čtu a studuju, po roce opět tady, s jiným nickem, neboť původní jsem již ztratil.
Ale Teď už z odhodláním, že do toho jdu a to za každou cenu, nejraději už tento týden
Předpřípravu na to mám, před rokem jsem dal přednost: Sankhapraksalana před tímto webem, za co se trošku omlouvám a pokusím se napravit
vegetariánsky už se stravuju, spíše a přesněji vegansky a vitariánsky přes rok, ale mám neřesti.
Je jasné že večer před spánkem 1 - 2 piva 11* nebo 12* budu muset zrušit, nevadí, dobrých ušetřených 50.- Kč
nevím ale:
1. jestli je vhodné jíst domácí vejce, které k smrti zbožňuji a jsou 100% bio, jen ze žížal a z obilí (moje vlastní slepice)
2. moc špatně dodržuju pitný režim, piju strašně málo, pouze ráno půl litru teplé vody, pak už jen káva (tak 4x v průměru - kávu taky zruším komplet)
Rozhodl jsem se z těchto důvodů:
a) Sankhapraksalana ani zdravá strava nevyřešila můj problém se zažívacími problémy, kdy jsem pořád plný, nafouklý, přitom pravidelné ranní vyprazdňování po půlitru teplé vody funguje
b) vyšetření parazitů - výsledek jsem měl překvapivě výborný a lepší než má desetiletá dcera
c) rapidně se mi zhoršující zrak
d) ušní sluchovody - se mi loupe kúže až do krve a svědí to
e) zvyšující se bolesti pohybového aparátu
Je mi 55 a asi dostávám rozum a přichází strach, že po 27mi letech bych měl začít chodit doktorovi - brrr, hrozná to představa
Tak piva bych asi opravdu zrušil, ale můžete je nahradit suchým kvalitním červeným vínem, tím se uškodit nedá, myslím tedy rozumné množství. Vejce nevidím jako problém, jde o výborný zdroj živin a lze je určitě doporučit. Pití to je větší problém, pít je potřeba dostatečně, aby se tělo bylo schopno čistit, ale kafe zrychluje štítnou žlázu, tedy pokud jste na něj naučený není důvod se ho zříkat v plném rozsahu. Určitě si nechte udělat jaterní testy, to může mnohdy souviset se zhoršením zraku. Jinak pochopitelně ladit střeva, tedy očisty a strava, ale to nemusí fungovat na syrové, nebo vegetariánské stravě, tam se většinou jí obilí a to dělá zásadní problém, dokonce větší než třeba maso. Vyzkoušejte se držet SCD, GAPS nebo paleo stravy, tam se obilí nevyskytuje a třeba SCD jde držet jako vegetariánská, vařená i vitariánská, prostě to již je na vás.