Dobrý den,
již 2 měsíce trpím žaludečními problémy, z toho posledních 5 týdnů denně. Jedná se o nevolnost, pocity na zvracení a nechutenství. Od počátku je to spojené se zahleněním krku. Krátce předtím jsem zažila silný stres, spíše tedy stresové období. Začne to vždy už ráno po probuzení. Mám krk plný hlenů, které musím polykat (reflex). Již vleže je mi na zvracení, tak musím vstát a něčeho se napít. Užívám 1x denně Zulbex, už přes 5 týdnů, ale bez zlepšení. Po tom, co něco ním, se stav obvykle ještě zhorší a zlepší se většinou až po nějakém teplém jídle (polévka, vařené brambory apod.). Zlepšení však nepřijde vždy, někdy mi je zle celý den. Většinou však ve vlnách, ne po celou dobu. Navečer a večer mi většinou bývá lépe. Stres mám bohužel i nadále, protože se nyní moje úzkost přesunula na téma neustálá nevolnost bez východiska... Jsem již z toho psychicky velmi unavená a mé tělo je jistě unavené z dlouhodobé "diety" - suché pečivo, vařené brambory, vývary apod. Prostě to, co snesu. Často na jídlo jen pomyslím a je mi zle
Poslední 3 dny došlo ke zhoršení stavu, je mi zle celý den a jsem zahleněná silněji než předtím. Neumím hleny vykašlávat, tak jdou do mě. Jsou žluté, po ránu s příměsí krve. Ta krev však může být mým chronickým zánětem dásní. Podstoupila jsem odběry krve, až na nižší obsah draslíku v pořádku, dále gastroskopii (zcela normální nález), SONO břicha (taktéž), RTG plic a srdce (rovněž v pořádku). Poslední 3 dny, kdy došlo ke zhoršení stavu, mi je divně nejen od žaludku, ale i "po těle", vnitřně. Jakoby na mě "něco lezlo" - lehce zvýšená teplota, pálení v krku (to mívám každý druhý až třetí den po celou dobu obtíží, ale žáha mě až na výjimky nepálí), těžší dech. Rýmu po celou dobu vůbec nemám. Hleny se tvoří v krku, někdy mi z nich i natahuje, i když třeba mluvím a překáží mi. Může mít tato zahleněnost spojitost s mými příšernými nevolnostmi? Gastroenteroložka vyloučila, že by byl hlen produkován žaludkem. Děkuji.