (mléko, kyška, kefír, jogurt) ?
(Quark = hladký tvaroh obvykle připravený z kravského, ovčího, nebo i kozího mléka, viz http://www.labuznik.cz/recept/turos-csu ... -testoviny )
A tehdy byl taky běžně tvaroh vyráběný kyselou cestou. Při kyselém způsobu se vápník uvolní z vazby na kasein a většina ho odejde v syrovátce, v tvarohu ho zůstane jen velmi málo. V mléku, kyšce, jogurtu, vápník zůstává, nic neodchází. Sýry jsou většinou vyráběné ze sýřeniny, z tvarohu sráženého syřidlem, ve kterém zůstane vápníku víc než v tvarohu kyselém. Měkký tvaroh (ve vaničce nebo alobalu) je vyráběný nekyselou cestou, srážením nějakým syřidlem.

Tvaroh vyráběný klasickou kyselou cestou, bez syřidel, je třeba Olešnický tvaroh, viz třeba tady:


Naposledy upravil Elgenn dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 04, 2015 11:38 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Elgenn píše:
Pročetl jsem si celé vlákno a trochu mě mrzí, že poněkud zapadl tento příspěvek uživatele ganesa. Trochu jsem zapátral a zjistil pouze tolik, že skutečně quark i klasický cottage cheese, což jsou suroviny, které doporučuje dr. Budwig, obsahují relativně málo vápníku. Nejsem si ale jistý, zda srážení kyselou cestou vede k tvarohu tvrdému (na strouhání) nebo zda tak lze připravit i tvaroh měkký. Také nevím, nakolik je akutní také riziko srážení vápníku při současné konzumaci tuku. Chtěl bych proto vznést do pléna otázku zejména na ty, kdo mají nastudovaný Budwigové protokol - zdůrazňuje autorka používání kysele sráženého tvarohu? Má někdo negativní zkušenosti s dlouhodobější konzumací "patlanice" s vyšším obsahem vápníku?

Tvaroh aj keď sa zráža syridlom , je tiež zaočkovaný laktobacilmi a tiež je kyslý ale menej. Ja ho tak robím, mlieko zaočkujem kultúrou , za pár hodín dám kvapku syridla a nechám do druhého dňa, na druhý deň je hmota už s kyslastou vôňou, kusy syreniny potom dám do formy na syry alebo sita a nechám odkvapkávať srvátku do druhého dňa, za ten deň sa kyslosť zosilňuje. Rada to takto robím kvôli tomu že nemusím zahrievať a nezničím tak laktobacily.
Čo sa týka toho čo o tvarohu písala Budwigová, prikladám foto z vysvetliviek v úvode jej kuchárskej knihy The Oil-Protein Diet, nepíše to síce ona ale vydavateľ v úvode ale myslím že tie sírnaté bielkoviny sú základ a tie sú aj v jogurte a pod.


Přílohy:
o tvarohu budwig.png
o tvarohu budwig.png [ 192.78 KiB | Zobrazeno 16866 krát ]

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 04, 2015 11:48 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Elgenn píše:
Má někdo negativní zkušenosti s dlouhodobější konzumací "patlanice" s vyšším obsahem vápníku?

Konzumujem ju od januára, používam svoj kozí tvaroh, žiadny odtučnený, nebadám zatiaľ na sebe nejaké problémy:)

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 14, 2015 9:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Elgenn píše:
Pročetl jsem si celé vlákno a trochu mě mrzí, že poněkud zapadl tento příspěvek uživatele ganesa. Trochu jsem zapátral a zjistil pouze tolik, že skutečně quark i klasický cottage cheese, což jsou suroviny, které doporučuje dr. Budwig, obsahují relativně málo vápníku. Nejsem si ale jistý, zda srážení kyselou cestou vede k tvarohu tvrdému (na strouhání) nebo zda tak lze připravit i tvaroh měkký. Také nevím, nakolik je akutní také riziko srážení vápníku při současné konzumaci tuku. Chtěl bych proto vznést do pléna otázku zejména na ty, kdo mají nastudovaný Budwigové protokol - zdůrazňuje autorka používání kysele sráženého tvarohu? Má někdo negativní zkušenosti s dlouhodobější konzumací "patlanice" s vyšším obsahem vápníku?

Použití klasické kyselé cesty pouze sráží mléko, ale neurčuje tvrdost tvarohu, ta vzniká vykapáním syrovátky. Stejně tedy vzniká tvaroh měkký i tvrdý. Jinak vápník a tuk asi nejsou dobrá kombinace, nicméně původní recept tak byl postaven i z jiných důvodů, tedy bych si ho raději neupravoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2015 6:26 pm 
Offline

Registrován: úte čer 30, 2015 6:23 pm
Příspěvky: 1
Ahoj, na otázky ohledně výživy a fitness mi vždycky skvěle poradili a odpověděli na www.faskr.com \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz