dapos píše:
Zkoušel jste někdo klystýr z melty?
Přemýšlím, že bych chtěl zkusit klystýr z melty, jako alternativu ke klystýru z kávy.
Sice bych se rád pletl, ale obávám se že kořen čekanky není ta pravá látka na podnícení produkce S-glutation transferázy v játrech, pokud to bylo myšleno jako náhrada pravé kávy.
Jinak ovšem nic proti meltě, sám jí spotřebuju kolem 15kg za rok. Vařím každé ráno hrnec 1,5l, první jde do hrnku jako ranní káva a ostatní do konvice, resp. v těchto parných dnech po vychladnutí do ledničky. Málokterý nápoj v tom horku osvěží víc než vychlazená melta. Pivu se sice nebráním, ale po dramatickém poklesu kvality lahváčů piju jen točené a v hospodě meltu nemají
. Tak ji piju doma vychlazenou, a přijde mi lepší než černá dvanáctka...
Takže pokud by se ukázal ještě
navíc přínos melty dodávané z té druhé strany, asi by mi narostla spotřeba na trojnásobek. A to už by se vyplatila i v balení z velkoskladu.
Mimochodem, teď do středy ji mají v Kauflandu v půlkilovkách za polovic...