Dobry vecer,
chcela by som prispiet s nasim pribehom a tiez poprosit o rady, ako dalej.
V decembri 8.12.2014 bol moj ocino / 63rocny/ prijaty na ortopediu vzhladom k tomu, ze mal uz mesiac velikanske bolesti v oblasti hrudnika. Mesiac ho jeho ortopedicka liecila Flectorom Rapid. Vecer 8.12. bol v takych bolestiach, ze som bola nutena zavolat zachranku. A vtedy sa to cele rozbehlo. Na urgente mu urobili CT vysetrenie s podozrenim na emboliu pluc. Toto sa nepotvrdilo, ale CTcko odhalilo patologicke zmeny prostaty a skleroticku prestavbu viacerych stavcov a rebra.
Nasledne sa robili onkomarkery na prostatu, kde vyslo vysoke PSA 1240.
Nasledovala biopsia prostaty, kde sa potvrdila rakovina prostaty vo vsetkych odobratych vzorkach.
Tu by som este v spojitosti s biopsiou poznamenala, ze od vykonania biopsie ocino prestal chodit. Proste nohy ho prestali drzat, a hlavne panva, stracal stabilitu, bez opory by spadol. V nemocnici mu dali korzet na hrudnik a zohnali sme mu francuzske barle aby sa mohol premiestnovat aspon na toaletu.
Kedze bolesti mal v nemocnici velke, a nepomahali rozne infuzie, museli algeziologovia nasadit tramal. Uzival 2x denne 30 kvapiek, a na noc tabletova forma. Okrem toho aj Novalgin 3x 500, prve dni este pokracoval s pichanim Fraxiparin.
Liecbu na rakovinu prostaty lekari zahajili 22.12. Dostal 3oj mesacnu hormonalnu injekciu do brucha a na jeden mesiac liek Bicusan 1tbl po dobu 30 dni.
A cakali sme na scintigrafiu skeletu, ktora mala potvrdit alebo vyvratit metastazy do kosti. Bohuzial vysledok bol velmi zly, metastazy boli takmer vsade, panva, takmer vsetky stavce, rebro, kolena, stehen.kost, ramena, zasiahnuta aj cast lebky.
Ocino infuziou dostal prvu davku bisfosfonatov- Zometa, ktora mu bude podavana raz mesacne ( v noci a nasledujuci den mal zimnicu a horucku do 39° )
Pri kontrole na urologickej ambulancii dna 27.1.2015 sa opakovane robilo vysetrenie PSA a tentkrat je PSA80, chodza je uz lepsia,nohy lepsie drzia, ale stale je narusena stabilita a chodza je len s oporou barli.
OKREM spominanej liecby od onkourologa sme od 29.12.2014 zahajili nasledujucu alternativnu liecbu s pripravkami Finclub:
Fin Micelcaps 3x7capsul (postupne po prvom mesiaci sme davkovanie znizili na 5 capsul). Jedna capsula obsahuje 200,25 mg myceliového extraktu z huby Shiitake (zodpovedá 160 mg patentovanej aktívnej zlúčeniny AHCC ® )
Fin Biomare Rybi olej 2 kapsule 3x denne. Jedna kapsula obsahuje: 300,53 mg oleja zo žraločej pečene (9 mg EPA + DHA), 1,67 mg vitamínu E.
Fin Selentabs 2x1 vit. selen 50 μg ,obsahuje C 60 mg, zinok 10 mg , mangan 2,5 mg .
Fin Vitamin C 10x1 cmulacia tableta obsahuje C 60mg .
Fin Pycnogenol 1x1 tbl 40,2 mg Pycnogenolu .
Zmenili sme zivotospravu- prevazne zelenina, ovocie, kravske mlieko a jogurty sme vyradili a nahradili ovcimi , sladkosti uplne vynechane, bravcove maso uplne vynechane- obcas ryby a hydina, pitie zeleninovych stiav kombinacia cervena repa+karotka+jablko.
Horke jadra mandli B17 cca 15 denne, pitie ajurvedskeho caju Shatawari 2-3x denne , pitie vacsieho mnozstva vody.
Obcas ocinovi pripravim aj tvaroh s lanovym olejom a lanovymi semenami, ale nie je to pravidelne
Chcela by som poprosit o nazor, ci ten pokles PSA je normalny pri podavani hormon.injekcii, alebo k tomu mohli prispiet tie pripravky ktore pouzivame.
- co by ste este odporucali zaradit do denneho rezimu (vitaminy, pripravky, strava...)
- je vhodne aplikovat 7g kyseliny askorbovej intravenozne? Ak ano, v akych intervaloch?
- uvazovat aj nad MMS?
Tiez ma zaujima, co sa bude dalej s ocinom diat, ked sa liekmi znizi hladina testosteronu na nulu?
Ako dlho moze takto fungovat bez testosteronu?
Okrem ineho ocino uz asi 4 dni neuziva ziadne lieky na bolest (tramal ani novalgin) a uz sa takmer nepoti ( potil sa este skor ako mu bola diagnostikovana rakovina prostaty, a po nasadeni tramalu sa to rapidne zhorsilo).